Home / Reissuggesties / Safari Tanzania / Rondreis Tanzania met gids | 15 dagen

Deze rondreis door Tanzania staat garant voor een onvergetelijke ervaring. U spot heel veel wilde dieren, maakt kennis met de bijzondere Maasai cultuur en sluit uw safari af op een idyllisch wit strand aan de Indische Oceaan. U reist met een privé gids/chauffeur door Arusha National Park, Lake Manyara National Park, Serengeti National Park en de Ngorongoro Crater. U maakt kennis met de Maasai cultuur en verblijft 2 nachten in het Sinya Private Wildlife Conservancy aan de voet van Mt Kilimanjaro

Neem contact met ons op voor een offerte voor uw rondreis Tanzania.

vraag gratis offerte op maat aan
vraag gratis offerte op maat aan
Leeuw in Serengeti National Park Tanzania
Leeuw in Serengeti National Park Tanzania
Lake Manyara National Park Tanzania
Lake Manyara National Park Tanzania
Krabbetjes op strand Pangani Tanzania
Krabbetjes op strand Pangani Tanzania

Safari hoogtepunten en route

Hoogtepunten rondreis Tanzania

  • Game drive en wandel safari in Arusha National Park
  • Bezoek aan olifanten speeltuin Tarangire National Park
  • Kennismaking Maasai cultuur bij Isoitok Manyara community
  • Boomklimmende leeuwen Lake Manyara National Park
  • Uitgestrekte vlaktes van Serengeti National Park
  • Unieke eco-systeem van Ngorongoro Crater
  • Nacht game drives aan de voet van Mt Kilimanjaro
  • Relaxen op idyllisch wit strand aan Indische Oceaan
Rondreis Tanzania met gids - 15 dagen
Rondreis Tanzania met gids - 15 dagen

Klik op het kaartje om het te vergroten

Safari programma

Dag 1 Arusha, Ilboru Safari Lodge

Vandaag arriveert u op het internationale vliegveld Kilimanjaro bij Arusha in Tanzania. In de aankomsthal wordt u opgewacht door uw privé chauffeur die u naar uw accommodatie brengt.

Arusha is de safarihoofdstad van Tanzania. Veel safaribedrijven opereren vanuit deze stad. U ziet dan ook veel safarivoertuigen rijden, als dan niet met gasten aan boord.

De Ilboru Safari Lodge ligt op de lagere hellingen van Mt Meru. De lodge beschikt over ruime cottages die verspreid liggen in een mooie tuin. Eén van de hoogtepunten van de lodge is een groot zwembad. Veel bergwandelaars gebruiken de lodge als uitvalsbasis om samen met een gids een wandeling te maken op  Mt Meru. Onderweg loopt u door akkers en koffieplantages.

Ilboru Safari Lodge Arusha Tanzania
Ilboru Safari Lodge Arusha Tanzania

Vandaag begint uw rondreis Tanzania echt. Na het ontbijt wordt u door uw privé gids opgehaald uit de Ilboru Safari Lodge. Samen rijdt u naar Arusha National Park, waar u een maakt u een game drive en wandelsafari maakt. Met een beetje geluk heeft u prachtig uitzicht op Mt Kilimanjaro en ziet u direct al veel wilde dieren.

Na  de picknick lunch rijdt u via Arusha naar de Karatu Highlands. Hier overnacht u in een luxe safari tent bij een authentiek Maasai dorp. Na aankomst maakt u kennis maakt met uw Maasai gids. Samen met hem maakt u een leuke wandeling naar een uitzichtpunt vlakbij het Maasai dorpje. Onderweg legt de gids de medicinale werking van verschillende bomen en planten uit. En op de top schenkt hij een verdiende sundowner voor u in. Het is heel interessant om te horen hoe de cultuur van de Maasai overleeft in de huidige vaart der volkeren.

Na de sundowner daalt u af naar de lodge voor het diner en de overnachting.

Isoitok Maasai Manyara Tanzania
Isoitok Maasai Manyara Tanzania

Vanochtend staat u vroeg op. Na een kop koffie of thee wordt u opgehaald door uw Maasai gids. Samen wandelt u de korte afstand naar zijn dorpje. Hier is al volop bedrijvigheid, omdat de koeien gemolken worden en de geiten, samen met hun hoeders, de Boma verlaten op zoek naar voedsel.

U betreedt de Boma, cirkel van lemen hutjes, en maakt kennis met de bewoners van het dorpje. U neemt zelfs een kijkje in één van de hutjes. Nadat u bent gewend aan de duisternis legt uw gids uit hoe men leeft en eten bereid. Het dorp is authentiek en niet opgezet voor de toeristen. Als u weg bent gaat het leven in het dorp door als voor uw komst.

Na de lunch maakt u in de middag game drive door Lake Manyara National Park. In dit park leven veel diersoorten, waaronder flamingo’s en boomklimmende leeuwen.

Lake Manyara National Park Tanzania
Lake Manyara National Park Tanzania

Na het ontbijt op dag 4 neemt u afscheid van uw Maasai gids en zijn dorpje en rijdt door de Ngorongoro Conservation Area naar de uitgestrekte vlaktes van het Serengeti National Park, de volgende stop in uw rondreis Tanzania. Onderweg stop u op een punt vanwaar u prachtig uitzicht heeft op de Ngorongoro Crater, die u later in de safari bezoekt. Daarna slingert de weg zich naar beneden en ontvouwen de uitgestrekte vlaktes van het Serengeti National park zich. In de vorm van een game drive en-route rijdt u naar uw accommodatie.

U maakt deze dagen diverse game drives door Serengeti National Park. U bezoekt onder andere de Rock Kopjes waar regelmatig leeuwen en cheetahs te vinden zijn. Verder gaat u op zoek naar de grote kuddes gnoes en zebra’s en de roofdieren die de kuddes volgen. Uw gids adviseert u over plekken die het best te bezoeken zijn. Samen met hem maakt u een plan voor de dag. U kunt een hele dag game drives maken als u dat wenst.

Leeuwen relaxen in Serengeti National Park
Leeuwen relaxen in Serengeti National Park

Vanochtend verlaat u uw accommodatie en rijdt in de vorm van een game drive en route naar de uitgang van het Serengeti National Park. Onderweg spot u nog volop wilde dieren. Wellicht soorten die u nog niet eerder heeft gezien. Interessant is een stop bij de Hippo pool, waar veel nijlpaarden leven.

Daarna rijdt naar de Ngorongoro Conservation Area. Hier bezoekt u de Olduvai Kloof, de wieg van de mensheid. De kloof is een van de belangrijkste archeologische vindplaatsen ter wereld. De opgravingen spelen een grote rol in de ontwikkeling van de mens. De opgravingen zijn in de jaren 1950 begonnen door Louis en Mary Leakey en gaan nog steeds door, nu door familieleden. Er is een klein museum en u heeft schitterend uitzicht op de kloof.

Na de stop bij de Olduvai Kloof rijdt u door naar de rand van de Ngorongoro Crater. Hier verblijft u in een lodge die op korte afstand ligt van de belangrijkste afdaling de krater in.

Vandaag staat een langere game drive op de planning. Na een heel vroeg ontbijt gaat u met uw gids op pad naar de Ngorongoro Crater. Al tijdens de afdaling de krater heeft u fantastische uitzichten. Onderaan de afdaling arriveert u op de bodem van de oude vulkaan en komt u in een unieke eco-systeem.

In de krater spot u grote kuddes olifanten, buffels, gnoes en zebra’s. Op de voet gevolgd door leeuwen, luipaarden en hyena’s. Door de aanwezigheid van zoveel roofdieren leven er vooral mannetjes olifanten in de krater. U gebruikt de picknick lunch op een mooie plek in de krater. 

In de loop van de middag verlaat u de Ngorongoro Crater en rijdt via de korte afstand naar uw accommodatie, waar het zwembad geduldig op u wacht.

Ngorongoro Crater Tanzania
Ngorongoro Crater Tanzania

Na het ontbijt wordt u opgehaald door uw privé chauffeur voor de transfer naar het Sinya Private Wildlife Conservancy ten westen van Mt Kilimanjaro. U rijdt een mooie route langs de voet van Mt Kilimanjaro. In de loop van de ochtend arriveert in uw accommodatie, gelegen in het privé natuurpark.

Vanuit de intieme lodge heeft u prachtig uitzicht op de met sneeuw bedekte top van Mt Kilimanjaro. In het reservaat maakt u diverse game drives. Omdat u in een privé reservaat verblijft zijn nacht game drives ook toegestaan. Dat is niet toegestaan in de nationale parken die u tot nu toe heeft bezocht. Het is opvallend dat u, zodra het donker is, heel andere dieren ziet als overdag.

Samen met Maasai gids maakt u wandel safari’s. U krijgt uitleg over de sporen die u aantreft, de bomen, grassen, insecten en wilde dieren die u spot. In het reservaat leven enorme olifanten met gigantische slagtanden.

Game drive in Sinya west Kilimanjaro Tanzania
Game drive in Sinya west Kilimanjaro Tanzania

Vanochtend brengt u privé gids u naar de airstrip van Moshi, waar u afscheid van elkaar neemt en incheckt voor de binnenlandse vlucht naar de airstrip van Pangani aan de Indische Oceaan. Na de korte overtocht met een veerpont komt u aan bij Pangani Beach, waar u heerlijk kunt relaxen en genieten van het mooie strand. Hier beleeft u de volgende etappe van uw rondreis Tanzania.

Uw accommodatie ligt op het strand direct aan de Oceaan. Naast heerlijk relaxen kunt u het achterliggende dorpje bezoeken, zwemmen en snorkelen. U kunt ook een boottocht maken en diepzee duiken.

Op de laatste dag van uw verblijf bij Pangani Beach wordt u naar de airstrip van Pangani gebracht voor uw binnenlandse vlucht naar Dar-es-Salaam. Later op de dag volgt de aansluiting op uw internationale vlucht naar huis.

Hier eindigt onze dienstverlening.

Krabbetjes op strand Pangani Tanzania
Krabbetjes op strand Pangani Tanzania

Reissom

Reissom

Voor meer informatie over deze safari en voor de reissom kunt u contact met ons opnemen per telefoon (023-5748351), per email ([email protected]) of via ons contact formulier.

vraag gratis offerte op maat aan