Home / Reissuggesties / Safari Tanzania / Tanzania en Zanzibar – Bush & Beach | 17 dagen

Tijdens deze safari in Tanzania en Zanzibar reist u met een privé gids/chauffeur door de ongerepte natuurparken van zuid Tanzania. U geniet van schitterende game drives en wandel safari’s in de uitgestrekte wildernis van Nyerere National Park, Mikumi National Park, Udzungwa Mountains en Ruaha National Park. Aan het einde van de privé safari in Tanzania reist u door naar Zanzibar voor een idyllische strandvakantie. 

Neem contact met ons op voor een maatwerk offerte voor uw privé Tanzania en Zanzibar – Bush & Beach safari.

vraag gratis offerte op maat aan
vraag gratis offerte op maat aan
Bwejuu beach Zanzibar
Bwejuu beach Zanzibar
Luipaard in Ruaha National Park Tanzania
Luipaard in Ruaha National Park Tanzania
Kudus in Selous Game Reserve Tanzania
Kudus in Selous Game Reserve Tanzania
Leeuwin in Selous Game Reserve Tanzania
Leeuwin in Selous Game Reserve Tanzania

Safari hoogtepunten en route

Hoogtepunten Tanzania en Zanzibar – Bush & Beach | 17 dagen

  • Game drives en wandel safari in Nyerere National Park
  • Boot safari op Rufiji river
  • Uluguru Mountains
  • Kennismaking met Maasai cultuur
  • Game drives in Mikumi National Park
  • Udzungwa Mountains
  • Game drives in Ruaha National Park
  • Relaxen op Zanzibar
Tanzania en Zanzibar - Bush & Beach - 17 dagen
Tanzania en Zanzibar - Bush & Beach - 17 dagen

Klik op het kaartje om het te vergroten

Safari programma

Dag 1, Dar-es-Salaam, Slipway Hotel

Vandaag arriveert u op het internationale vliegveld van Dar-es-Salaam in Tanzania. In de aankomsthal wordt u opgewacht door een chauffeur die u naar uw eerste accommodatie brengt, het Slipway Hotel.

Dar-es-Salaam is een drukke havenstad aan de Indische Oceaan. Door de haven is de stad al eeuwenlang een belangrijk economisch centrum in oost Afrika. Op veel plaatsen in de stad is de rijke historie terug te vinden. Zo is er een Aziatisch district, een station in Duitse stijl en verschillende kerken uit diverse geloofsovertuigingen. De botanische tuinen en parken markeren de Britse invloeden.

In de stad bevindt zich het Nyere Cultural Centre waar lokale kunst wordt gemaakt. Ten noorden en zuiden van de stad bevinden zich uitgestrekte stranden.

Slipway Hotel Dar-es-Salaam
Slipway Hotel Dar-es-Salaam

Na het ontbijt wordt u opgehaald door uw privé gids opgehaald. Na de kennismaking en briefing rijdt u via de buitenwijken van Dar-es-Salaam naar Nyerere National Park. Via een mooie route rijdt u door de binnenlanden van Tanzania. Onderweg passeert u akkers en kleine dorpjes. Hier kunt u wellicht nog wat laatste inkopen doen voor onderweg.

In de loop van de middag bereikt u uw accommodatie. Deze ligt op de oever van de Rufiji rivier. Door het permanente water van de rivier heeft deze een grote aantrekkingskracht op wilde dieren en vogels. Aan het einde van de middag maakt u een bootsafari op de Rufiji rivier.

De komende dagen maakt u diverse game drives en een wandelsafari in Nyerere National Park. Samen met uw gids/chauffeur bepaalt u de indeling en het tempo van de dagen.

Leeuwin in Selous Game Reserve Tanzania
Leeuwin in Selous Game Reserve Tanzania

Vanochtend maakt u een game drive in de omgeving van de lodge aan de Rufiji rivier. Rond de rivier gaat u op zoek naar de dieren die u nog een keer wilt zien of die u nog niet heeft gezien. Na de game drive keert u terug in de lodge voor het ontbijt.

Na het ontbijt pakt u uw spullen in een stapt u de auto. In de vorm van een game drive en-route doorkruist u Nyerere National Park. van oost naar west naar de Uluguru Mountains. Onderweg geniet u op een mooie plek van een picknick lunch.

Aan het einde van de middag verlaat u aan de westkant het game reserve en rijdt de korte afstand naar Sable Mountain Lodge, uw accommodatie voor de komende nacht. Alle kamers en tenten beiden schitterend uitzicht over Selous Game Reserve.

Kudus in Selous Game Reserve Tanzania
Kudus in Selous Game Reserve Tanzania

Na het ontbijt op dag 7 vertrekt u voor een mooie route naar Mikumi National Park. De weg slingert zich langs en door de prachtige Uluguru Mountains. De route loopt door kleine dorpjes en nederzettingen. U kunt ven stoppen bij een Maasai dopje om een kennis te maken met hun bijzondere cultuur. 

Onderweg geniet u van een picknick lunch. In de loop van de middag arriveert u, na een korte tussenstop in Morogoro, bij uw accommodatie in Mikumi National Park. Deze dagen maakt u diverse game drives door het nationale park.

De komende dagen maakt u diverse game drives of een full day game drive in Mikumi National Park. Samen met uw gids/chauffeur bepaalt u de indeling en het tempo van de dagen.

Buffels in Mikumi National Park Tanzania
Buffels in Mikumi National Park Tanzania

Op dag 9 maakt u een ochtend game drive door Mikumi National Park. Bij terugkomst in de lodge staat het ontbijt voor u klaar. Daarna pakt u uw spullen in en stapt u aan boord van de auto voor de transfer naar Ruaha National Park. Dit is een relatief lange en afwisselende rit. U rijdt door Baobab Valley en Iringa richting Ruaha National Park.

In de loop van de middag arriveert u bij uw accommodatie die net buiten Ruaha National Park ligt. Vanuit de lodge maakt u schitterende game drives door het nationale park. Het park heeft een afwisselend landschap van uitgestrekte vlaktes, bergketens en rivieren. Door deze afwisseling treft u in het park een grote variatie aan wilde dieren, roofdieren en vogels. 

De komende dagen maakt u diverse game drives of een full day game drive in Ruaha National Park. Samen met uw gids/chauffeur bepaalt u de indeling en het tempo van de dagen.

Luipaard in Ruaha National Park Tanzania
Luipaard in Ruaha National Park Tanzania

Op dag 13, na de ochtend game drive en het ontbijt, wordt in de vorm van een game drive en-route naar de Msembe airstrip van Ruaha National Park gebracht. Hier neemt u afscheid van uw gids/chauffeur en checkt u in voor de binnenlandse vlucht naar Zanzibar. U verblijft de komende 4 nachten in het Bellevue Guesthouse aan de oostkust van Zanzibar. Het guesthouse is een oase van rust na de inspannende safari van de afgelopen dagen.

Op de laatste dag van uw verblijf op Zanzibar wordt u naar het vliegveld van Zanzibar gebracht voor de binnenlandse vlucht naar Dar-es-Salaam. Hier sluit u aan op uw internationale vlucht naar huis.

Hier eindigt onze dienstverlening.

Zanzibar Tanzania
Zanzibar Tanzania

Reissom

Reissom

Voor meer informatie over deze safari en voor de reissom kunt u contact met ons opnemen per telefoon (023-5748351), per email ([email protected]) of via ons contact formulier.

vraag gratis offerte op maat aan