Home / Reissuggesties / Safari Malawi / Dieren in Zambia & Strand in Malawi | 15 dagen

U reist tijdens deze safari dieren in Zambia & strand in Malawi 15 dagen (privé of in een kleine internationale groep) door het ‘warme hart van Afrika‘, zoals Malawi wordt genoemd. Tijdens deze reis maakt u kennis met de warme vriendelijke bevolking. U bezoekt onder andere het Dzalanyama Forest Reserve met zijn vele vogelsoorten, de Thyolo Thee plantages en Lake Malawi. In Zambia verblijft u een aantal dagen bij South Luangwa National Park. Optioneel overnacht u in een lokaal dorpje.

Neem contact met ons op voor een offerte voor deze safari dieren in Zambia & strand in Malawi

Deze safari is ook te boeken als groepssafari met vaste vertrektijden. U reist dan in een klein internationaal gezelschap.

vraag gratis offerte op maat aan
vraag gratis offerte op maat aan
Kuti Wildlife Reserve zebra
Kuti Wildlife Reserve zebra
Warme bevolking van Malawi
Warme bevolking van Malawi
Per kajak naar Domwe Island Lake Malawi
Per kajak naar Domwe Island Lake Malawi

Safari hoogtepunten en route

Hoogtepunten dieren in Zambia & strand in Malawi

  • Game drives in South Luangwa National Park
  • Ontmoetingen met lokale bewoners in Dzalanyama Forest Reserve
  • Excursie fabriek voor traditioneel Malawiaans aardewerk
  • Thyolo theeplantages
  • Kano tocht op Lake Malawi
  • Verblijf op onbewoond eiland in Lake Malawi
  • Bezoek Mua Mission, museum voor historie en cultuur
  • Mountain bike tocht door Kuti Wildlife Reserve
Dieren in Zambia & Strand in Malawi - 15 dagen
Dieren in Zambia & Strand in Malawi - 15 dagen

Klik op het kaartje om het te vergroten

Safari programma

Dag 1, Lilongwe, Mafumu Lodge

Vandaag arriveert u op het internationale vliegveld van Lilongwe, de hoofdstad van Malawi. In de aankomsthal wordt u opgewacht door uw gids/chauffeur die u naar uw accommodatie brengt.

Het Mafumu Hotel ligt dichtbij het centrum van Lilongwe. Hierdoor heeft u de gelegenheid naar het stadshart toe te wandelen. De wandeling is ongeveer 15 minuten. In het centrum treft u een winkelcentrum, een aantal restaurantjes en een leuke markt waar lokaal houtsnijwerk wordt verkocht. ’s Avonds dineert u in het hotel of u gaat per taxi naar een restaurant in de stad. De receptie van het hotel helpt u graag met het regelen van een betrouwbare taxi chauffeur.

Als u deze dieren in Zambia & strand in Malawi safari boekt in een kleine internationale groep, dan ontmoet u vandaag uw mede reisgenoten.

Mafumu Lodge Lilongwe Malawi
Mafumu Lodge Lilongwe Malawi

Na het ontbijt op dag 2 vertrekt u naar Zambia. Na de douaneformaliteiten bij Chipata reist u door naar South Luangwa National Park.

Volgens kenners is South Luangwa National Park in Zambia een van de mooiste natuurgebieden van Afrika. Wij zijn het daar helemaal mee eens. Het park kenmerkt zich door de grote verscheidenheid aan wilde dieren en vogels, die zich in de droge tijd meer en meer concentreren rond de Luangwa rivier. De hoeveelheid nijlpaarden en krokodillen is indrukwekkend.

U maakt deze dagen ochtend en middag/avond game drives door het park. Het is een absolute aanrader om ook een keer een wandel safari te maken, samen met een gekwalificeerde gids en een gewapende ranger. U ziet heel andere dingen dan vanuit de auto.

Na de ochtend game drive en het ontbijt op dag 6 vervolgt u de dieren in Zambia en strand in Malawi safari in Malawi. U rijdt via de grenspost bij Chipata en via Lilongwe naar het Dzalanyama Forest Reserve in Malawi. U reist door de landerijen en door dorpjes naar het Dzalanyama Forest Reserve. Hier verblijft u in een kleine authentieke lodge met mooi uitzicht over een beekje en het forest reserve.

Onze lokale partner werkt nauw samen met de bewoners van de omliggende dorpjes om de gemeenschap verder te ontwikkelen.De komende dagen neemt u deel aan één van de projecten die in het nabijgelegen dorpje worden uitgevoerd.

Daarnaast zijn er in het Forest Reserve mooie wandelingen uitgezet die u op eigen gelegenheid of met een gids kunt bewandelen. Een tocht per mountain bike is ook mogelijk.

Op dag 8 verlaat u na het ontbijt het Dzalanyama Forest Reserve en rijdt naar Dedza. Deze stad ligt op 1.600 meter en is daarmee de hoogst gelegen stad van Malawi. U bezoekt de Dedza Pottery, waar het beroemde aardewerk van Malawi wordt gemaakt. De productie geschiedt op een zo milieuvriendelijk mogelijke wijze. Het aardewerk is versierd met felgekleurde ontwerpen of lokale scènes.

In de loop van de middag bezoekt u de Chongoni Rock Art Bushmen’s Paintings nabij Dedza. Deze Unesco werelderfgoed site bestaat uit ruim 125 rotstekeningen die ongeveer 2.000 jaar oud zijn. De moeite van een bezoek meer dan waard.

U overnacht in de lodge bij de Dedza Pottery.

Traditioneel aardewerk uit Dedza in Malawi
Traditioneel aardewerk uit Dedza in Malawi

Op dag 9 rijdt u verder door naar het zuiden van Malawi. Via Blantyre bereikt u de schilderachtige Thyolo theeplantages en mooie landschappen. Een groot gedeelte van de reis rijdt u letterlijk over de grens van Malawi en Mozambique. U verblijft in een mooie lodge gelegen in een game park. De rest van de dag kunt u heerlijk relaxen aan het zwembad en genieten van het lokale wildlife.

Op dag 10 verkent u te voet het Satemwa Tea Estate, gevolgd door een proeverij van koffie en thee. De lunch geniet u in het koloniale Huntingdon House. Na de lunch volgt een lichte wandeling naar Thyolo Mountain en relaxen bij de lodge. Eventueel kunt u een mountain bike tocht maken.

Bij goed weer heeft u zicht op de hoogste berg van Malawi, Mount Mulanje. Op de berg kunnen wandelingen worden gemaakt op de lagere hellingen of meerdaagse hikes naar de top.

Theeplantages bij Thyolo in Malawi
Theeplantages bij Thyolo in Malawi

Na het ontbijt op dag 11 rijdt u naar Cape Maclear aan Lake Malawi. U rijdt via Blantyre, waar u de St Michael and All Angels kathedraal kunt bezoeken. Deze kathedraal is op voordracht van de beroemde ontdekkingsreiziger Dr. David Livingstone gebouwd. De kathedraal is onderdeel van een missiepost.

Daarna rijdt u door het plaatsje Zomba, onderaan het Zomba Plateau. Afhankelijk van de beschikbare tijd kunt u een rondrit maken over het plateau of de plaatselijke markt bezoeken.

U verblijft de komende 2 nachten in een eenvoudige accommodatie aan Lake Malawi. Hier kunt u heerlijk relaxen en genieten van de watersport- en wandelmogelijkheden.

Cape Maclear aan Lake Malawi
Cape Maclear aan Lake Malawi

Vandaag een nieuwe etappe in uw dieren in Zambia & strand in Malawi safari. U vaart met een kajak de korte afstand naar Domwe Island, een onbewoond eiland voor de kust van Cape Maclear. In een rustig tempo vaart u samen met een gids naar het eiland. U kunt ook met een boot worden overgevaren als u liever niet in een kajak stapt. De accommodatie op Domwe Island is heel eenvoudig.

De rest van de dag besteedt aan relaxen met een soort van Robinson Crusoë gevoel. U kunt ook zwemmen en snorkelen en een extra tocht met uw kajak maken.

Vanaf Domwe Island heeft u prachtig uitzicht over Lake Malawi. Betoverend is de zonsondergang die u vanavond te wachten staat. Na zonsondergang ziet u de vissers op het meer met lampen om vis te vangen. Daaraan dankt Lake Malawi de bijnaam ‘Lake of Stars‘.

Per kajak naar Domwe Island Lake Malawi
Per kajak naar Domwe Island Lake Malawi

Vandaag vertrekt u na het ontbijt vanaf Domwe Island, al dan niet per kajak. Bij Cape Maclear stapt u weer in bij uw gids/chauffeur en rijdt u naar de Mua Mission Post. Hier bezoek u een interessant museum dat u een goed beeld geeft van de historie en de cultuur van Malawi.

Daarna rijdt u door naar Kuti Wildlife Reserve, waar u in de loop van de middag arriveert. ’s Middags maakt u een game drive, een wandel safari of een fietstocht door het wildlife reserve.

Op dag 15 rijdt u terug naar het internationale vliegveld van Lilongwe voor de aansluiting op uw internationale vlucht naar huis. Uw bijzondere dieren in Zambia & strand in Malawi safari komt hiermee te einde.

Hier eindigt onze dienstverlening.

Kuti Wildlife Reserve zebra
Kuti Wildlife Reserve zebra

Reissom

Reissom

Voor meer informatie over deze safari en voor de reissom kunt u contact met ons opnemen per telefoon (023-5748351), per email ([email protected]) of via ons contact formulier.

vraag gratis offerte op maat aan