Home / Reissuggesties / Safari Zambia / Kasanka – Unieke vleermuis migratie | 8 dagen

Deze reis, de Kasanka – Unieke vleermuis migratie, laat u in 8 dagen twee verschillende geweldige natuurspektakels zien. De bijzonderste is wel de migratie van miljoenen vleermuizen in Kasanka National Park. Zie hoe de vleermuizen aan de bomen lijken geplakt en hoe ze de hemel verduisteren bij zonsondergang. Dit is de grootste migratie van zoogdieren ter wereld. De maatwerk safari begint in South Luangwa National Park, volgens kenners het mooiste nationale park van Afrika. 

vraag gratis offerte op maat aan
vraag gratis offerte op maat aan

Safari hoogtepunten en route

Hoogtepunten Kasanka – Unieke vleermuismigratie

  • Wees getuige van een van de grootste migraties op aarde
  • Kasanka National Park
  • South Luangwa National Park
  • Ga op zoek naar wildlife
  • Spot de bijzondere Sitatunga Antilope
Kasanka - Unieke vleermuis migratie - 8 dagen
Kasanka - Unieke vleermuis migratie - 8 dagen

Klik op het kaartje om het te vergroten

vraag gratis offerte op maat aan
vraag gratis offerte op maat aan

Safari programma

Dag 1 - 4 South Luangwa National Park, Luangwa River Camp

Uw reis begint op het vliegveld van Lusaka in Zambia. Hier wordt u opgewacht door een vertegenwoordiger van onze lokale partner die u begeleid naar de terminal voor de binnenlandse vlucht naar Mfuwe. Bij Mfuwe wordt u opgewacht door uw chauffeur die u naar uw accommodatie in South Luangwa National Park brengt.

Gedurende de dagen hier in South Luangwa maakt u in de ochtend een game drive of een wandelsafari in in het park. In het park leeft een grote variatie wilde dieren, zoals luipaarden, leeuwen, Afrikaanse wilde honden, grote kuddes olifanten en Thornicroft giraffen. Na de siësta maakt u aan het eind van de middag een game drive die doorloopt tot in het begin van de avond. U kunt ook een bezoek brengen aan het nabij gelegen Kawaza village.

Op dag 4 maakt u de binnenlandse vlucht naar Kasanka National Park waar u de komende 3 dagen geniet van de schoonheid van de vleermuismigratie en het nationale park.

Deze dagen besteedt u aan het verkennen van Kasanka National Park. U kunt uitgebreid vogels spotten of tijd doorbrengen in een schuilhut op 60 meter hoogte om de bijzondere sitatunga antilope te bewonderen. Verder leven in het park Lichtenstein’s hartebeest en Pel’s fishing owl. En natuurlijk het hoogtepunt van deze safari: de vleermuizen.

Van de fruit-vleermuizen migratie naar Kasanka wordt gezegd dat het de grootste migratie is van zoogdieren in Afrika, en misschien zelfs van de wereld, is. Het aantal dieren dat migreert is 5x groter dan de wildebeest migratie in Tanzania en Kenia. Rond 6 uur ’s avonds, wordt de Zambiaanse horizon donkerder wanneer ongeveer acht tot tien miljoen strokleurige fruitbats – herkenbaar aan hun gouden, tawny vacht, grote oranje ogen en de hond-achtige gelaatstrekken – de zwoele lucht vullen, op zoek naar hun fruitige ontbijt. 

In de loop van de dag vertrekt u met een binnenlandse vlucht naar Lusaka. Onderweg heeft u prachtig uitzicht op de Luangwa vallei. De rest van de dag kunt u heerlijk relaxen en alle ervaringen laten bezinken. Het is heerlijk om nog even goed uit te rusten voor u weer de lange reis terug naar huis maakt.

In de loop van dag 8 wordt u naar het vliegveld van Lusaka gebracht door een chauffeur van het hotel. Op het vliegveld neemt u de aansluiting op uw internationale vlucht naar huis.

Hier eindigt onze dienstverlening.

Proflight Zambia Lusaka naar Livingstone
Proflight Zambia Lusaka naar Livingstone

Reissom

Reissom

Voor meer informatie over deze safari en voor de reissom kunt u contact met ons opnemen per telefoon (023-5748351), per email ([email protected]) of via ons contact formulier.

vraag gratis offerte op maat aan