Home / Reissuggesties / Safari Zambia / Luxe Safari Victoria Falls & South Luangwa | 13 dagen

Deze reis, de Luxe Safari Victoria Falls & South Luangwa neemt u mee naar verschillende hoogtepunten van Zambia en Malawi. U begint bij een zo’n hoogtepunt, de Victoria Watervallen. Hierna gaat u op zoek naar wildlife in South Luangwa National Park. Dit is dé plek om dieren te spotten door middel van game drives en game walks! Wilt u na de bush ook nog even relaxen aan het strand? Ga dan naar Likoma Island in het meer van Malawi.

vraag gratis offerte op maat aan
vraag gratis offerte op maat aan
Diner bij Tongabezi Victoria watervallen Zambia
Diner bij Tongabezi Victoria watervallen Zambia
Victoria watervallen uit de lucht
Victoria watervallen uit de lucht
Chalet Kaya Mawa Likoma Island Lake Malawi
Chalet Kaya Mawa Likoma Island Lake Malawi

Safari hoogtepunten en route

Hoogtepunten Luxe safari Victoria Falls & South Luangwa

  • Een bezoek aan de Victoria Watervallen
  • South Luangwa National Park
  • Lake Malawi
  • Op zoek naar dieren in een van de mooiste parken
  • Snorkelen in helder water
  • Vlieg comfortabel van plek naar plek

Klik op het kaartje om het te vergroten

Safari programma

Dag 1, Victoria watervallen, Tongabezi

Uw Luxe Safari Victoria Falls en South Luangwa begint in het stadje Livingstone. Livingstone ligt aan de Zambiaanse kant van de Victoria Watervallen. Bij aankomst op het vliegveld wordt u opgewacht door uw chauffeur die u ook naar de lodge brengt.

Afhankelijk van het tijdstip van uw aankomst wordt u een lunch of afternoon tea aangeboden en heeft u eventueel nog de gelegenheid om in de middag de Victoria watervallen te bezoeken (anders morgen). Daarna keer u terug naar de lodge voor het diner.

De lodge bestaat uit verschillende huizen en cottages gelegen aan de oevers van de Zambezi rivier. ’s Avonds maakt u een sunset cruise op de Zambezi rivier of geniet u van een romantisch diner op het drijvende Sampan in de rivier.

Victoria watervallen in Zimbabwe
Victoria watervallen in Zimbabwe

Na de Zambezi vanaf het vaste land aanschouwd te hebben gaat u vandaag naar een eiland in deze rivier, Sindabezi Island. Het een goed bewaard geheim door zijn ligging. Het kamp dat zich op dit eiland bevindt is idyllisch en exclusief. Geniet van dit privé eiland midden in de Zambezi. 

Sindabezi Island is momenteel een van de top 10 eco-lodges in Afrika. Sindabezi biedt u een breed scala aan activiteiten tijdens uw verblijf. Drijf over de Zambezi rivier tijdens een sunset cruise of geniet van een romantisch diner op de rivier op een drijvende Sampan. Er zijn ook enkele leuke activiteiten voor adrenaline junkies, zoals raften, helikoptervluchten of bungee jumpen bij de de beroemde Victoria watervallen.

Na het ontbijt op dag 4 van uw Luxe Safari Victoria Falls & South Luangwa wordt u naar het vliegveld van Livingstone gebracht. Hiervandaan vertrekt uw binnenlandse vlucht naar Mfuwe bij South Luangwa National Park. Hier wordt u opgewacht door een chauffeur die u naar uw Bush Camp brengt. Het Bush Camp is gelegen in de schaduw van grote mahonie bomen dicht bij een permanent met water gevulde lagune, waarin nijlpaarden en krokodillen leven. Het Bush Camp ligt diep in South Luangwa National Park, aan de Luwi rivier. Het gebied is zeer afgelegen en er zijn geen andere safari kampen of mensen in de wijde omtrek.

Het Luwi rivierensysteem staat bekend om zijn leeuwen populatie. Territoria van verschillende leeuwen groepen overlappen elkaar. De leeuwen maken gebruik van de droge rivierbedding voor het opsporen van hun prooi, maar ook om hun rivalen te lokaliseren en te waarschuwen dat ze weg moeten blijven. Er is niets spannender dan een wandel safari, met een gids en gewapende ranger, in de vroege ochtend, nadat u leeuwen heeft horen roepen in de nacht, verse sporen op uw pad vindt en hen dan te volgen door de Bush. In doodse stilte en met kloppend hart verbeeldt u zich dat er achter elke struik een leeuw opduikt; Dit is een wandel safari op zijn best.

Op dag 7, na het ontbijt, gaat u in de vorm van een wandel safari of game drive naar uw volgende accommodatie in South Luangwa National Park. Vóór de brunch bent u in het andere Bush Camp. U heeft twee volle dagen om dit prachtige deel van het South Luangwa National Park en alles wat het park te bieden heeft te verkennen. Het Bush Camp biedt zowel wandel safari’s als game drives.

Wandel safari’s zijn erg leuk om te doen. Ze geven een ander perspectief op de natuur om u heen. Leer bijvoorbeeld meer over de vegetatie, welke boomsoorten zijn de favorieten van de olifanten. Ook heeft u tijdens een wandel safari meer de tijd om voetafdrukken in het zand te bekijken of andere diersoorten te spotten.

Na een heerlijke laatste nacht in de Bush neemt u na het ontbijt afscheid van de staff van uw Bush Camp en wordt u naar het vliegveld van Mfuwe gebracht. Vanaf hier vliegt u via Lilongwe naar Likoma Island middenin Lake Malawi. Het meer is rijk aan waterdieren.

De heldere wateren rond Likoma Island zijn uitstekend geschikt voor duiken en snorkelen. Het eiland zelf heeft tal van verrassingen u die u te voet of per fiets verkent. Een bezoek aan de St. Peter’s kathedraal is zeker de moeite waard. Dit opmerkelijke gebouw, gebouwd door missionarissen aan het begin van de 20ste eeuw is meer dan 100 meter lang. Maar natuurlijk kunt u hier ook in alle rust relaxen en genieten.

Op dag 13 vliegt u terug naar vliegveld van Lilongwe. Hier heeft u aansluiting op uw internationale vlucht naar huis. Uw Safari Victoria Falls & South Luangwa is voorbij.

Hier eindigt onze dienstverlening.

Relaxen bij Kaya Mawa Likoma Island Lake Malawi
Relaxen bij Kaya Mawa Likoma Island Lake Malawi

Reissom

Reissom

Voor meer informatie over deze safari en voor de reissom kunt u contact met ons opnemen per telefoon (023-5748351), per email ([email protected]) of via ons contact formulier.

vraag gratis offerte op maat aan