Home / Reissuggesties / Safari Zambia / Safari South Luangwa & Lake Malawi | 13 dagen

Neem tijdens uw Safari South Luangwa & Lake Malawi om samen met uw familie comfortabel de Afrikaanse wildernis te beleven. U gaat samen op zoek naar dieren in Zambia en u relaxt later aan het meer van Malawi. In Zambia verblijft u in South Luangwa National Park op twee verschillende locaties. Hierna betrekt u voor de laatste 5 dagen een familie huis op een eiland in het midden van Lake Malawi, het grootste zoetwatermeer van Afrika.

vraag gratis offerte op maat aan
vraag gratis offerte op maat aan
Kaya Mawa op Likoma Island in Lake Malawi
Kaya Mawa op Likoma Island in Lake Malawi
Snorkelen in Lake Malawi bij Kaya Mawa
Snorkelen in Lake Malawi bij Kaya Mawa
Op safari met (klein) kinderen in Zambia
Op safari met (klein) kinderen in Zambia

Safari hoogtepunten en route

Hoogtepunten Safari South Luangwa & Lake Malawi

  • Met het gezin Afrika ontdekken
  • South Luangwa National Park
  • Lake Malawi
  • Verblijf in wildrijke gebiedein in South Luangwa
  • Snorkel in het heldere water van Lake Malawi
Safari South Luangwa & Lake Malawi - 13 dagen
Safari South Luangwa & Lake Malawi - 13 dagen

Klik op het kaartje om het te vergroten

Safari programma

Dag 1 – 5, Mfuwe sector South Luangwa National Park, Track & Trail River Camp

U arriveert op het vliegveld van Mfuwe bij South Luangwa National Park in Zambia en wordt door een gids naar Track & Trail River Camp gebracht, gelegen op de oever van de Luangwa rivier. Track & Trail River Camp is een kleinschalige intieme safari lodge die beschikt over uitstekende gidsen en een heerlijk zwembad.

In South Luangwa National Park leven grote concentraties wilde dieren rond en in de Luangwa rivier en het grillige verloop van de rivierbedding zorgt voor een mooi schouwspel. De Luangwa rivier staat bekent om de enorme populaties nijlpaarden en krokodillen. In het park zijn 60 soorten wilde dieren en meer als 400 soorten vogels geregistreerd, onder andere: buffels, olifanten, Thornicroft’s giraffen, zebra’s, wildebeesten, 14 soorten antilopen, bavianen, leeuwen, luipaarden, hyena’s, visarenden, grond hornbills en veel soorten ooievaars.Vanuit Track & Trail River Camp maakt u game drives in de Mfuwe sector van South Luangwa National Park. Optioneel kunt u ook wandel safari’s maken, een absolute aanrader.

Op dag 5 wordt u na de ochtend game drive naar Zikomo Safari Camp gebracht. U rijdt door authentieke Zambiaanse dorpjes en langs de akkers van de lokale bevolking. Zikomo Safari Camp in Nsefu sector van South Luangwa National Park is een relatief nieuw Bush camp met eenvoudige accommodatie, uitstekende gidsen, prima eten en een klein zwembad. Samen met uw gids van Zikomo Safari Camp bepaalt u welke activiteiten u wanneer wilt ondernemen..

Eén van de belangrijkste pluspunten van Zikomo Safari Camp is de ligging in het Nsefu gebied. Dit is een aparte sector van South Luangwa National Park dat zeer de moeite waard is om te bezoeken. De reden om naar Zikomo Safari Camp te verkassen is om (nog) meer diversiteit te krijgen in uw safari. Een ander gebied en een totaal andere ervaring in een nog zeer ongerept stukje Zambia, want veel toeristen komen er niet.

De hoogtepunten van game drives in Nsefu sector zijn:

  • Honderden nestelende ooievaars in mei/juni
  • Afrikaanse Wilde honden zijn erg actief in dit gebied
  • Elanden en Coockson’s wildebeast, dieren die je niet in Mfuwe sector vindt
  • Zoutpannen met Hot Springs met crowned cranes
  • In het droge seizoen veel roofdieren, zoals leeuwen en luipaarden

Op dag 8 van uw Safari South Luangwa & Lake Malawi neemt u na het ontbijt afscheid van de staff van Zikomo Safari Camp en wordt u naar het vliegveld van Mfuwe gebracht voor de regionale vlucht naar Lilongwe, de hoofdstad van Malawi. Vanaf hier vliegt u door naar Likoma Island in Lake Malawi. Bij aankomst op de airstrip van Likoma Island wordt u opgewacht door een chauffeur die u naar uw accommodatie brengt.

Likoma Island ligt in het oosten van Lake Malawi vlak tegen de kust van Mozambique. Op het eiland zijn een aantal kleine dorpjes en een grote kathedraal. Wellicht interessant om te bezoeken. Op de zuidpunt van het eiland ligt Kaya Mawa, een luxe lodge met 11 individueel ingerichte chalets. Wij reserveren hier voor u het privé huis Ndomo Point House.

Ndomo Point House ligt op de zuidwest punt van Likoma Island op ongeveer 1 kilometer van de hoofd lodge. Vanuit het huis heeft u een onbelemmerd uitzicht op de betoverende zonsondergangen boven Lake Malawi. U maakt gebruik van alle faciliteiten van Kaya Mawa en heeft de beschikking over een privé kok en house keeping. Het huis beschikt over een ruim woongedeelte, 4 slaapkamers, eigen veranda, een privé strand en een plunge pool. De dagen op Likoma Island kunt u heerlijk relaxen in uw eigen privé villa. Inbegrepen in de reissom zijn alle niet-gemotoriseerde activiteiten, zoals snorkelen en kajakken. Kortom, prima dagen om te genieten van het samenzijn met uw familie.

Op dag 13 wordt u in de loop van de ochtend naar de airstrip van Likoma Island gebracht voor de binnenlandse vlucht naar Lilongwe. Hier sluit u aan op uw internationale vlucht naar huis.

Hier eindigt onze dienstverlening.

Chalet Kaya Mawa Likoma Island Lake Malawi
Chalet Kaya Mawa Likoma Island Lake Malawi
Relaxen bij Kaya Mawa Likoma Island Lake Malawi
Relaxen bij Kaya Mawa Likoma Island Lake Malawi

Reissom

Reissom

Voor meer informatie over deze safari en voor de reissom kunt u contact met ons opnemen per telefoon (023-5748351), per email ([email protected]) of via ons contact formulier.

vraag gratis offerte op maat aan