Home / Reissuggesties / Safari Zambia / Wandelreis Zambia – Puur natuur | 11 dagen

Deze wandelreis in Zambia biedt u de exclusieve gelegenheid om te genieten van de uitbundige natuur van South Luangwa National Park. Dit park is de bakermat van de wandel safari. U verblijft 8 nachten in diverse luxe Bush Camps op afgelegen plaatsen in het park. U wandelt de korte afstanden van Bush Camp naar Bush Camp samen met een gekwalificeerde gids en gewapende ranger. U maakt kennis met het fragiele eco-systeem van het nationale park.

Neem contact met ons op voor een voorstel voor deze Wandelreis Zambia – Puur natuur.

vraag gratis offerte op maat aan
vraag gratis offerte op maat aan

Safari hoogtepunten en route

Hoogtepunten Wandelreis Zambia – Puur natuur

  • Wandelreis door één van de mooiste natuurparken van Afrika, het ongerepte South Luangwa National Park
  • Verblijf in afgelegen intieme luxe Bush Camp in het park
  • Begeleiding door gekwalificeerde gidsen en gewapende rangers
  • Begeef u veilig tussen wilde dieren als olifanten, giraffen, leeuwen en luipaarden
  • U wandelt met alleen een kleine rugzak en fotocamera/verrekijker. Uw bagage wordt naar het volgende Bush Camp gebracht
  • Maak indrukwekkende game drives in volgens kenners het mooiste natuurpark van Afrika
Wandelreis Zambia - Puur natuur - 11 dagen
Wandelreis Zambia - Puur natuur - 11 dagen

Klik op het kaartje om het te vergroten

Safari programma

Dag 1 - 2, South Luangwa, Track and Trail River Camp

Vandaag arriveert u aan op het internationale vliegveld van Lusaka in Zambia. In de aankomsthal wordt u opgewacht door een vertegenwoordiger van onze lokale partner. Na de kennismaking begeleidt hij u naar de vertrekhal voor uw binnenlandse vlucht naar Mfuwe bij het South Luangwa National Park.

Bij aankomst op het vliegveld van Mfuwe wordt u verwelkomt door een gids die u naar uw lodge brengt. Deze ligt op de oever van de Luangwa rivier. Vandaag en morgen maakt u game drives in het park.

South Luangwa National Park is beroemd om haar ongerepte natuur, verschillende leefomgevingen en de grote wildconcentraties rond de Luangwa rivier. 

Game drive in South Luangwa National Park Zambia
Game drive in South Luangwa National Park Zambia

Vandaag begint uw wandel safari. Met een safarivoertuig wordt u diep het South Luangwa National Park ingebracht naar Luwi Bush Camp. Dit rustieke en authentieke Bush Camp bestaat uit 4 ‘kamers’ met en-suite badkamer zonder dak, zodat u in de openlucht kunt douchen.

’s Morgens en ’s middags maakt u een game drive door het afgelegen gedeelte van South Luangwa National Park. De Sundowner wordt genuttigd op een mooie plek in het park.

Een eerste wandel safari op de eerste dag in het Bush Camp is ook een mogelijkheid. Samen met de senior gids van het kamp bepaalt u wanneer u welke activiteiten wilt ondernemen.

U vertrekt voor de 1ste etappe van uw wandel safari. Een rustige wandeling langs de Luwi rivier naar Nsolo Bush Camp.

Uw onderkomen voor de komende 2 nachten staat op een verhoogd terras en heeft muren van gedroogd gras en een groot koel rieten dak. Ook hier heeft u een “openlucht” en-suite badkamer met douche en toilet.

’s Morgens en ’s middags maakt u een game drive door het afgelegen gedeelte van South Luangwa National Park. Samen met de senior gids van het kamp bepaalt u wanneer u welke activiteiten wilt ondernemen.

De 2de etappe van uw wandel safari brengt u naar Kakuli Bush Camp. U wandelt in een rustig tempo langs de Luwi rivier naar het gebied waar de Luwi rivier samenkomt met de Luangwa rivier. Onderweg legt uw gids uit hoe het fragiele eco-systeem van het nationale park ik elkaar zit. Doordat u te voet bent, krijgt u ook oog voor bomen, planten en grassen. U leert onder andere over de belangrijke rol van insecten. 

Op een mooie plek langs de rivier geniet u van een kopje koffie of thee en een snack. 

De rest van de dag geniet u heerlijk van het uitzicht vanuit het Bush Camp. Aan het einde van de middag maakt u een mooie game drive langs de rivier. Samen met de senior gids van het kamp bepaalt u wanneer u welke activiteiten wilt ondernemen.

U gaat op pad voor de 3de en laatste etappe van uw wandel safari. U wandelt naar Mchenja Bush Camp. De 5 individueel ontworpen tenten zijn voorzien van een ‘bad met uitzicht’ en een openlucht en-suite badkamer met douche en toilet. ’s Morgens en ’s middags maakt u een game drive door het afgelegen gedeelte van South Luangwa National Park.

Op dag 11 neemt u afscheid van South Luangwa National Park. In de loop van de dag wordt u naar het vliegveld van Mfuwe gebracht voor uw binnenlandse vlucht naar Lusaka. Het tijdstip is afhankelijk van de vertrektijd van uw vlucht.

Hier eindigt onze dienstverlening.

Reissom

Reissom

Voor meer informatie over deze safari en voor de reissom kunt u contact met ons opnemen per telefoon (023-5748351), per email ([email protected]) of via ons contact formulier.

vraag gratis offerte op maat aan