Home / Reissuggesties / Safari Zambia / Wild Zambia – kleine groepsreis Zambia | 14 dagen

Zin om naar Afrika te gaan maar wel in het comfort en de gezelligheid van een groep? Sluit je dan aan bij deze internationale groepsreis in Zambia. Reis door het noorden van Zambia, een gebied dat nog nauwelijks wordt bezocht door toeristen. Vanuit Lilongwe in Malawi reist u onder andere Luambe National ParkNorth Luangwa National Park, Bangweulu Wetlands, Kasanka National Park, Mutinondo Wilderness Area en South Luangwa National Park. Deze safari kan ook als self drive safari worden uitgevoerd of als maatwerk safari met een privé gids.

vraag gratis offerte op maat aan
vraag gratis offerte op maat aan
Buffels in South Luangwa National Park Zambia
Buffels in South Luangwa National Park Zambia
Shoebill bij Bangweulu Wetlands Zambia
Shoebill bij Bangweulu Wetlands Zambia
Luipaard in South Luangwa National Park Zambia
Luipaard in South Luangwa National Park Zambia

Safari hoogtepunten en route

Hoogtepunten Wild Zambia – kleine groepsreis Zambia

  • South Luangwa National Park
  • Luambe National Park
  • North Luangwa National Park
  • Bangweulu Wetlands
  • Kasanka National Park
  • Mutinondo Wilderness Area
Wild Zambia - kleine groepsreis Zambia - 14 dagen
Wild Zambia - kleine groepsreis Zambia - 14 dagen

Klik op het kaartje om het te vergroten

vraag gratis offerte op maat aan

Safari programma

Dag 1, Lilongwe, Mafumu Lodge

Welkom in Malawi! U arriveert in Lilongwe de hoofdstad van Malawi. Op het vliegveld wordt u opgewacht door een chauffeur die u naar uw accommodatie brengt. U overnacht in een comfortabele lodge dichtbij het centrum van de stad.

Deze eerste dag is tevens de dag dat u uw mede reisgenoten en gids/chauffeur ontmoet. Na de kennismaking volgt een uitgebreide briefing over uw safari avontuur in het ongerepte noorden van Zambia.

Verder is er tijd om even uit te rusten van de vliegreis en eventueel iets van Lilongwe te zien voor u morgen het avontuur echt start. 

Mafumu Lodge Lilongwe Malawi
Mafumu Lodge Lilongwe Malawi

Na het ontbijt vertrekt u in noordelijke richting naar de grensovergang met Zambia. U passeert de grens bij een kleine grenspost vlakbij Jenda. Uw gids/chauffeur begeleidt u door de grensposten heen. Wanneer iedereen erdoor is rijdt u verder naar Luambe National Park. Dit gaat via Lundazi. 

Hier wordt het eerste kamp opgeslagen. U wordt gevraagd een handje te helpen bij het opzetten van uw tent en de rest van het kamp. Ondertussen bereidt de meereizende kok het diner voor vanavond.

Luambe National Park ligt in de Luangwa ‘Leopard’ vallei. Luambe National Park is een van de kleinste nationale parken van Zambia. Het heeft een oppervlakte van 254 km² en ligt aan de oostelijke oever van de Luangwa rivier. Het park is sinds 1938 national park en is daarom een van de oudste beschermingsgebieden in Zambia.

Op dag 3 van uw Groepsreis Zambia rijdt u door katoenplantages naar de Luangwa rivier. Door de rivier of middels een ponton betreedt u het nauwelijks bezochte North Luangwa National Park. Het park staat bekend als één van de meest ongerepte natuurgebieden van Afrika. U heeft de uitgelezen gelegenheid om Afrika te ervaren zoals het ooit moet zijn geweest, het ‘echte Afrika’. U verkent het uitgestrekte nationale park vooral te voet, samen met een gids en een ranger. Game drives zijn ook mogelijk.

North Luangwa National Park is een van de meest spectaculaire wildernis gebieden in Afrika en is “een van de grootste wildreservaten in de wereld.” Het is zo afgelegen dat self-drive safari’s niet zijn toegestaan en je mag alleen onder begeleiding van een erkende gids het park in. 

Wandel safari North Luangwa National Park Zambia
Wandel safari North Luangwa National Park Zambia

Na de laatste game viewing activiteiten en het ontbijt in North Luangwa National Park verlaat u het park aan de noordzijde. Houdt tijdens de laatste meters nog de omgeving in de gaten voor dieren. Er is een ontzagwekkende verscheidenheid aan vogels waaronder: Half-collared ijsvogels, lange staart kwikstaart, kabbelende spreeuwen, om Pel’s visuil en paarse kuif turaco.

U klimt de vallei van Luangwa rivier uit en rijdt over de Great North Road naar de Kapishya Hotsprings. De rest van de dag kunt u heerlijk relaxen en genieten van het weldadig warme water in de warmwaterbron.

Kapishya Hotsprings Zambia
Kapishya Hotsprings Zambia

Vandaag laat u de hotsprings bij Kapishya achter u en rijdt door een dicht bos naar Kasanka National Park. Dit park is het eerste nationale park in Zambia onder particulier management. U verkent het park vanuit de auto. U kunt ook uitstekend wandel safari’s maken, omdat het gras niet al te hoog wordt door de aanwezigheid van onder andere olifanten en buffels. Vanuit de Fibwe Hide heeft u grote kans de zeldzame sitatunga antilope te spotten. In november is het park decor van de grootste trek van zoogdieren op aarde. Miljoenen vleermuizen komen dan naar het park.

Van de fruit-vleermuizen migratie naar Kasanka wordt gezegd dat het de grootste migratie is van zoogdieren in Afrika, en misschien zelfs van de wereld, is. Het aantal dieren dat migreert is 5x groter dan de wildebeest migratie in Tanzania en Kenia. Rond 6 uur ’s avonds, wordt de Zambiaanse horizon donkerder wanneer ongeveer acht tot tien miljoen strokleurige fruitbats de zwoele lucht vullen, op zoek naar hun fruitige ontbijt. 

Vleermuizen in Kasanka National Park Zambia
Vleermuizen in Kasanka National Park Zambia

Op dag 8 rijdt u na het ontbijt naar één van de meest afgelegen gebieden van Zambia, de Bangweulu Wetlands. Door kenners ook wel de ‘Okavango Delta van Zambia’ genoemd. U gaat op zoek naar de zeldzame Shoebill Stork, die zich doorgaans verscholen houdt tussen het riet. Verder leeft een grote verscheidenheid buffels, olifanten en antilopen, onder andere de grootste populatie black lechwes van Afrika. Door het permanente water is het gebied een eldorado voor vele vogels.

De Shoebill is een bijzondere vogel die maar op enkele plekken voorkomt en toch een van de 5 meest gewilde vogels om te spotten in Afrika is. Het is een grote ooievaar die wordt gekenmerkt door zijn grote bek. Er zijn slechts 3 plekken waar het dier leeft in de wereld, Ethiopië, Uganda en Zambia.

Shoebill Vogel in Bangweulu Swamps, Zambia
Shoebill Vogel in Bangweulu Swamps, Zambia

In de loop van de ochtend van dag 10 van de Groepsreis Zambia verlaat u de Bangweulu Wetlands en rijdt naar de Mutinondo Wilderness Area. Dit ruige gebied ligt op de rand van de vallei van de Luangwa rivier. Vanaf de campsite kunt u onder andere mooie wandelingen maken en een kano tocht. U kunt natuurlijk ook heerlijk relaxen en genieten van het mooie uitzicht op ‘whale back’ rotsen waar Mutinondo Wilderness Area bekend om is.

Het gebied bevat kristalheldere rivieren, prachtige watervallen, ongerepte bossen en enkele kleine waterrijke gebieden. Er zijn in het park veel grote planten en veel vogels. Hierdoor ontstaat er een heerlijke sfeer. Het is een mooi stukje Afrika om rond te dwalen. Dit kan te voet, per fiets of te paard. De toegangsrit is lastig. De beloning is de overweldigende ongerepte natuur. Mutinondo is echt wat je noemt “off the beaten track”

Op dag 12 heeft u een relatief lange dag voor de boeg. U daalt een nauwelijks bereden route af naar de Luangwa vallei. De route biedt u een spektaculair uitzicht over South Luangwa National Park. Na de steile afdaling rijdt u dwars door South Luangwa National Park naar de zuidelijke toegangspoort van het park. De kans is klein dat u op deze zeer avontuurlijke route andere auto’s tegenkomt. Niet veel andere mensen vóór u hebben deze route ooit gereden. Onderweg steekt u enkele rivieren over. Afhankelijk van de omstandigheden is de eindbestemming vandaag een accommodatie in de Mfuwe sector van South Luangwa National Park. Enige flexibiliteit is ingebouwd in het programma.

U verblijft 2 nachten bij het nationale park dat door kenners het mooiste nationale park van Afrika wordt genoemd, South Luangwa National Park. U maakt per dag een ochtend en een avond game drive door ‘Leopard Valley‘, zoals het park ook wel wordt genoemd.

Olifanten in South Luangwa National Park Zambia
Olifanten in South Luangwa National Park Zambia

Geniet in de ochtend nog van een laatste game drive in South Luangwa National Park. Houd uw ogen goed open want zelf op het laatste moment kunt u nog een geweldige spot doen!

Aan al het goede komt helaas een einde, zo ook aan uw Groepsreis Zambia. Deze reis ging door de meest ongerepte gebieden van Zambia en misschien zelfs van Afrika. U rijdt terug naar Lilongwe in Malawi waar u wordt afgezet op het vliegveld van Lilongwe voor de aansluiting op uw internationale vlucht naar huis of uw aansluitende bestemming.

Hier eindigt onze dienstverlening.

Luipaard in South Luangwa National Park
Luipaard in South Luangwa National Park

Reissom

Reissom

Voor meer informatie over deze safari en voor de reissom kunt u contact met ons opnemen per telefoon (023-5748351), per email ([email protected]) of via ons contact formulier.

vraag gratis offerte op maat aan