Home / Reissuggesties / Safari Zimbabwe / Luxe Zimbabwe safari | 11 dagen

Tijdens onze luxe Zimbabwe safari vliegt u naar de mooiste natuurlijke wonderen die het land biedt. U bezoekt onder andere de Victoria watervallen, Hwange National Park, Matusadona National Park en Mana Pools National Park.

U staat oog-in-oog met de grootste waterval van Afrika. Daarna gaat u samen met professionele gidsen op zoek naar de grote zeven; buffels, olifanten, neushoorns, luipaarden, leeuwen, nijlpaarden en krokodillen. Dompel u onder in de mooiste natuurparken van Zimbabwe.

Neem contact met ons op over deze luxe Zimbabwe safari.

vraag gratis offerte op maat aan
vraag gratis offerte op maat aan
Victoria watervallen uit de lucht
Victoria watervallen uit de lucht
The Hide in Hwange National Park Zimbabwe
The Hide in Hwange National Park Zimbabwe
Rhino walk in Matusadona National Park Zimbabwe
Rhino walk in Matusadona National Park Zimbabwe

Safari hoogtepunten en route

Hoogtepunten luxe Zimbabwe safari

  • Safari naar mooiste natuurgebieden van Zimbabwe
  • Bezoek aan Victoria watervallen
  • Hwange National Park, grootste olifanten populatie van Afrika
  • Matusadona National Park aan Lake Kariba
  • Fotogeniek Mana Pools National Park
  • Vervoer met kleine vliegtuigjes
Luxe Zimbabwe safari - 11 dagen
Luxe Zimbabwe safari - 11 dagen

Klik op het kaartje om het te vergroten

Safari programma

Dag 1 -2, Victoria Falls, Victoria Falls Safari Lodge

Vandaag arriveert u op het vliegveld van Victoria Falls in Zimbabwe. In de aankomsthal wacht een chauffeur u op en die brengt u naar uw accommodatie. Hier begint uw luxe Zimbabwe safari.

De Victoria Falls Safari Lodge ligt op een heuvel met prachtig uitzicht op een grote waterhole. Deze wordt druk bezocht door de wilde dieren uit de omgeving. 

Vanuit uw accommodatie onderneemt u diverse activiteiten in de omgeving. Zo bezoekt u onder andere de wereld beroemde Victoria watervallen. Het is een aanrader om ook een helicopter vlucht boven de watervallen te maken. Vanuit de lucht ziet nog beter hoe bijzonder de Victoria watervallen zijn.

Helikopter vlucht Victoria watervallen
Helikopter vlucht Victoria watervallen

Na het ontbijt brengt een chauffeur u naar het vliegveld van Victoria Falls voor de korte binnenlandse vlucht naar Hwange National Park. Bij aankomst op het vliegveld van Hwange National Park staat een gids van The Hide, uw accommodatie voor de komende 3 nachten, u op te wachten. In de vorm van een game drive en-route brengt hij u naar uw accommodatie.

De rest van de dagen besteed u aan het verkennen van Hwange National Park, samen met de gidsen van The Hide. Het is een aanrader om ook een keer een wandel safari te ondernemen. Dit geeft u vanuit een ander perspectief inzicht in het fragiele eco-systeem in het nationale park.

Samen met uw gids bepaalt u wanneer u aan welke activiteiten deelneemt.

Leeuwen in Hwange National Park Zimbabwe
Leeuwen in Hwange National Park Zimbabwe

Op dag 6 brengt uw gids u In de vorm van een game drive en-route naar het vliegveld van Hwange National Park. Hier neemt u afscheid van uw gids en checkt u in voor de binnenlandse vlucht naar Matusadona National Park, de volgende locatie in uw luxe Zimbabwe safari. Uw accommodatie ligt in het park direct aan Lake Kariba.

Lake Kariba is een door mensenhanden gemaakt stuwmeer dat gebruikt wordt voor het opwekken van stroom voor Zimbabwe. Bij het vullen van het meer zijn bomen onder water komen te staan en deze vormen nu nog steeds de karakteristieke ‘begroeiing’ langs de oevers van het meer.

Samen met de gidsen van de lodge maakt u game drives door het ongerepte Matusadona National Park en boot tochten op Lake Kariba. Wellicht is het een leuk idee om een hengel uit te gooien om de fameuze tijgervis te vangen (en weer terug te gooien!).

Yoga aan Lake Kariba Zimbabwe
Yoga aan Lake Kariba Zimbabwe

Na de ochtend game drive en het ontbijt op dag 9 brengt uw gids u naar de airstrip. Hier checkt u in voor de binnenlandse vlucht naar Mana Pools National Park. Mana Pools is een walhalla voor de natuurfotograaf. De landschappen en het licht zijn adembenemend.

Mana Pools National Park ligt op de oever van de Zambezi River die water brengt in het gebied en naar de dieren. In het regenseizoen overstromen de oevers waardoor het gebied erg vruchtbaar is. Sinds 1984 staat het park op de UNESCO werelderfgoedlijst.

Samen met de gidsen van John’s Camp maakt u game drives in het nationale park en boottochten op de Zambezi rivier. Het is een aanrader om ook te voet het park te verkennen. U staat versteld van de dingen die u te voet wel ziet en vanuit de auto niet.

Op dag 11 vliegt u van Mana Pools National Park naar Harare voor de aansluiting op uw internationale vlucht naar huis. Hier eindigt uw bijzondere luxe Zimbabwe safari.

Luipaard in Mana Pools National Park Zimbabwe
Luipaard in Mana Pools National Park Zimbabwe

Reissom

Reissom

Voor meer informatie over deze safari en voor de reissom kunt u contact met ons opnemen per telefoon (023-5748351), per email ([email protected]) of via ons contact formulier.

vraag gratis offerte op maat aan