Home / Reissuggesties / Safari Zimbabwe / Privé rivier safari Zambezi | 6 dagen

Unieke privé rivier safari over de Lower Zambezi rivier in Zimbabwe. U drijft met uw privé boot met gekwalificeerde crew en bijvoorbeeld uw eigen gezin of vrienden, van Chirundu bij Lake Kariba naar Kanyemba, vlakbij de grens met Mozambique. U vaart 210 kilometer door een van de wildrijkste gebieden in Afrika met op de zuidoever Mana Pools (Zimbabwe) en op de noordoever Lower Zambezi National Park (Zambia).

U verblijft 5 nachten of meer aan boord van uw speciaal uitgeruste privé boot. Onderweg spot u wildlife en de vogels in en om de rivier en geniet u van de schitterende uitzichten. Vanaf de boot kunt u vissen naar de beruchte tijger vis, game drives en wandel safari’s maken in Mana Pools. U kunt natuurlijk ook een boek pakken en heerlijk relaxen met een hapje en een drankje.

Neem contact met ons op voor uw privé rivier safari Zambezi.

vraag gratis offerte op maat aan
vraag gratis offerte op maat aan
Rivier safari op Lower Zambezi Zimbabwe
Rivier safari op Lower Zambezi Zimbabwe
Nijlpaard op over Zambezi rivier Zimbabwe
Nijlpaard op over Zambezi rivier Zimbabwe
Krokodil op oever Zambezi rivier Zimbabwe
Krokodil op oever Zambezi rivier Zimbabwe
Tijger vis in Zambezi rivier Zimbabwe
Tijger vis in Zambezi rivier Zimbabwe

Safari hoogtepunten en route

Hoogtepunten privé rivier safari Zambezi

  • Privé boot voor uw eigen gezin of vrienden
  • Gekwalificeerde begeleiding van gids, kapitein en matroos
  • 6 dagen middenin beschermde natuurgebieden Mana Pools en Lower Zambezi National Park
  • Wildkamperen op de oever van de Zambezi rivier
  • Dieren spotten vanaf comfortabele boot
  • Wandel safari in Mana Pools
  • Game drive in Mana Pools
  • Vissen op beruchte tijger vis
Rivier safari Mana Pools - 6 dagen
Rivier safari Mana Pools - 6 dagen

Klik op het kaartje om het te vergroten

Safari programma

Dag 1, Nyakasanga River

Vandaag wordt u om 10.00 uur verwelkomt in een accommodatie in Chirundu aan de Zambezi rivier in Zimbabwe. Hier is ook de grensovergang naar Zambia en Chirundu markeert het begin van de Lower Zambezi.

U wordt verwelkomt door uw gids. Na de kennismaking en de briefing over uw komende avontuur vertrekt u naar de gereedliggende boot. Hier maakt u kennis met de kapitein en een matroos. Na de veiligheidsbriefing gaat u aan boord van uw privé boot voor de komende 6 dagen.

In een rustig tempo drijft u stroomafwaarts over de Lower Zambezi. Onderweg geniet u van schitterende uitzichten en van het wildlife en de vogels in en om de rivier. In de loop van de middag arriveert u bij de Nyakasanga rivier, waar de boot aanmeert en jullie kamp wordt opgebouwd.

Na het ontbijt vaart u verder richting Mana Pools op de zuidoever van de Zambezi rivier en Lower Zambezi National Park op de noordoever. U spot steeds meer dieren in en op het water naarmate u dichterbij de nationale parken komt. Vanaf de Chongwe rivier vaart u tot aan Kanyemba, het eindpunt van de safari, tussen 2 beschermde natuurgebieden. Dit leidt tot een van de wildrijkste gebieden van de Zambezi rivier. 

U overnacht 1 nacht ter hoogte van Mana Pools en 1 nacht op Chikwenya Island, een 8 km lang eiland rijk aan fauna en flora. Dit eiland ligt tussen Mana Pools en Lower Zambezi National Park. Samen met een gekwalificeerde wildlife gids maakt u een wandel safari in Mana Pools. U heeft grote kans om leeuwen, luipaarden, buffels, olifanten, krokodillen en nijlpaarden te spotten. Daarnaast ziet u hier ook een overvloed aan vogelsoorten. De rest van de dag relaxt u aan boord van uw privé boot of gooit u een hengel uit in de hoop de beruchte tijger vis te vangen.

Wandel safari in Mana Pools Zimbabwe
Wandel safari in Mana Pools Zimbabwe

Na het ontbijt vertrekt u vanaf Chikwenya Island en drijft langzaam langs de adembenemende Acacia bossen van het Lower Zambezi National Park aan de Zambiaanse kant van de Zambezi rivier.

Terwijl u verder naar het oosten vaart ziet u de rivier veranderen van open kanalen en eilanden, die beroemd zijn voor het Mana Pools gebied, naar een smalle diepe kloof tussen de rotsen. De hellingen van de Zambezi vallei komen hier langzamerhand tot aan de oever van de rivier. U vaart nu door een geheel ander, ook bijzonder landschap.

Aan het einde van de dag meert u af in de Mupata kloof. Hier botsen de hellingen van de Zambiaanse en Zimbabwaanse kant van de Zambezi vallei op elkaar, waardoor een smal kanaal is ontstaan. De steile zandbanken zijn ideaal om een middagje te vissen.

Vissen op tijger vis in Zambezi rivier Zimbabwe
Vissen op tijger vis in Zambezi rivier Zimbabwe

Vandaag vaart u de hele dag door de Mupata kloof. Onderweg geniet u van het schitterende uitzicht in de kloof. Als u wilt kunt u uw geluk nogmaals beproeven met de hengel of u leest in alle rust een boek.

Het laatste deel van de dag vaart u de Mupata kloof uit waar de rivier zich weer verbreedt. De hellingen van de Zambezi vallei maken zich weer los van de rivier en treken zich terug. Hierdoor vaart u nu weer langs de prachtige oevers en stranden van de Zambezi rivier.

U gaat nu ook weer meer wilde dieren in en om het water zien. Het is altijd fascinerend om dieren van dichtbij te kunnen observeren terwijl ze drinken aan de waterkant. Doordat u stroomafwaarts drijft zijn dieren zich vaak niet bewust van uw aanwezigheid. Dat levert vaak hele mooie fotomomenten op.

In de loop van de middag meert u af bij de laatste overnachtingsplek van uw rivier safari op de Zambezi rivier.

Vandaag na het ontbijt vaart u voor de laatste keer af van uw overnachtingsplek. U vaart in een rustig tempo de laatste etappe van uw privé rivier safari over de Zambezi rivier naar het plaatsje Kanyemba op de grens met Mozambique. Hier arriveert u in de loop van de ochtend en neemt u afscheid van uw begeleidende staff.

Daarna wordt u naar de Chewore airstrip gebracht voor de aansluiting op uw binnenlandse vlucht naar Harare of uw aansluitende arrangement.

Hier eindigt onze dienstverlening.

Nijlpaarden in Zambezi rivier Zimbabwe
Nijlpaarden in Zambezi rivier Zimbabwe

Reissom

Reissom

Voor meer informatie over deze safari en voor de reissom kunt u contact met ons opnemen per telefoon (023-5748351), per email ([email protected]) of via ons contact formulier.

vraag gratis offerte op maat aan