Home / Reissuggesties / Safari Zuid-Afrika / 3 weken rondreis Zuid Afrika | 20 dagen

Bijzondere 3 weken rondreis Zuid Afrika naar minder bezochte gebieden in Zuid-Afrika. U rijdt via de Panorama route naar het Kruger National Park, waar u 3 verschillende plekken in luxe lodges verblijft en Big5 game drives maakt. Vervolgens bezoekt u de Entabeni Safari Conservancy en maakt u de rondreis af langs het Waterberg National Park, het Welgevonden Game Reserve en het Pilanesberg National Park.

Neem contact met ons op voor een offerte voor deze 3 weken rondreis Zuid Afrika.

vraag gratis offerte op maat aan
vraag gratis offerte op maat aan

Safari hoogtepunten en route

Hoogtepunten 3 weken rondreis Zuid Afrika

  • Panorama route
  • Big5 game drives in Kruger National Park
  • Verblijf in 3 luxe lodges in Kruger National Park
  • Game drives in Entabeni Safari Conservancy
  • Optionele ballon safari boven Entabeni Safari Conservancy
  • Game drives en wandel safari’s in Waterberg regio
  • Quad safari in Pilanesberg National Park
3 weken rondreis Zuid Afrika - 20 dagen
3 weken rondreis Zuid Afrika - 20 dagen

Klik op het kaartje om het te vergroten

Safari programma

Dag 1, Johannesburg, African Rock Hotels

Vandaag arriveert u op het Internationale vliegveld van Johannesburg. In de aankomsthal wordt u opgewacht en verwelkomt door onze lokale partner. Na de kennismaking en briefing begeleidt hij u naar de auto voor de transfer naar uw accommodatie voor de komende nacht.

U verblijft in het African Rock Hotels, een luxe Boutique hotel op slechts 30 minuten rijden van het internationale vliegveld van Johannesburg. Het hotel ligt in een rustige buitenwijk en beschikt over een heerlijke tuin met zwembad.

Als u vroeg op de dag arriveert wilt u vandaag wellicht een excursie maken naar Soweto en het Apartheid museum. Uw gids vertelt u over de geschiedenis van de townships, de apartheid en de huidige situatie.

African Rock Hotel Johannesburg Zuid-Afrika
African Rock Hotel Johannesburg Zuid-Afrika

Na het ontbijt wordt uw huurauto afgeleverd bij uw accommodatie en begint uw 3 weken rondreis Zuid Afrika echt. Na de overdracht rijdt u naar het oosten richting Hazyview. Onderweg kunt u al een deel van de Panorama route rijden. Dit kunt u natuurlijk ook de volgende dag doen. Deze prachtige route loopt van Sabi langs het Blyde River Canyon Nature Reserve tot aan het einde van de Erasmuspass. Op verschillende plaatsen zijn interessante punten, zoals bij Pilgrim’s Rest, God’s Window en de Drie Rondavels.

Andere bezienswaardigheden zijn de Bourke’s Luck Potholes en de Mac Mac watervallen. U verblijft de komende 2 nachten in het Perry’s Bridge Hollow, een Boutique Hotel in koloniale style mooi gelegen tussen Baobab-, Fig- en Acacia bomen in het hart van Perry’s Bridge Trading Post. Slechts enkele minuten van het Kruger National Park en dicht bij de Panorama Route.

Na het ontbijt op dag 4 verlaat u Hazyview en gaat het safariavontuur tijdens uw 3 weken rondreis Zuid Afrika beginnen in het Kruger National Park. U rijdt naar de Numbi Gate en vervolgens door naar uw onderkomen voor de komende 2 nachten, de Jock Safari Lodge. Deze lodge ligt in de zuidwestelijke hoek van het Kruger National Park. De lodge ligt op het punt waar de Mitomeni en Biyamiti rivieren samen komen; een prachtige plek om wildlife te observeren.

Naast het wildlife kunt u heerlijk ontspannen in de Relax Retreat met stoombad, sauna en hydrotherapie bad. Het is een bijzondere ervaring om midden in de Bush te genieten van een rustgevende welness behandeling.

U kunt zelf aangeven welke activiteiten u wilt ondernemen. Dit stemt u af met het management van de lodge. U kunt kiezen game drives, wandel safari’s of gebruik maken van de Spa. Ook biedt de lodge een leuk programma voor kinderen.

Na de ochtend game drive en het ontbijt rijdt u in de vorm van een game drive en-route noordwaarts door het Kruger National Park. De komende 2 nachten verblijft u in de Imbali Safari Lodge. Deze lodge ligt centraal in het Kruger National Park. Samen met de gidsen en rangers van de lodge gaat u op zoek naar de wilde dieren die in dit gebied leven, waaronder de Big5.

Het Kruger National Park is een van de grootste nationale parken ter wereld. De diversiteit, de hoeveelheid en de vele dieren zijn bijna ongeëvenaard en alle Afrikaanse iconische safari dieren – olifant, leeuw, luipaard, jachtluipaard, neushoorn, buffel, giraf, nijlpaard en zebra – leven hier, samen met 137 andere zoogdieren en meer dan 500 soorten vogels. Prachtige granieten kopjes (heuvels) liggen verspreidt in het veld in het zuiden, de Lebombo bergen stijgen op uit de savanne in het oosten en tropische bossen liggen in het verre noorden van het 19.485 m² grote park.

Op dag 8 trekt u, na de game drive en het ontbijt, verder noordwaarts in de vorm van een game drive richting het RETURNAfrica Pafuri Camp. Het hoge noorden van het Kruger National Park is hét vogelparadijs van Zuid-Afrika. Veel migrerende Afrikaanse vogels trekken niet verder naar het zuiden en overwinteren in deze omgeving.

Het verre noorden is al vele jaren de winter voederplaats voor olifanten en er is een rijke verscheidenheid aan wild. Vooral tussen de Luvuvhu en Limpopo rivier. Het RETURNAfrica Pafuri Camp ligt in de Makuleke Concessie in het noordelijke deel van het  Kruger National Park. Dit comfortabele kamp heeft 19 luxe tenten met een prachtig uitzicht over de Luvuvhu rivier. Verder is er een gemeenschappelijke ruimte met een zwembad. U neemt deel aan diverse activiteiten, waaronder begeleide wandel safari’s en game drives.

Na de game drive en het ontbijt op dag 10 rijdt u in de vorm van een game drive en-route naar de Pafuri gate van het Kruger National Park. Daarna rijdt u richting Entabeni Safari Conservancy, de volgende bestemming in uw 3 weken rondreis Zuid Afrika.

Vanaf de ingang van het natuurreservaat rijdt u over een gravel road naar uw accommodatie. De lodge ligt op het plateau in het reservaat tegen schitterende rotsformaties aan. Het plateau bestaat uit grote open grasvlaktes. Het lagere gedeelte van het reservaat ligt zo’n 600 meter lager en het is hier ongeveer 3 graden warmer als op het hoger gelegen plateau. Hierdoor bestaat dit gedeelte uit ‘sandveld, een combinatie van vegetatie en moerasgebieden.

Samen met uw gids bepaalt u wanneer u welke activiteiten wilt ondernemen om dit bijzondere natuurpark te verkennen. Denk bijvoorbeeld eens aan een optionele ballon safari!

Na de game drive en het ontbijt op dag 13 reist u verder naar het Welgevonden Game Reserve waar u in de Tshwene Lodge zult verblijven. Het Welgevonden Game Reserve is een 38.200 ha groot wildreservaat in het Waterberg District. Het maakt deel uit van het Waterberg Biosphere Reserve en bestaat uit bergachtig terrein met diepe valleien en kloven, terwijl vlakke plateaus de meeste heuvels karakteriseren. De hoogte varieert van 1.080 m in het noorden tot ± 1.800 m in het zuidelijke deel van het reservaat.

Welgevonden Game Reserve is de thuisbasis van meer dan 50 verschillende zoogdieren, waaronder de Big5. U verblijft in de Tshwene Lodge. De Lodge wordt omringd door prachtige rotswouden en is een afgelegen oase in het ruige dal van de Taaibos rivier.

Samen met uw gids bepaalt u zelf wanneer u welke activiteit wilt ondernemen. Game drives en wandel safari’s worden verzorgd. Het is een absolute aanrader ook een keer een wandel safari te ondernemen. 

Op dag 16 maakt u eerst een game drive en geniet u van het ontbijt voordat uw uw 3 weken rondreis Zuid Afrika voorzet. U rijdt naar het Pilanesberg National Park. Dit park ligt in een overgangszone tussen de droge Kalahari en de natte Lowveld vegetatie. Deze rijke overgangszone trekt een ongelooflijke verscheidenheid aan wilde dieren, flora en fauna, die niet vaak naast elkaar worden gevonden. Vrijwel alle diersoorten die leven in Zuid-Afrika zijn hier te vinden, waaronder de Big 5, Afrikaanse wilde honden, roan antilopen, tsessebes, sable antilopen en meer dan 360 soorten vogels.

Het Pilanesberg National Park ligt in de krater van een oude vulkaan, die 1,2 miljard jaar geleden is gevormd door de overstroming van magma. Het landschap en de rotsformaties die we vandaag nog zien, herinneren hieraan. Samen met de gidsen en rangers van de accommodatie maakt u ochtend en middag/avond game drives in open safarivoertuigen op zoek naar de Big5. Liefhebbers kunnen ook een safari per quad maken.

In de ochtend van dag 19 maakt u een game drive in Pilanesberg National Park. Na het ontbijt vertrekt u in de loop van de dag voor uw laatste etappe op uw 3 weken rondreis Zuid Afrika naar Johannesburg. U brengt de laatste nacht door in het African Rock Hotels. Na aankomst relaxt u in de tuin van het hotel en geniet van de warme gastvrijheid.

Op dag 20 rijdt u naar het vliegveld van Johannesburg waar u uw huurauto weer inlevert en aansluit op uw internationale vlucht naar huis.

Hier eindigt onze dienstverlening.

Johannesburg Zuid-Afrika
Johannesburg Zuid-Afrika

Reissom

Reissom

Voor meer informatie over deze safari en voor de reissom kunt u contact met ons opnemen per telefoon (023-5748351), per email ([email protected]) of via ons contact formulier.

vraag gratis offerte op maat aan