Home / Reissuggesties / Safari Zuid-Afrika / Rondreis Kaapstad & Northern Cape | 22 dagen

Uw rondreis Kaapstad & Northern Cape in Zuid-Afrika begint in Kaapstad. Via de kustweg rijdt u naar het Langebaan West Coast National Park en vervolgens naar de Cederberg Wilderness Area, Namaqua Nature Reserve, Goenap Nature Reserve, Richtersveld Transfrontier Park, Augrabies Falls National Park, Kgalagadi Transfrontier Park en de Kanon eilanden. 

Neem contact met ons op voor een offerte voor deze bijzondere rondreis Kaapstad & Northern Cape.

vraag gratis offerte op maat aan
vraag gratis offerte op maat aan
Kalahari woestijn Noord Kaap Zuid-Afrika
Kalahari woestijn Noord Kaap Zuid-Afrika
Augrabies Falls Noord Kaap Zuid-Afrika
Augrabies Falls Noord Kaap Zuid-Afrika
Noord Kaap Khomani Sun Zuid-Afrika
Noord Kaap Khomani Sun Zuid-Afrika
Zwarte Kalahari leeuw in Noord Kaap Zuid-Afrika
Zwarte Kalahari leeuw in Noord Kaap Zuid-Afrika

Safari hoogtepunten en route

Hoogtepunten rondreis Kaapstad & Northern Cape

  • Verkenning Kaapstad en omgeving
  • West Coastal National Park en West Coast Fossil Park
  • Wandeltochten in Cederberg Wilderness Area
  • Wandelingen en fietstochten door Goenap Nature Reserve
  • Verkenningen afgelegen Richtersveld National Park
  • Wandeling met San Bushmen
  • Augrabies watervallen
  • Kgalagadi Transfrontier Park
  • Kanoneiland in Oranje rivier
Rondreis Kaapstad & Northern Cape - 22 dagen
Rondreis Kaapstad & Northern Cape - 22 dagen

Klik op het kaartje om het te vergroten

Safari programma

Dag 1 - 4, Kaapstad, City Lodge Hotel GrandWest

Bij aankomst op Internationale vliegveld van Kaapstad wordt u opgewacht en verwelkomt door onze lokale partner. Hier wordt uw huurauto aan u overgedragen en rijdt u naar uw accommodatie voor de komende 4 nachten gebracht. U verblijft in City Lodge Hotel GrandWest.

Deze dagen verkent u Kaapstad en omgeving. Deze levendige stad heeft zoveel te bieden, waaronder mooi landschap, lekker eten en uitstekende wijnen. Er zijn veel optionele dagtochten en avonturen waar ik aan kunt deelnemen; zoals een rondleiding door de stad of de iconische Tafelberg van Kaapstad of Robben Island bezoeken, naar Kaap de Goede Hoop.

Als u iets actiever wilt zijn dan is het een leuk idee om Lions Head te beklimmen. Na een forse wandel- en klauterpartij heeft u vanaf de top prachtig uitzicht over Kaapstad, de Tafelberg en Robben Island.

Kaap de Goede Hoop bij Kaapstad Zuid-Afrika
Kaap de Goede Hoop bij Kaapstad Zuid-Afrika

Na het ontbijt op dag 5 begint de volgende etappe in uw rondreis Kaapstad. U rijdt naar het noorden richting Langebaan. Onderweg passeert u het Grotto Bay Coastal and Nature Reserve waar u wandelingen kunt maken. Net voor het natuurreservaat is de afslag naar het plaatsje Mamre, een bescheiden nederzetting met een rijke en kleurrijke geschiedenis. Tijdens een wandeling door het plaatsje komt u onder andere langs Zuid-Afrika’s vijfde oudste kerk; de Moravian Mission Station. 

De volgende dag bezoekt u het West Coast Fossil Park. Hier zijn de meeste fossielen die meer dan 5 miljoen jaar oud zijn gevonden. In totaal zijn er van 200 diersoorten overblijfselen gevonden. De meeste fossiele botten zijn van giraffe-achtige sivatheres. Er moeten enorme kuddes hebben rond getrokken. U kunt hier een optionele tour boeken.

U verblijft de komende 2 nachten in The Farmhouse Hotel. Het hotel ligt op een heuvel met uitzicht over de lagune. De kamers zijn modern inricht en hebben een eigen badkamer. Alle kamers kijken uit op de lagune.

Na het ontbijt op dag 7 gaat uw naar Clanwilliam, een van de tien oudste steden in Zuid-Afrika. Vroeger werd het Jan Disselsvalleij genoemd maar in 1814 werd de naam veranderd in Clanwilliam. Sir John Cradock, heeft de stad naar zijn schoonvader genoemd; de graaf van Clanwilliam. Het plaatsje is ook bekend als de Rooibos hoofdstad van de wereld en om de jaarlijkse Clanwilliam Wildflower Show in september.

De volgende dag kunt u het Cederberg Wilderness Reserve bezoeken. Het  beschermd bergreservaat, 71.000 hectare groot, ligt tussen de steden Citrusdal, Clanwilliam en Ceres. Sommige toppen van het Cederberg-gebergte stijgen boven de 2.000 meter uit. Te midden van de oxiderende rode zandsteenkliffen bevinden zich grotten die versierd zijn met San rotstekeningen die wel enkele honderden tot enkele duizenden jaren oud zijn. De grotten van Stadsaal zijn een van de beste locaties om deze oude tekeningen te bekijken. 

De Cederberg is ook aantrekkelijk voor bergbeklimmers, mountainbikers en quad liefhebbers. Dieren in de omgeving zijn veel vogelsoorten, reptielen, antilopen, bavianen, caracals en luipaarden.

Na een heerlijk ontbijt op dag 9 rijdt u noordwaarts naar Springbok op slechts 15 km van het Goenap Nature Reserve. Hier verblijft u de komende 2 nachten in het Mountain View Guest House. Het Goenap Nature Reserve met zijn granieten rotsblokken en grote zandvlakten wordt gedomineerd door de Carolusberg, het hoogste punt in de omgeving. In het voorjaar kunt u hier vele wilde bloeiende bloemen zien. Naast het ongelooflijke aantal bloemen, leven er in  het Goenap Nature Reserve ook zoogdieren, waaronder springbok, gemsbok, de bedreigde Hartman’s Zebra en de aardwolf. Ook voor de vogelliefhebbers valt er wat te genieten. Meer dan 92 Zuid-Afrikaanse vogelsoorten leven in het park, waaronder de struisvogels, zwarte adelaars, gevlekte dikkops en grondspegels.

U kunt hier ook mountainbiken of heerlijk wandelen. In het park liggen verschillende Ian Myers Nature Walks. Dit is een netwerk van paden genoemd naar de natuurkundige Ian Myers (hij begeleidde jarenlang groepen door het Namakwaland). De paden liggen in het zuidwestelijke gedeelte van de Goenap Nature Reserve en variëren van 4 km tot 7 km. Zeker in het voorjaar zijn deze paden de beste manier om de bloemen te zien en er tussendoor te wandelen.

De volgende dag kunt u het Namaqua Nature Reserve bezoeken. Het landschap in het reservaat bestaat niet alleen uit velden met felgekleurde madeliefjes in het voorjaar en er zijn ook kokerbomen. Er is een route perfect voor het lentebloemseizoen met uitzichtpunten langs de route, een aantal korte natuurroutes, picknickplaatsen en de kans om de kleinste schildpad van de wereld te zien – de Namaqua Spikkelde Padloper.

Pygmy falcon Noord Kaap Zuid-Afrika
Pygmy falcon Noord Kaap Zuid-Afrika

Op dag 11, na het ontbijt, trekt u verder naar het plaatsje Port Nolloth. Dit plaatsje werd in 1854 gesticht voor de koper-mijnbouwindustrie, de kleine vaart en de spoorwegverbinding. Het werd echter een centrum voor de kleinschalige diamant industrie. U kunt hier allerlei activiteiten ondernemen, zoals; bij de McDougalls Bay vissen of een het Port Nolloth Lighthouse bezoeken. U verblijft in The Richtersveld Experience Lodge.

De komende dagen trekt u samen met een gids door het Richtersveld National Park, een robuuste, woeste ‘bergwoestijn’ die in de lus van de Oranjerivier ligt. In het park zijn diepe canyons, ongerepte bergketens en heeft prachtige landschappen van gekleurde rotsen en stenen. Er groeien zeldzame planten zoals plantaardige kokerboom.

Op dag 12 overnacht u op een campsite in het park. Hier geniet u van de rust en stilte om u heen en een schitterende sterrenhemel.

Noord Kaap Zuid-Afrika Quiver trees (kokerbomen)
Noord Kaap Zuid-Afrika Quiver trees (kokerbomen)

Op dag 13, verlaat u de west kust en rijdt u via Springbok naar het Augrabies Falls National Park, een nieuw hoogtepunt van uw rondreis Kaapstad & Northern Cape. Het Augrabies Falls National Park is onderdeel van het verlaten, half dorre landschap van de noordelijke Noord-Kaap. ‘Augrabies’ komt van het Khoi-woord ‘aukoerebis’, wat ‘groot lawaai’ betekent. Het donderende geluid van de watervallen. 

De Oranjerivier loopt door het park, met een krachtige stroomversnelling van 56 meter in de Augrabies Falls. De Oranjerivierkloof is ongeveer 240 meter diep en loopt ongeveer 18 km door het park. Er zijn drie uitzichtpunten in het park: Oranjekom, Ararat en Echo Corner, die allemaal over de rivier en de kloof kijken. Ondanks het warme en droge leefgebied hebben veel dieren en planten zich aangepast aan deze omstandigheden. U kunt hier springbok, gemsbok, kudu, klipspringer, Afrikaanse wilde kat, gevlekt genet en giraf zien.

In het park worden veel avontuurlijke activiteiten aangeboden. Deze variëren van wandelen, rodelen, een 4×4 wildernis trail rijden en mountainbiken.U verblijft de komende 2 nachten in the Falls Guest House.

Augrabies Falls Noord Kaap Zuid-Afrika
Augrabies Falls Noord Kaap Zuid-Afrika

Vandaag vervolgd u uw reis naar Askham. Hier verblijft u de komende nacht in de Mopolo Kalahari Lodge. De lodge ligt op 60 km van het beroemde Kgalagadi Transfrontier Park, dat ligt op de grens van Zuid-Afrika, Namibië en Botswana.

In de middag maakt u kennis met de schoonheid van deze Kalahari regio tijdens een excursie waarbij een Khomani San Bushmen uw gids is. Hij vertelt u over de bijzondere San cultuur en over hun leven in deze onbarmhartige regio. Een onvergetelijke ervaring. Aan het einde van de tour kunt u genieten van een prachtige zonsondergang bij een van de zoutpannen.

U kunt ook een game drive maken met de gidsen van de lodge. Tijdens de rit maakt u kennis met de dieren en planten die in dit gebied leven.

Noord Kaap Khomani Sun Zuid-Afrika
Noord Kaap Khomani Sun Zuid-Afrika

Na het ontbijt op dag 17 reist u verder op uw rondreis Kaapstad naar het noorden naar het Kgalagadi Transfrontier Park. Hier verblijft u de komende 3 nachten in het Twee Rivieren Rest Camp. De komende dagen kunt het park verkennen, op eigen gelegenheid of met gidsen van de lodge. Het Kgalagadi Transfrontier Park is 38.000 km² groot en ligt voor een deel in Zuid-Afrika (9.600 km²) en een deel in Botswana (28.400 km²).

In het Kgaligadi Transfrontier Park leven onder andere wildebeesten, springbokken, elanden en rode hartbeesten. Grond eekhoorns en meerkatten zijn twee van de meest prominente soorten in het park. Beide soorten leven in grote familiegroepen voor extra bescherming en kunnen overal in het park worden gezien. De honey badger, pangolin en bat-eared fox worden ook regelmatig gespot, maar hiervoor moet u meer moeite doen. Met een beetje geluk ziet u hier ook cheetah, luipaard, bruine en gevlekte hyena en de bijzondere zwarte leeuw.

Zwarte Kalahari leeuw in Noord Kaap Zuid-Afrika
Zwarte Kalahari leeuw in Noord Kaap Zuid-Afrika

Op dag 20 rijdt u terug richting Upington naar Kanoneiland. Hier verblijft u de komende 2 nachten in de African Vineyard.De African Vineyard ligt op een wijngaard op Kanoneiland (Cannon Island) in het midden van de Oranje rivier, de langste rivier van Zuid-Afrika. Er zijn ruime, prachtig ingerichte kamers, van standaard tot luxe, met uitzicht op de tuin. Kanoneiland (of “Cannon Island”) is het grootste eiland in de Oranjerivier. Het is 14 km lang en 3 km op het breedste punt, dat een oppervlakte van 2.553 hectare. Op de vruchtbare grond worden druiven, lucerne, pecannoten en zelfs katoen geteeld.

Op dag 22 rijdt u naar het vliegveld van Upington. Hier levert u uw auto weer in. Vanaf hier vliegt u via Kaapstad of Johannesburg terug naar huis.

Hier eindigt onze dienstverlening.

Reissom

Reissom

Voor meer informatie over deze safari en voor de reissom kunt u contact met ons opnemen per telefoon (023-5748351), per email ([email protected]) of via ons contact formulier.

vraag gratis offerte op maat aan