Klassieke Zambia safari

Na de goede ervaring van onze Tanzania fly-in safari van vorig jaar, hadden wij nu het plan naar Zambia te gaan. We namen weer contact op met Rob en hij gaf het advies om eens te kijken op internet bij Classic Zambia. “Heel basic” waarschuwde hij “maar wel wat jullie zoeken”.

Kafue National Park

Dat was een fantastisch idee en na een paar gesprekken resulteerde het in een fly-in safari naar 3 verschillende camps: in Kafue NP camp Musekese en in Lower Zambezi NP camps Chula en Kutali. De camps zijn ongeveer hetzelfde qua opzet: ieder camp heeft 5 tenten, er is geen elektriciteit, geen stromend water en geen internet.

Wat er wel is? Een ruime tent met prima bedden, een schitterende natuur, uitstekende verzorging door ontzettend lieve mensen en bovenal de beste gidsen die je kunt wensen. Hun kennis, liefde voor de natuur en hun enthousiasme waren geweldig, zo hadden wij het nog nooit meegemaakt.

Lower Zambezi National Park

’s Morgens vroeg werden wij gewekt en onder begeleiding naar de main area gebracht voor het ontbijt, meerdere keren moesten wij de pas inhouden omdat er een olifant ons pad kruiste. Op verzoek werd ’s middags na de lunch een emmer in de “badkamer” gevuld voor een bucket-shower. En ook ’s avonds was begeleiding geen overdaad. Menig keer liep er een nijlpaard bij de tent. ’s Nachts hoorden wij de hyena’s, leeuwen en nijlpaarden. We genoten van de sterrenhemel (ook daar konden de gidsen ons veel uitleg over geven). De gamedrives, bootsafari’s, wandelsafari en kanotocht waren stuk voor stuk een belevenis.

En alles klopte ook weer deze reis, we werden keurig opgehaald in Lusaka en verwelkomd op de airstrips. Het vervoer per game drive naar het volgende kamp was goed geregeld evenals het fijne hotel in Lusaka voor de laatste nacht voor de terugreis.

Rob, het was weer geweldig! Bedankt, en wie weet …… volgend jaar……

Met vriendelijke groet,
Ada en Cees, Wieger en Sylvia

Olifant bij Kafue National Park Zambia
Olifant bij Kafue National Park Zambia
Red lechwes in Kafue National Park Zambia
Red lechwes in Kafue National Park Zambia
Nijlpaarden in Lower Zambezi Zambia
Nijlpaarden in Lower Zambezi Zambia
Olifant in Lower Zambezi National Park Zambia
Olifant in Lower Zambezi National Park Zambia
Olifant bij Lower Zambezi in Zambia
Olifant bij Lower Zambezi in Zambia