Zambia en Malawi

“Hij voelde precies aan wat wij wilden!”

Al jaren dromen we van Afrika, maar wat willen we zien in Afrika en hoe gaan we dat aanpakken. Via Facebook zag ik Mambulu! Safaris voorbij komen. Ik stuurde een kort mailtje en werd dezelfde dag nog door Rob gebeld. Na een plezierig telefoongesprek ging Rob aan de slag om een ontwerp te maken op basis van onze wensen. Afrika is een groot land, we hadden geen idee hoe we dit zelf moesten aanpakken. Wat duidelijk was, was dat we PUUR Afrika wilde zien, ongerepte natuur, cultuur en kennis maken met de plaatselijke bevolking. Onvoorstelbaar hoe Rob een ontwerp maakte, hij voelde precies aan wat wij wilden!

South Luangwa National Park, Zambia

Via Johannesburg aangekomen in Lilongwe en slapen we voor 1 nacht in het “Mafuma Hotel”, de volgende ochtend kwam Boniface (onze privé chauffeur en gids) ons ophalen en gingen we van Lilongwe naar de grens van Zambia, na ongeveer een uurtje papierwerk mochten we Zambia in, jippie!
De komende 4 dagen verblijven we in het “Track & Trail River Camp”,
Rob had niet tegen ons gezegd dat tussen de cabines (huisjes) de wilde dieren lopen, OMG dit is echt ongelofelijk!!! De 1e avond werden we al getrakteerd op een nijlpaard en 4 olifanten die op 2 meter na bij de bar gras stonden te grazen.
Tijdens de game-drives in het mooie ongerepte natuurpark “South Luanga National Park” hebben we veel dieren gezien; olifanten EN wilde honden die de rivier oversteken, een impala die net geboren was en op een 5-tal meters zagen we een jonge leeuw een baby buffel levend verorberen… het heeft veel indruk gemaakt en we hebben ontzettend genoten van de natuur.

Blantyre, Malawi

Na het mooie Zambia weer terug naar Malawi, via Lilongwe richting Blantyre. We werden ontvangen in “Syabonga Guest House”, deze wordt gerund door een plaatselijke Malawiaanse. De gastvrouw Catherine nam ons de volgende dag mee naar haar dorp om kennis te maken met de plaatselijke bevolking, we werden als King & Queen ontvangen, er werd voor het hele dorp gekookt en aan de rivier aten we met zijn allen onder het genot van veel dans en muziek.

Liwonde National Park, Malawi

Na Blantyre vervolgen we onze reis via het Zomba plateau naar “Mvuu Camp”, een lodge midden in het “Liwonde National Park” aan de Shire rivier. ’s nachts werden we wakker en stonden we oog in oog met een hele grote olifant, die aan de boom voor ons huisje stond te grazen. Heel indrukwekkend, het blijft bijzonder om zo dicht bij de dieren te zijn. In het park en op de rivier game-drives gedaan en ook hier weer veel dieren gezien en volop genoten.
Na de luxe weer terug back in time naar “Njobvu Cultural Village”. In dit dorp hebben we een kijkje mogen nemen hoe Malawianen leven. Tijdens een wandeling door het dorp zagen we hoe de mensen hier wonen, werken en leven. De leerklacht nam ons mee naar het schooltje en liet zien hoe de kinderen in de leeftijd tot 6 jaar Engels leren tellen, het alfabet, rekenen en topografie. We hebben hier ook geslapen en het heeft veel indruk gemaakt.

Cape Maclear, Lake Malawi

We vervolgen onze reis daarna naar “Cape Maclear” en verblijven de komende 4 dagen bij “Chembe Eagles Nest Lodge” om te genieten aan “Lake Malawi”. Het was een heerlijk lang weekend, met veel lekker eten, veel vrije tijd, heerlijk gevaren, gezwommen, gesnorkeld en Fish Eagles gespot.

We sluiten onze reis af bij “Kumbali Lake Retreat” een ecologische lodge midden in de natuur ook aan “Lake Malawi”, we zijn op dat moment de enigste gasten en worden erg in de watten gelegd. Nog even relaxen en afgesloten van de wereld, geen wifi, geen stroom, nog heerlijk nagenieten van alle mooie momenten die we hebben beleefd.

Herinnering voor het leven

Rob het was een geweldige reis, de mooie herinneringen staan voor altijd in ons geheugen, ZIKOMO!

Malalwi the warm heart of Africa, for ever in our minds and hearts!

met vriendelijke groeten,
Marcel en Carla van Riemsdijk