Wij wilden graag naar de verschillende parken in het noorden van Tanzania. Daarbij wilden we in ieder geval 3 nachten in de Serengeti verblijven om mogelijk iets van de migratie te kunnen zien.

Na een goed voorstel van Rob zijn we na enig uitstel door Corona dit jaar op reis geweest.

Arusha National Park

We begonnen in Arusha National Park, een mooi park waar veel flamingo’s waren en waar we een wandelsafari langs de buffels en giraffen hebben gedaan.

Tarangire National Park

Daarna naar Tarangire National Park. Wat een mooi park is dit. Mooie begroeiing en veel dieren. We zagen een luipaard in de boom, die zijn prooi (een impala) in de boom had gesleept en hier lekker aan begon te eten.

Lake Manyara National Park

In Lake Manyara National Park zagen we een leeuw in een boom slapen en veel vogels zoals hornbills.

Serengeti National Park

Toen trokken we naar Serengeti National Park. Dit park heeft werkelijk onze verwachtingen overtroffen. Wat een uitgestrekte vlaktes. Heerlijk was het om in onze safari auto te staan, de stoffige wind in onze haren te voelen en te genieten van dat landschap met de prachtige acacia’s en baobabs.

En dan is er ook nog zoveel wild te zien, heel veel leeuwen, luipaarden en cheeta’s. Gewoon slapende, maar ook jagende, volwassen en jonge dieren. Prachtig om te zien hoe hun jacht gepland wordt.

Maar ook olifanten, giraffen, buffels, gnoes en Thomson’s gazelles, impala’s en nog veel meer. We zagen op de 1e dag direct de Big Five.

We waren heel blij met onze gids, die alles kon vertellen over het leven van deze dieren. Ook wist hij veel van alle vogels die we tegen kwamen. Zoals de grootste en kleinste uil. En om persoonlijke redenen vonden wij het speciaal om de  secretarisvogel in zijn natuurlijke omgeving te zien.

Great Migration

En dan was er de migratie. Wat was dit indrukwekkend: 1.5 miljoen gnoes die aan de wandel zijn en hun rondje door de Serengeti maken. Kilometers lang grazende gnoes, vergezeld door zebra’s en gazelles.

River crossing Mara rivier

En die ook nog eens de Mara River overstaken! We hadden het geluk dat we ze die dag op 4 verschillende plekken hebben zien oversteken. We stonden aan de kant van de rivier waar ze naar ons toe kwamen zwemmen en hadden dus echt een geweldig uitzicht.

Dit was natuurlijk een prachtige afsluiting van de Serengeti.

Ngorongoro Crater

Daarna nog een dag naar de Ngorongoro Krater. Heel bijzonder om daar op de bodem van een krater te staan. Een mooi einde van onze safari’s.

De laatste dag hebben we een wandeling met een gids door het plaatsje Mto wa Mbu gemaakt en een heerlijk geluncht bij Arusha Coffee Lodge.

Wij hebben ontzettend genoten van onze reis door het Noorden van Tanzania. Met dank aan onze fantastische gids Daniel en natuurlijk aan Rob, die deze reis heel goed voor ons had georganiseerd.

Vriendelijke groeten,
Cor en Christa Groenewoud

Secretarybird in Serengeti National Park Tanzania
Secretarybird in Serengeti National Park Tanzania
Serval in Serengeti National Park Tanzania
Serval in Serengeti National Park Tanzania
Olifanten in Tarangire National Park Tanzania
Olifanten in Tarangire National Park Tanzania