Cora en Ben van Tol, Hoofddorp

Botswana

Op de vakantiebeurs 2013 in de Beurs van Berlage Amsterdam zijn we in contact gekomen met Mambulu! Safaris voor een reis naar Botswana. Na het 1e contact op de beurs is Rob bij ons thuis geweest en heeft aan de hand van onze wensen een 1e opzet gemaakt. We hebben een fantastische reis gehad. Alles was, met dank aan Rob, perfect geregeld. Het was Rob nooit te veel om overal antwoord op te geven. Mambulu! Safaris is een echte aanrader!

We hadden het plan opgevat om naar Botswana te gaan en daar met zijn tweetjes en een gids/chauffeur rond te reizen. Na het 1e contact op de beurs is Rob bij ons thuis geweest en heeft aan de hand van onze wensen een 1e opzet gemaakt. Na nog een keer, onder het genot van een kopje koffie, e.e.a te hebben doorgenomen en aangepast, ging Rob aan de slag om alles in orde te maken. We hebben nog heel veel heen en weer gemaild met vragen en dergelijke en het was Rob nooit te veel om overal antwoord op te geven. Perfect!

Okavango Delta

In mei 2014 hebben we bijna 3 weken rond gereisd in Botswana. Na aankomst in Maun zaten we de eerste 2 nachten in Audi Camp. Prima plek om even te acclimatiseren. Hierna zijn we met een Cessna de Okavango Delta ingevlogen. Een prachtig gebied en in deze tijd van het jaar vol met water. Vanuit Oddballs tented camp (Chiefs Island) hebben we verschillende mokoro tochten en wandelingen gemaakt waarbij we oog in oog met zebra’s, giraffen, olifanten en impala’s hebben gestaan.

Moremi Game Reserve

Onze volgende bestemming was Moremi Game Reserve. Vanuit Oddballs zijn we naar Xakanaxa gevlogen waar onze mobile safari ging beginnen. Na aankomst werden we opgewacht door onze gids/chauffeur Newman. Een top gids met ontzettend veel ervaring en grote liefde en bevlogenheid voor de natuur. We verbleven op Hatab campsites. Prachtige plekken in de bush die exclusief voor je zijn geboekt en waar dus geen andere mensen staan. Het mobile camp was een fantastische ervaring. Super luxe met een grote tent, douchetent met bucket shower, een toilettent en een “restaurant” tent.

Door Steve en Russel werd het camp opgebouwd en zij hebben ons enorm verwend met iedere dag heerlijke lunches en diners. Ongelooflijk hoe ze dit voor elkaar krijgen op een kampvuurtje. Als we na zonsondergang terug kwamen van een gamedrive, brandde het kampvuur en stonden de stoeltjes en een heerlijk wijntje al voor ons klaar! Wat een verwennerij.

Chobe National Park

Na Moremi Game Reserve hebben we ook nog Savuti en Chobe National Park bezocht. Prachtige gebieden met verschillende landschappen.

De mobile safari hebben we na 3 nachten afgewisseld met 3 nachten in de Sango Safari Lodge. Newman bleef onze privé gids en het was super om met zijn tweetjes te reizen en niet met 6 of 10 mensen in een auto te zitten. Na de Sango lodge hebben we de mobile safari weer opgepakt voor nog eens 5 nachten om tenslotte de laatste dag te eindigen in de Kubu lodge in Kasane. Leuke lodge, kleinschalig en aan de Chobe rivier gelegen. In de middag hebben we nog een boottocht over de rivier gemaakt.

Dankzij onze super gids hebben we ontzettend veel dieren gezien, wat soms best lastig was omdat het heel groen is en het gras hoog staat in deze tijd van het jaar. Van luipaarden, cheetahs, wilde honden en leeuwen tot diverse antilopensoorten, mangoesten, prachtige vogels, zebra’s, giraffen, hyena (met jongen), de kleine dung beatle en nog veel meer moois.

We hebben een fantastische reis gehad. Alles was, met dank aan Rob, perfect geregeld. Mambulu Safaris is een echte aanrader!!

Cora en Ben
Hoofddorp

Luchtopname Okavango Delta Botswana
Luchtopname Okavango Delta Botswana

Olifanten op oever Chobe rivier Botswana
Olifanten op oever Chobe rivier Botswana

Set-up Mobile Safari Camp Botswana
Set-up Mobile Safari Camp Botswana