Coralise en Sam Bennani, Warmond

Zambia

Als doorgewinterde Afrika gangers wilden wij deze keer een op maat gemaakte fotosafari realiseren naar Zambia. Met Rob is alles tot in de laatste puntjes uitgewerkt. En zoals een professional laat hij niets aan het toeval over met oog op detail. Ook gezien de hoge eisen die wij stelden is Rob een kampioen in het realiseren van onze wensen. Rob gaat tot het uiterste om alle partijen te betrekken in de planning met de nodige iteraties.

We wilden een reis zonder beperkingen om maximaal toegang en flexibiliteit te hebben om de wildlife in kaart te brengen. Vaak doen zich onverwachte situaties voor waar een maximum aan improvisatie en intuïtie nodig zijn. Voor dit doel heb je een goede gekwalificeerde gids nodig en natuurlijk een goed reisbureau waar we samen een goed plan mee konden uitwerken.

South Luangwa National Park

De reis naar Track & Trail heeft in totaal 2 dagen in beslag genomen. Bij aankomst in Track & Trail werden wij met warmte onthaald door Kirstin. Bij aankomst hebben wij de laatste puntjes op de i’s gezet i.v.m. keuken, huis regels en logistiek in de Lodge. Leuk is dat dieren, olifanten, hippo’s etc…. hier vrij roamen. Men moet zich wel realiseren dat dit geen huisdieren zijn. In verband met muggen, worden de kamers voor het slapen gaan goed ingespoten. Wij hebben totaal geen last gehad van de paar muggen die er waren. Wij vertoefden in een prachtige kleine bungalow met uitzicht op de Luangwa rivier. Wij verbleven op basis van vol pension en hebben van elke maaltijd genoten, die allen met veel zorg en detail waren bereid.

De Safari met de gids en eigenaar van Track & Trail, Peter Gereardts, was een echte traktatie op gebied van natuur beleving en natuur fotografie. Van zonsopgang 6:00 uur tot sluiting van de park om 8:00 uur s’ avonds hebben wij iedere dag alle hoeken van het park afgekamd.

Op onze eerste dag kregen wij te maken met een bijzondere belevenis waar een pack van Afrikaanse Wilde Honden zich op de puku’s gemunt hadden. Wij hebben deze jacht van begin tot het einde gevolgd. Het was een echte adrenalineshot van de oerelementen die de fundamenten zijn van het leven en overleven. In 10 minuten hadden de Afrikaanse wilde honden 3 puku,s te pakken. Wij hebben de Afrikaanse Wilde Honden ook de andere dagen regelmatig gezien.

Tijdens ons verblijf bij Peter hebben wij met hem nog een uitstapje gemaakt naar Zikomo Bush Camp, in de Nsefu sector van South Luangwa National Park, waar we 3 nachten verbleven. De natuur is daar weer heel anders en we hebben een fantastische tijd gehad. Het is een eenvoudig maar heel gezellig camp en ligt aan de rivier. Ook het eten was heel lekker! We hebben elke dag een andere groep van Afrikaanse Wilde Honden gespot en natuurlijk gefotografeerd

Verder, biedt de Luangwa rivier prachtige taferelen op van, hippo’s die baden en vechten, Crocks die op de loer zijn en op de stranden zonnebaden. Giraffen die de rivier oversteek wagen. Ook olifanten, buffels, leeuwen en antilopen die om de beurt met de hele families komen om te drinken.

Het aanbod van vogels is ook heel groot en bijzonder, zoals de Carmine en White-fronted- bee-eaters die in de rivier wanden nesten. De Kingfishers, de Afrikaanse kraanvogels maar ook de roofvogels zoals de grote Afrikaanse Visarend die in paren overal langs de rivier nesten, adelaars, buizerds etc..

Het park heeft eigenlijk alles te bieden aan Wild-Life. Het nacht leven is ook heel bijzonder, met een groot aantal luipaarden, Buffels, Hyena’s, Uilen (Pel,s fishing owl) etc……

Een bijzondere reis, zeker voor herhaling vatbaar, wij zijn verkocht. Wij hebben veel leuke en goede fotografen en Afrika-gangers hier ontmoet. Zij hebben zoals wij al heel veel van Afrika gezien, sommige van hen komen hier al voor de vijfde keer en krijgen er geen genoeg van. Dit is nog een van laatste ongerepte plekken waar mensen de resterende schaarste van de natuurlijke elementen kunnen waarnemen.

Met dank aan Mambulu! Safaris en Track & Trail River Camp. 

Coralise Bennani Noske is een nederlandse fotografe die veel in Afrika reist om wildlife, vooral de grote katachtigen, te fotograferen. Als u wilt genieten van meer mooie foto’s van Coralise Bennani Noske of als u foto’s wilt bestellen kijk dan op www.coralisenoske.com.