Eline, Tom, Laura en Bob, Hoogstraten (België)

Botswana

Deze reis was voor ons een onvergetelijke ervaring, met prachtige landschappen, veel dieren en zeer vriendelijke mensen! Wij kunnen dit alleen maar aanraden, zo een avontuur moet je eens meegemaakt hebben! En Mambulu! Safaris heeft de ervaring alleen nog maar beter gemaakt!

Vrijdag 14 juli begonnen we aan ons groot avontuur. Vanuit Kaapstad namen we een klein vliegtuigje richting Maun in Botswana. Daar werden we hartelijk ontvangen door Sammy (man verhuurbedrijf auto), hij legde ons met hand en tand uit hoe we de komende dagen met onze auto moesten overleven. Na een zeer uitgebreide en nuttige briefing over onze auto trokken we richting de supermarkt.  Door het op voorhand op maken van een boodschappenlijst was het makkelijk om te winkelen, zeker doen als je op safari vertrekt!

Moremi Game Reserve

De 1e nacht sliepen we in Discovery B&B in Maun, nog even niet in de tent en gewoon slapen in een bed, zodat we ons helemaal konden klaar maken voor het grote avontuur. Hier kon je ook nog avond eten verkrijgen, wat meteen al zorgde voor een gezellig sfeertje. Van Maun reden we richting Third Bridge. Het viel ons onmiddellijk op dat de rit langer ging duren dan verwacht omwille van de onverharde wegen, zand en overlopende dieren. We raden aan om steeds genoeg tijd te nemen voor je verplaatsingen, elke rit is een game drive op zich, dus vertrek vroeg genoeg!

Chobe National Park

Toen we de 1e dag onze tent op stelden werden we vergezeld door meerdere olifanten, een spannend moment, maar integrerend om te zien. Op de meeste campsites zijn er verschillende activiteiten mogelijk (boat trip, game drive.. ) vraag op voorhand info, en doe dit zeker ook eens! Voorzie steeds genoeg hout, best in het begin genoeg aankopen, op de meeste campings is het wel beschikbaar, maar het kan steeds op zijn! Neem zeker de tijd om ‘s avonds rond je kampvuur te gaan zitten en kijk eens naar boven, de sterrenhemel is adem benemend.

Als huurauto hadden wij een Toyota Land Cruiser met 2 tenten er boven op. Deze auto was tip top in orde! Ook de tenten er op zijn ruim genoeg voor 2 personen, na enkele dagen krijg je wel wat rugpijn.  Tijdens de uitgebreide briefing, kijk na of alles in je auto werkt (frigo, satelliet telefoon, stoelen..) en kruip eens onder de motorkap check olie etc. Plaats ook zeker na een week kamperen een lodge in, de Afrikaanse ‘ luxe ‘ moet je ook eens meegemaakt hebben.

Deze reis was voor ons een onvergetelijke ervaring, met prachtige landschappen, veel dieren en zeer vriendelijke mensen! Wij kunnen dit alleen maar aanraden, zo een avontuur moet je eens meegemaakt hebben! En Mambulu! Safaris heeft de ervaring alleen nog maar beter gemaakt!

Victoria_watervallen_vanuit_Kasane_Botswana
Victoria_watervallen_vanuit_Kasane_Botswana