Tanzania en Zanzibar

“We hebben herinneringen gemaakt voor het leven!”

Wij hebben een schitterende vakantie gehad. Mede mogelijk gemaakt door Mambulu! Safari’s. Dit was uitstekend verzorgd en tot in de puntjes geregeld! Een vakantie om nooit meer te vergeten!

Tanzania

Eindelijk was het dan zover! Onze reis naar Tanzania en Zanzibar zou gaan beginnen. Na een lange vliegreis kwamen wij aan op Dar-es-alaam en nadat wij onze rugtassen hadden gepakt liepen wij naar de uitgang van het vliegveld.
Daar stond Mohammed ons op te wachten. Hij was onze chauffeur en gids de aankomende drie dagen. Vervolgens liepen we naar zijn auto wat een geweldige Jeep bleek te zijn. Chris, mijn zoontje vond dit fantastisch en keek zijn ogen uit. We maakten een kort ritje door de stad Dar es Salaam en we kwamen aan bij onze hotel voor onze eerste nacht.

Selous Game Reserve

Nadat we heerlijk hadden geslapen en hadden gegeten vertrokken we de volgende dag vroeg in de morgen. Het eerste stuk gingen we on road en later off road. Onderweg kwamen we van alles tegen. Veel kleine, armoedige huisjes, veel mensen, lopend, op de fiets of brommer. En een prachtige natuur. Veel groen en Palmbomen. Halverwege zijn we nog gestopt voor een lunch en daarna gingen we off road. Wat een belevenis. Hier kwamen we ook van alles tegen. Runderen, ezels en apen. Het laatste stuk gingen we echt door de modder en de bush-bush. Toen kwamen we aan bij een rivier. We zetten de Jeep neer en liepen naar een bootje. Het was hier zo prachtig! Met het bootje gingen we de rivier over en we kwamen aan bij ons verblijf. We werden vriendelijk ontvangen en naar onze lodge gebracht. Dit zag er heel idyllisch uit! Daarna hebben we heerlijk gegeten en ook geslapen. De volgende ochtend hebben we een prachtige boottocht gemaakt en we hebben o.a. Krokodillen, nijlpaarden en wilde honden gezien. ‘ S middags gingen we het reservaat in en zijn we heerlijk op safari geweest.We hebben heel veel wilde dieren gespot zoals, giraffen, olifanten, zebra’s, leeuwen, apen en nog veel meer. Wat een fantastische ervaring!

Zanzibar en Stone Town

De volgende dag vertrokken we weer naar Dar-es-Salaam voor onze strandvakantie op Zanzibar. We gingen met een heel klein vliegtuigje naar Zanzibar en daarna nog met de taxi naar de andere kant van het eiland. Daar werden we vriendelijk en gastvrij ontvangen door Debby en Paul, de eigenaars van ons guesthouse Bellevue. Het guesthouse was een waar paradijs. Een schitterend verblijf aan het strand met mooie huisjes, een zwembad, een gezellig en goed restaurant. Hier hebben we oud en nieuw gevierd en mijn 50 ste verjaardag op nieuwjaarsdag. We hebben heerlijk gezwommen, gewandeld, gesnorkeld. We zijn naar een specerijenfarm geweest. Daar konden we vruchten plukken, ruiken en proeven.

Ook zijn we naar de hoofdstad Stone Town geweest. Zeer indrukwekkend en vervolgens gingen we naar Prison Island. Ook een paradijsje. Prachtige natuur en hele grote landschildpadden.

Wij hebben een schitterende vakantie gehad. Mede mogelijk gemaakt door Mambulu Safari’s. Dit was uitstekend verzorgd en tot in de puntjes geregeld!
Een vakantie om nooit meer te vergeten!

Hartelijk dank hiervoor!
Groetjes, Ellen Smit en Chris

Kudu's in Selous Game Reserve Tanzania
Kudu's in Selous Game Reserve Tanzania
Leeuw in Selous Game Reserve Tanzania
Leeuw in Selous Game Reserve Tanzania
Boot safari in Selous Game Reserve Tanzania
Boot safari in Selous Game Reserve Tanzania
Witte zandstranden en palmen op Zanzibar
Witte zandstranden en palmen op Zanzibar