Esmee & Natasha, Rotterdam

Tanzania

In januari 2013 zijn Esmee en Natasha vertrokken naar Tanzania om te gaan werken in het St. Carolus Hospital in Mtinko, een klein dorpje in centraal Tanzania. Bij aankomst in Tanzania hebben Esmee en Natasha eerst een safari gemaakt. De gehele reis was ontzettend goed geregeld en tot in de puntjes verzorgd door Rob Sijm van Mambulu! Safaris en we willen hem dan ook graag bedanken voor deze unieke ervaring!

Ons grote avontuur met Mambulu! Safaris begon ‘s ochtends vroeg in Arusha in Tanzania, waar we precies op tijd werden opgehaald door onze enthousiaste gids Gilbert. In een enorme jeep (met open dak!) reden we vervolgens naar het Tarangire National Park, volgens Gilbert beter bekend als “House of the Elephants”.

Tarangire National Park

En ja hoor, na enkele meters in het Tarangire National Park botsten we al bijna tegen de eerste olifant op! Dit was een goed begin van onze 6-daagse safari waarin we ontzettend hebben genoten van de overweldigende natuur en al het aanwezige wildlife. Met dank aan Gilbert was onze zoektocht naar de Big Five (olifant, leeuw, luipaard, buffel en neushoorn) al snel succesvol en hebben we daarnaast ook nog vele andere bijzondere dieren in hun natuurlijke omgeving kunnen bewonderen.

Serengeti National Park

Na een lange dag op pad kwamen we elke avond weer helemaal tot rust in verschillende prachtige accommodaties, waarvan vooral het tented camp in het Serengeti National Park een grote indruk heeft achtergelaten. Een tented camp betekent slapen in schitterende tenten die van alle luxe zijn voorzien, maar dan wel middenin een natuurpark met de geluiden van wilde dieren op de achtergrond.

Tijdens ons verblijf zagen we zelfs giraffen en gazelles door het kamp lopen, mooier kan een safari niet worden!

De gehele reis was ontzettend goed geregeld en tot in de puntjes verzorgd door Rob Sijm van Mambulu! Safaris en we willen hem dan ook graag bedanken voor deze unieke ervaring!