Familie Crijns, Roermond

Namibië, Botswana en Zimbabwe

Wij startten onze Afrika experience in Windhoek in Namibië. Daarna hebben we een rondvlucht gemaakt boven Sossusvlei, boottochten en game drives gemaakt in de Okavango Delta en Chobe National Park in Botswana en de Victoria watervallen bezocht in Zimbabwe. Hierna eindigde onze trip via Mambulu! Safaris, waarvan wij voluit kunnen zeggen dat alles zeer goed geregeld was.

Sossusvlei

Wij startten onze Afrika experience in Windhoek in Namibië. Van hieruit met huurauto Toyota Hilux naar Swakopmund, waar wij meteen op de quads konden stappen om een spectaculaire tour door de zandduinen daar te gaan maken.

De volgende dag hadden wij een scenic flight over de Sossusvlei gereserveerd bij Eagle Eye Aviation. Deze maatschappij begeleidde ons zeer goed. Aanvankelijk was het mistig, en hadden we de keuze of we wel of niet wilden opstijgen. Na enkele uren trok de mist op en hadden we een zeer mooie 2¼ uur durende vlucht over de desert, zagen oryxen, oude diamantmijnen, shipwrecks en de zeehonden en flamingo’s langs de kust. Een van onze zonen mocht een tijdlang de besturing van het vliegtuig overnemen. Dat was wel speciaal. Die middag teruggereden naar Windhoek

Okavango Delta

De volgende dag transfer per vliegtuig van Windhoek naar Maun in Botswana, en meteen daaropvolgend de vlucht met Cessna naar Kanana Camp in de Okavango Delta. We werden opgehaald en hadden eigenlijk meteen al een gamedrive. Uitstekende gids was Doctor. Het kamp was boven verwachting, en de verzorging super.

Hier hadden we enkele gamedrives, een night drive, mokoro tocht en wandelsafari. We zagen ondermeer een interactie tussen wilde honden en olifanten. Op de dag van vertrek kwamen 2 olifanten dwars door de lodge en verdwenen ook weer op hun gemak.

Chobe National Park

Na twee dagen zijn we doorgevlogen naar Chobe National Park en verbleven daar in Bakwena Lodge. Ook een heel fijne accommodatie. Hier maakten we een riviersafari en een gamedrive. Veel olifanten gezien, naast ze gestaan bij de drinkplaats en een grote groep leeuwen langdurig geobserveerd, hyena’s, jakhals gezien.

Victoria watervallen

Na 2 dagen doorgereden naar de Victoria Falls met verblijf in de Amadeus Lodge. Fijn was het zwembad en de kamers waren ook prima. Hier hadden we meteen de eerste avond een sunset river cruise. Heerlijk, je vaart op een gegeven moment over de rivier tussen zon en maan door. Geweldige sunset met de nijlpaarden om je heen, en voortreffelijk gegeten. De volgende dag zijn we naar de Victoria watervallen gegaan, hebben de rondgang door het Park gelopen en bij de Gorges nog enkele activiteiten gedaan.

Hierna eindigde onze trip via Mambulu! Safaris, waarvan wij voluit kunnen zeggen dat alles zeer goed geregeld was.

Met vriendelijke groet, Familie Crijns/Roermond