Familie Kole-Groeneveld, Almere

Zambia en Malawi

Na bijna 20 jaar wilden wij het ziekenhuis in Zambia bezoeken waar we van 1989-1994 gewerkt en gewoond hebben, deze plek aan onze dochters laten zien en door het land reizen. Met zo’n vraag kan Rob uit de voeten. Het werd een bijzondere reis waarop we veel gezien hebben, zowel natuur als cultuur, en dat was onze wens. Alles was uitstekend verzorgd!

Onze reis begon met een bezoek aan Nyanje Hospital in de Oostprovincie van Zambia, uitstekend geregeld met auto en chauffeur, aansluitend een paar dagen safari in South Luangwa National Park bij Thornicroft Lodge. Daarna rondreizen in Malawi: Dedza, de bergen bij Mulanje, het meer van Malawi en tot besluit Dzalanyama Forest Reserve. Steeds een prima accommodatie en een gezellige chauffeur. Alles was uitstekend verzorgd!

South Luangwa National Park

Vanuit de chalet bij South Luangwa National Park hadden we zicht op de Luangwa rivier, waar knorrende nijlpaarden zich ophouden. Op de drives hebben we veel dieren gezien: olifanten, giraffes, leeuwen, luipaarden, buffels, verschillende soorten ooievaars, bijeneters, enzovoort, enzovoort. De walking safari is een aanrader: het is een prima gelegenheid om op een andere manier met de omgeving in contact te komen en bijzondere vondsten te doen, zoals deze olifantenkaak.

Dedza pottery

Op de Dedza pottery kregen we een heldere rondleiding over de productie van het aardewerk. De winkel kan voorzien in verzending naar huis.

Mulanje Mountain

Voor wie van stevige bergwandelingen houdt, is de hike naar de berghut op 2.000 meter met overnachting een aanrader. Voor Nederlanders die van hun platte land houden, kan zo’n tocht wat veel van het goede zijn. Een wat minder uitdagende wandeling is dan een goed alternatief.

Lake Malawi, Cape Maclear

De volgende stop was het meer van Malawi, aangenaam na de frisse bergen. Met de kajak zijn we naar Domwe Island gegaan. Er was ook volop gelegenheid om te relaxen en te zwemmen.

Mua Mission – Kungoni Cultural Centre

In het culturele centrum Kungoni op Mua Mission kregen we een rondleiding met informatie over de plaatselijke culturen. Wellicht wat kort voor wie het naadje van de kous wil weten, in ieder geval wel informatief.

Dzalanyama Forest Reserve

Het laatste adres was het guesthouse van Dzalanyama Forest Reserve. Daar was volop gelegenheid om met de gids die ons al de hele reis begeleidde wandelingen te maken. Een vast onderdeel van de reis is een – kleine en praktische – bijdrage aan de bouw van de dormitory voor jongens van de plaatselijke basisschool.

Al met een al een bijzondere reis waarop we veel gezien hebben, zowel natuur als cultuur,

…..en dat was onze wens!

Dedza Pottery Malawi
Dedza Pottery Malawi

Debora en Henk kajakken op Lake Malawi
Debora en Henk kajakken op Lake Malawi