Fantastische familiereis in Zuid-Afrika

Met onze familie hebben wij een geweldige reis gemaakt naar Zuid-Afrika. De reis startte met 5 dagen Citytrip in Kaapstad en daarna vlogen mij door naar Johannesburg om vanuit daar 4 dagen naar Madikwe Game Reserve te gaan voor een adembenemend mooie safari.

Rob van Mambulu! Safaris heeft ons vooraf uitstekend geadviseerd en geholpen met het uitstippelen van onze reis en de dingen die we graag wilde doen en zien. Het contact met Rob was goed en verliep vlot wat heel fijn was.

Kaapstad

In Kaapstad reserveerde Rob vooraf, waar mogelijk, de plekken die we wilde bezoeken en gaf hij tips voor mooie plekken om ook te gaan bekijken. Die plekken waren ook allemaal meer dan de moeite waard om te bezoeken. Zo bezochten we de Tafelberg, waar we met de kabelbaan naar de top gingen en daar het prachtige uitzicht over Kaapstad konden zien.

Met onze huurauto maakte we de autorit langs de kust richting Hout Bay Market, wat een prachtige route is dat! In Hout Bay bezochten we de lokale markt en de kunstgaleries. Op de terugweg maakte we een tussenstop op Boulders Beach om daar de wilde kolonie pinguïns te bezoeken en stopte we in Simons Town voor een heerlijke lunch in de haven.

Wat natuurlijk ook hoort bij een bezoek aan Kaapstad is een wijnproeverij. Op advies van Rob bezochten wij de Morgenster Estate waar wij een wijn- en olijfolie proeverij deden. De rit ernaartoe liet weer een heel andere omgeving zien dan de kustroute die we eerder naar Hout Bay reden, maar ook deze route was erg mooi, ook de townships zijn bijzonder om ‘in het echt’ te zien.

Wat ons sowieso is bijgebleven aan de Citytrip in Kaapstad zijn de prachtige omgeving, de súper vriendelijke locals en je kunt in Kaapstad en omgeving ontzettend lekker eten!

Madikwe Private Game Reserve

Voor onze safari in Madikwe zocht Rob een kindvriendelijke lodge waarbij onze jongste van 2 jaar mee op de safari’s mocht. De Tuningi Lodge was ‘beyond expectations’, zó mooi en zó goed verzorgd.

We werden volledig in de watten gelegd door het team van Tuningi. Iedereen was heel vriendelijk en relaxed en aan werkelijk alles werd gedacht.

Elke ochtend bij zonsopgang en elke namiddag hadden we ‘outings’ waarbij we met ons eigen gezin (van 7) met een Jeep de natuur introkken om de wilde dieren te gaan bekijken. Het gebied is prachtig en zeer gevarieerd. We hebben zoveel verschillende dieren gezien dat elke outing weer bijzonder mooi en indrukwekkend was. De ranger die ons rondreed wist ontzettend veel over de dieren te vertellen wat de outings nog leuker maakte. Onze wishlist konden we helemaal afvinken, we hebben alle wilde dieren mogen zien waar we op hoopte. Van ontelbaar veel zebra’s en olifanten tot neushoorns, cheeta’s en leeuwen (en nog héél veel meer) Wat een geluk hè?! 

De lodges waar we verbleven maakte de Afrika-beleving compleet, je wordt echt ondergedompeld in het safari-gevoel. Want hoe leuk is het om ‘s middags de zebra’s, zwijntjes en kudu’s voor je lodge voorbij te zien komen. De maaltijden waren elke keer weer heerlijk en goed verzorgd. Vooral de speciale avond met diner aan de drinkplaats bij de lodge onder de ‘Tuningi Tree’ was ontzettend leuk en gezellig.

Onvergetelijke ervaring

Wij kijken met z’n allen terug op een geweldig mooie en goed verzorgde reis die we nooit zullen vergeten! We hopen snel weer zo’n mooie reis naar Afrika te mogen en kunnen maken. Ook dan weten wij Rob weer te vinden, want hij zorgt ervoor dat je reis tot in de puntjes en naar je eigen wensen perfect geregeld is!