Namibië

“We kunnen iedereen die voor het eerst naar Afrika gaat zeker aanraden om de reis door jou te laten verzorgen.”

Wij hebben een fantastische reis mogen beleven in Namibië. Je hebt ons naar een zeer gevarieerd aantal plaatsen laten gaan.

Waterberg en Etosha

Op het Waterberg plateau uitkijkend over de Kalahari, Bavianen en dassen op de camping! 2 Heel mooie plekken in Etosha National Park waar we zowel vroeg in de ochtend als laat in de avond steeds naar de waterhole liepen om te kijken in welke samenstelling de mooie beesten er nu weer waren.

Palmwag

De erg afgelegen maar mooie campsite in Kamanjab. Eigen grote kampvuurplaats, douchen met zelf warmgestookt water op 3 km van de lodge en op 30 km van de bewoonde wereld. Mooie ervaring. Palmwag, in misschien wel de mooiste omgeving van Namibië, rode bergen, giraffen, olifant op de camping en fantastische zonsondergang daar meegemaakt.

Sossusvlei

Little Sossus was de mooiste campsite, niet in het National Park van Sossus, maar 45 minuten rijden van de gate. Op een savanne vlakte met rode bergen op de achtergrond die ’s avonds in mooie kleuren opgloeiden bij zonsondergang. Zelf je douchewater warm stoken en zelf hout sprokkelen.

Büllsport

Wat vooraf een minder interessante omgeving leek, Büllsport, bleek achteraf een fantastische ervaring. In een omtrek van 100 km geen dorpje aanwezig van betekenis en de campsite op 3.5 KM van de lodge en dan de enige zijn op de campsite. Met verrekijker bavianen en kudu’s observeren vanuit je rooftop tent en een mooie game drive om mountain zebra’s, jakhalzen te zien en een prachtige wandeling door de kokerbomencanyon te maken. Onvergetelijk!

Gochas

Tot slot van de reis nog een camping wat dieper de Kalahari in, bij Gochas. Een oord waar niet veel te beleven valt, maar een mooie wandeling over het rood glooiende zand om Klipspringers, kudu’s en springbokken te zien. In dit plaatsje zijn we met onze etenswaar die we over hadden naar een Namawijk gegaan en hebben daar bijzondere mensen ontmoet.

Op alle campsites die door jou gereserveerd waren werden we verwacht. Geen enkele discussie gehad! Alles was zeer goed geregeld. Kortom: we kunnen iedereen die voor het eerst naar Afrika gaat zeker aanraden om de reis door jou te laten verzorgen.

Groeten,
familie van der Kolk

Familie van der Kolk in Namibië
Familie van der Kolk in Namibië
Eindeloze wegen in Damaraland Namibië
Eindeloze wegen in Damaraland Namibië
Drukte bij waterhole in Namibië
Drukte bij waterhole in Namibië
Familie van der Kolk op wandel safari in Namibië
Familie van der Kolk op wandel safari in Namibië