Nog één keer wilden wij als gezin op vakantie, met drie kinderen in de leeftijd van 24,21 en 19, was het voor ons echt, ”een laatste keer samen” vakantie. De jongste koos voor Zuid-Afrika en dus begon toen voor mij de zoektocht door een jungle vol met aanbod van reizen. Na een avond google’n kwam ik op de site van Rob. De persoonlijke benadering sprak mij gelijk aan en dus maar een afspraak gemaakt.

Kaapstad

Wij zijn begonnen in Kaapstad, waarbij wij op dag 1 een tour door de stad hebben gemaakt met een gids. Op de tafelberg geweest, echt schitterend en vele andere delen van de stad gezien. (Robbeneiland was helaas gesloten, dus dat ging niet door)

Daarna door gereden naar Boulders Beach, super mooi om deze pinguïns te zien. Wij waren op tijd dus was het nog niet druk. (een aanrader) Terug lopend naar de auto liepen de bavianen over straat en dan krijg je wel echt het Afrika gevoel. 

Stellenbosch

Een fietstour met wijnproeverij bij Stellenbosch mocht ook niet ontbreken. Super leuk om te doen, met heerlijke wijn en lekker eten onderweg. ’s Avonds slapen in Knorhoek country questhouse was super mooi, een mooi appartement, en ’s ochtends een heerlijk ontbijt.

Klein Karoo

Daarna doorgereden naar Oudtshoorn, en geslapen bij Africamp klein karoo, een mooie plek met zo’n 10 tenten. Hierbij mag natuurlijk een bezoekje aan een struisvogel farm en het eten van struisvogel vlees niet ontbreken.

St Lucia

Via het Tsitsikamma National Park door gereden naar Port Elizabeth voor een binnenlandse vlucht, heerlijk geslapen en gegeten in Durban, waarna wij de dag erna door gereden zijn naar het Makakatana Bay Lodge. Dit was echt geweldig, kleinschalig, super vriendelijk personeel, heerlijk eten, mooie accommodatie en super leuke safari’s. Echt het ultieme vakantiegevoel. De safari’s waren divers en afwisselend, met respect voor dieren en planten. Dit waren echt heerlijke dagen voor ons allemaal.

Manyeleti Private Game Reserve

Na een tussen stop doorgereden naar het Manyeleti Private Game Reserve, waar de echte safari’s gingen beginnen. Met een heel mooi hoofdgebouw, vol heerlijke banken, een bar en een zwembad. Daarom heen de tenten om in te slapen. Deze tenten waren basic, maar keurig, schoon en netjes met een geweldig uitzicht. Ieder ochtend en avond een safari om zoveel mogelijk dieren te zien. Het hoogtepunt was wel dat de olifanten, water komen drinken dicht bij het zwembad, geweldig om te zien. Een totaal andere beleving dan in het vorige park, maar ook erg mooi, en natuurlijk de big-five gespot.

Schoemanskloof

De reis afgesloten bij een Macadamia farm van een familie die oorspronkelijk uit Eindhoven komt. Op een super mooie rustige plek konden wij onze vakantie relaxed afsluiten.

Kortom een hele mooie reis, waarbij wij als gezin veel hebben gedaan, gezien en beleeft een reis om nooit te vergeten en welke goed georganiseerd was.

Groeten,
Arnold, Geertrude, Alice, John en Olaf

Pinguins bij Boulders Beach Zuid-Afrika
Pinguins bij Boulders Beach Zuid-Afrika
Smullende giraffen in Zuid-Afrika
Smullende giraffen in Zuid-Afrika
Luipaard tijdens game drive in Zuid-Afrika
Luipaard tijdens game drive in Zuid-Afrika
Neushoorn tijdens game drive in Zuid-Afrika
Neushoorn tijdens game drive in Zuid-Afrika
Familie van Ginkel in Zuid-Afrika
Familie van Ginkel in Zuid-Afrika
Zwemmen met olifanten in Zuid-Afrika
Zwemmen met olifanten in Zuid-Afrika