Fanny en Conny, Velserbroek

Botswana

Mambulu! Safaris heeft een fantastische reis voor ons samengesteld. Wij hebben zo’n fantastische reis gehad dat wij zeker wel een keer terug willen keren. Dan zullen wij ook weer voor Mambulu! Safaris kiezen, want zij hebben eraan bijgedragen dat dit zo’n mooie reis is geworden.

Rob kwam bij ons en vertelde vol enthousiasme over Botswana. In samenspraak zijn we tot de volgende reis gekomen:

  • Victoria Falls (Zimbabwe)
  • Chobe National Park (Botswana)
  • Savute Channel (Botswana)
  • Kwara Private Concessie Okavango Delta (Botswana)
  • Shinde Private Concessie Okavango Delta (Botswana)

Victoria watervallen

De reis begon in Zimbabwe bij de Victoria Falls. Vanuit ons prachtige hotel kon je de watervallen al zien liggen. Wij hebben een helikoptervlucht gemaakt boven de Victoria Falls, wat erg indrukwekkend is om te zien. Op de Zambezi rivier hebben wij een sundowner bootcruise bij zonsondergang gemaakt. Het eerste wild van de vakantie hebben wij hier gespot. Olifanten drinkend langs de oever, nijlpaarden en krokodillen starend vanuit het water.

Chobe National Park

Per auto reizen we verder naar Chobe National Park. Hier hebben wij een aantal gamedrives gemaakt, waarvan één op het water. Hier zijn de grote populaties nijlpaarden en olifanten typerend. Ook nog een school mogen bezoeken.

Savute

Na drie dagen komen wij per vliegtuig aan in Savute. De lodge waar we hier verblijven heet Savuti Safari Lodge. Dit bleek voor ons de meest indrukwekkende lodge vanwege het vriendelijke personeel, de ligging en de verscheidenheid aan dieren. Op een paar meter afstand van je eettafel ligt de drinkplaats van olifanten. Geweldig om dit van zo dichtbij te mogen beleven. Onze gids in dit park heet Metal en wist ons veel te vertellen over de omgeving. Tijdens onze gamedrives liet hij ons de wilde honden zien. Zoals het in de natuur gaat worden er ook dieren opgegeten en vanaf dichtbij zagen wij de wilde honden een impala verscheuren. Heftig om te zien, maar zo gaat dat nu eenmaal. Tot slot nog een paar mooie foto’s kunnen schieten van een luipaard. Dit is echt een aanrader! Wij hebben zelfs als verrassing van een privédiner mogen genieten, met het meest heerlijke eten.

Okavango Delta

Daarna zijn we doorgevlogen naar Kwara in de Okavango Delta. Hier zijn we achter vier leeuwen aangegaan die een strijd hadden om hun territorium. Deze mogelijkheid hadden we, omdat je hier off-road mag rijden. Je kan daardoor zo dicht bij de dieren komen. Wat ook erg prettig is aan Botswana over het algemeen is dat het nog niet te toeristisch is.

Als laatste gedeelte van onze reis zijn we doorgevlogen naar Shinde. Ook hier weer volop wild. Als meest bijzondere een familie luipaarden.

Het eten tijdens de safari is overal zeer goed verzorgd. Wij hebben zo’n fantastische reis gehad dat wij zeker wel een keer terug willen keren. Dan zullen wij ook weer voor Mambulu kiezen, want zij hebben eraan bijgedragen dat dit zo’n mooie reis is geworden.

Fanny & Conny
Velserbroek

Afrikaanse wilde hond in Savuti Botswana
Afrikaanse wilde hond in Savuti Botswana
Leeuwen met buffel Savuti Botswana
Leeuwen met buffel Savuti Botswana
Zebra's in Kwando Concessie Botswana