We hebben al meerdere keren selfdrive safaris door Botswana en Namibië gedaan en wilden graag nu een ongerept deel van Namibië bezoeken, iets nieuws. Dat heeft Rob super naar onze wensen samengesteld door een guided selfdrive Namibië te ontwerpen. Wij konden heerlijk genieten van deze mooie reis.

Etosha National Park

We startten onze reis in Windhoek, eerst onze woestijn tijger (onze Toyota Landcruiser met 2 daktenten) opgehaald en door naar Etosha, iets wat je zeker moet doen vinden wij, want dat blijft altijd super mooi, ontzettend veel gevarieerd wild gezien (we waren er in september) was echt super. 

Guided selfdrive Namibië – Damaraland en Kaokoland

Daarna een 6 daagse trip met gids in het ongerepte Damaraland en Kaokoland. Toen begon het echte avontuur! Van de gebaande paden, door rivierbeddingen rijden en wild kamperen.

Wat een gave ervaring was dat, daar hebben we echt terrein rijden geleerd. Wow…..  

En na afloop van een dag rijden, werd er door de gids en zijn vrouw een heerlijk maal bereid met op de achtergrond de oryx, springbokkies  en bavianen en wie weet wat nog meer haha…. 

We hebben tijdens onze trip , woestijn olifanten, rhino, heel veel giraffen en als kers op de taart vinden we na afscheid nemen van onze gidsen Chris en Barbara  een groep van 6 woestijn leeuwen, nou we konden ons geluk niet op. Een fantastische afsluiting van dit deel van de reis.

Palmwag concessie

Vervolgens zijn we naar een heel bijzondere plek gereden: Camp Aussicht, wat een heerlijke plek is om bij te komen van de afgelopen 6 dagen. Onderweg nog bijgetankt en relaxen(auto en wijzelf🤣) in Palmwag. Een mooie lodge, geweldige locatie en heerlijk gegeten.

Okonjima Nature reserve

Toen weer richting Windhoek waar we onderweg nog een overnachting in Okonjima Nature reserve op de Omboroko campsite hebben gestaan en daar een game drive hebben gemaakt met een gids van Africat foundation.

Vroeg in de ochtend onderweg naar de game drive hebben we wel een hele speciale ontmoeting gehad….in onze autolichten doemt in één keer uit het donker een Pangolin op. Zelfs de gidsen van de safari  vonden dit een wel heel bijzondere ontmoeting toen we hier melding van deden. 

De game drive zelf was ook zeer bijzonder een moeder luipaard met kind waren een Kudu aan het verorberen toen er een bruine hyena aan kwam. Moeder en kind vluchten allebei met deel van de prooi een boom in.

Nou hoeveel geluk kan een mens hebben om dat te mogen zien.

Windhoek

Toen zat de reis er helaas op terug naar Windhoek waar we heerlijk bijgekomen zijn in Hotel Thule. Auto inleveren, alles perfect verzorgd.

We zijn nu al plannen aan het maken voor een volgende reis via Mambulu. Rob bedankt voor deze mooie guided selfdrive in Namibië.

Groetjes,
Claudia, Erik, Els en Vincent 

Wildkamperen in Kaokoland Namibië
Wildkamperen in Kaokoland Namibië
Woestijn leeuwen in Damaraland Namibië
Woestijn leeuwen in Damaraland Namibië
Liggende giraffe in Damarland Namibië
Liggende giraffe in Damarland Namibië
Luipaard in Okonjima Nature Reserve Namibië
Luipaard in Okonjima Nature Reserve Namibië
Woestijn olifant in Kaokoland Namibië
Woestijn olifant in Kaokoland Namibië
Gemsbokken in Kaokoland Namibië
Gemsbokken in Kaokoland Namibië
Guided selfdrive Damaraland en Kaokoland Namibië
Guided selfdrive Damaraland en Kaokoland Namibië