Tanzania

“Een reis die tot in de puntjes verzorgd was.” 

Voor de vierde keer hebben we een reis geboekt via Rob en wederom was het een reis die tot in de puntjes verzorgd was. Een volgende vakantie naar Afrika boeken wij zeker weer bij Rob.

Arusha

Gestart in Arusha overnacht, deze keer in het centrum en bewust gekozen voor een extra dag voordat wij begonnen aan de rondreis. In Tarangire National Park genoten van het afwisselend landschap, veel grote kuddes gnoes en zebra’s gezien. Een bijzondere ontmoeting met een vos, een dier dat je normaliter overdag niet tegen komt. Spelende baby jakhalzen, mislukte jacht van een leeuw op een zebra, hyena’s en talloze olifanten die langs onze jeep liepen terwijl we heerlijk op het dak van de auto ons ontbijt aan het nuttigen waren. In de nacht op slechts 50 meter afstand van onze tent 8 leeuwen die de hele nacht met hun gebrul duidelijk aangaven dat dit hun territorium was. Genoten van het prachtige uitzicht over de vallei bij onze lodge waar honderden dieren kwamen drinken.

Iringa

Na 3 dagen verder getrokken om met één overnachting in Dodoma in Iringa aan te komen en daar 2 dagen te blijven. Wederom veel kleding en speelgoed bij een weeshuis gedoneerd, een rondleiding en veel informatie over hun projecten gehad. In Iringa kan je heerlijk lunchen bij Neema Crafts en veilig op de markt in het centrum dingen aanschaffen die we waren vergeten mee te nemen.

Ruaha National Park

In Ruaha National Park verbleven we de eerste 2 nachten in Old Modonya, een tentenkamp zonder elektriciteit en 2 nachten in Ruaha River Lodge. Bij onze tent in Modonya kregen wij ’s nachts bezoek van een gigantische mannetjes olifant die nieuwsgierig onze tent inkeek, terwijl wij vanuit ons bed zagen hoe hij vakkundig een acacia boom in no time naar binnen werkte.

3 leeuwinnen met 2 welpen van amper een paar maanden, een luipaard die zijn prooi in een boom had hangen, een hyena die de restanten van een nijlpaard aan het opeten was; momenten die je nooit meer vergeet. Baby olifantjes die met moeite op de oever klommen aangemoedigd door hun moeders. Talloze prachtige vogels en veel, heel veel leeuwen. Echt het Out of Africa gevoel, de geur van dieren en planten en niet te vergeten het stof! De 4 dagen die wij hier doorbrachten waren helaas zo weer voorbij.

Mikumi National Park

De tocht door de bergen richting Mikumi National Park verveelt geen seconde. De dorpjes die aan je voorbijtrekken en het dagelijkse leven laten zien, zorgen ervoor dat de reis van plm. 7 uur zo voorbij is. Maar ja ook hier helaas veel verkeersdrempels, niet altijd even vriendelijk voor je rug.

In Mikumi werden wij hartelijk begroet door de eigenaar van onze lodge voor de komende 2 nachten. Deze lodge ligt weliswaar redelijk dicht bij de doorgaande weg maar daar heb je geen last van. Het is de moeite waard om ook heerlijk bij de lodge te blijven want er trekken continue dieren voorbij wat je vanuit het restaurant annex bar goed kunt zien. Bij de Hippo pool erg dicht bij drinkende olifanten en een enorme kudde buffels en zebra’s gestaan, want hier mag je verantwoord uit de auto. Op de tweede dag hebben we zelfs op slechts 20 meter afstand gestaan van een mannetjesleeuw, die al brullend op zoek was naar zijn familie. Een moment om niet te vergeten.

Selous Game Reserve

Via Morogoro dwars door de heuvels naar Sable Mountain gereden voor een overnachting. Hier heb je een prachtig uitzicht over het regenwoud en hebben we heerlijk gedoucht onder de blote hemel in onze eigen outdoor badkamer. De volgende dag weer al hobbelend naar Selous Game reserve. We hadden meteen geluk 8 leeuwinnen met een stuk of 3 wat oudere welpen. Een park met veel wild en vogels die nog de laatste restjes vis opeten om sterk slinkende meren. Giraffen in overvloed en dit jaar enkele olifanten gezien die echter vrij schuw zijn omdat hier in het verleden veel is gestroopt. Een ontbijt met een hyena op de achtergrond, die de laatste restjes impala aan het verorberen was op slechts 25 meter afstand! Een boottocht op de Rufiji River is een belevenis. Daar zie je veel krokodillen, nijlpaarden en vogels. En als extra wilde honden met pups die waar wij vele uurtjes bij hebben doorgebracht en op afstand een succesvolle jacht hebben gezien. De pups werden getrakteerd op een heerlijk diner.

Indische Oceaan

De laatste etappe was naar de kust, nog ongerept en onbekend,waar we een paar dagen heerlijk hebben uitgerust aan de Indische Oceaan na een prachtige rondreis samen met Mohammed onze chauffeur, waarmee we wederom samen weer heel veel kilometers hebben afgelegd en genoten hebben van de landschappen en de vele dieren die wij hebben gezien.

Tarangire National Park Tanzania
Tarangire National Park Tanzania
Bat eared fox in Tanzania
Bat eared fox in Tanzania