Janet en Wil, Tilburg

Tanzania

Voor de derde keer een vakantie geboekt bij Mambulu! Safaris. Deze keer een reis dwars door Tanzania. Ondanks de soms lange dagen hebben we genoten en ook nu was de reis perfect verzorgd. Ook voor onze chauffeur Mohammed was deze reis voor een deel over wegen waar hij nog nooit geweest was. Het lijkt bijna onmogelijk maar we hebben geen enkel punt waarvan we dachten “dit nooit weer”. De volgende reis naar Afrika boeken wij zeker weer bij Rob.

Aangekomen in Arusha hebben we daar maar liefst 80 kilo aan kleding, speelgoed en schoolspullen geschonken aan een schooltje.

Tarangire National Park

Tarangire National Park is een bijzonder park met veel olifanten en een zeer afwisselend landschap.  We hadden het geluk om de jacht van een cheeta van zeer dichtbij mee te kunnen maken. Wat een snelheid en souplesse hebben die dieren!

Via Dodoma,  de hoofdstad van Tanzania, zijn we naar Tabora gereden twee lange dagen over deels asfalt en grotendeels stoffig, hobbelige wegen waar we zelden verkeer tegen kwamen behalve de lokale bussen.

Katavi National Park

Aangekomen in Katavi National Park konden we een beetje bijkomen van de lange reisdagen. Het park is beroemd om de grootste concentratie nijlpaarden in de droge tijd en krokodillen die in de oevers holen hebben uitgegraven.

Hier tref je veel dieren aan en omdat het zo afgelegen is heel weinig toeristen. Wij hadden de luxe om als enige te  genieten van een prachtig luipaard in een boom.

Lake Tanganyika

Een aanrader is om te overnachten in Lake Shore een locatie aan Lake Tanganyika. Ideaal om even bij te komen van indrukken en de “Afrikaanse massage” van de wegen.

Daar hebben wij een oude, helaas vervallen, missiepost bezocht en een kerk.

Ruaha National Park

Om Ruaha National Park te bereiken hadden we wederom 2 reisdagen voor de boeg waar we door een afwisselend landschap reden en het dagelijks leven van de Tanzanianen aan ons voorbij trok. In Myeba hebben we overnacht op een koffieplantage en bij Iringa een overnachting op een nog werkende boerderij.

Het was een weerzien met Old Modonya River Camp en ook nu hebben we weer genoten van de omgeving in het Camp en het park.

Cheetahs in Tarangire National Park Tanzania
Cheetahs in Tarangire National Park Tanzania
Schoolkinderen in Arusha Tanzania
Schoolkinderen in Arusha Tanzania
Nijlpaarden in Katavi National Park Tanzania
Nijlpaarden in Katavi National Park Tanzania
Luipaard in Ruaha National Park Tanzania
Luipaard in Ruaha National Park Tanzania