Josephine, An, Luc en Dirk, Oostkamp (België)

Namibië

In een woord uit de drukken Namibië is adembenemend. En dit allemaal zonder problemen geregeld door Rob van Mambulu! Safaris. Bedankt voor de mooie reis die blijft hangen. De verscheidenheid in landschappen met steeds veranderende zichten, met dieren en fauna, de hobbelige zandwegen, de stilte, de verlatenheid en de fantastische lodges.

Kalahari woestijn

Na het ophalen van de Toyota Land Cruiser, een echte overlevingstank, trokken we zuidwaarts. We hadden immers bewust gekozen om de woestijn te verkennen en het meer safari noorden links te laten liggen (we zijn immers al in Zambia met Mambulu! Safaris het onvergetelijke South Luangwa National Park gaan bezoeken met ongelooflijke dieren en natuur). Lees hier het verslag van onze safari in Zambia. Je ziet echter ook in de Kalahari woestijn gegarandeerd wilde dieren…. En wij kunnen dit wel zeggen. De eerste stop in Lodge Bagatelle was raak een gezellige centrale Lodge met leuke goed uitgeruste persoonlijke Lodge vanwaaruit wij zicht hadden op een kleine waterpoel. Die was de ‘place to be’ voor de dieren uit de omgeving. Gewoon zitten kijken en genieten…. Het avondeten in een half overdekte open ruimte was zeer romantisch. Het eten via een klein buffet echt top.

Fish River Canyon

Onze volgende grote stop, na een avontuurlijke rit, was Fish River Canyon. De Lodge was andermaal top de canyon indrukwekkend enkel jammer dat het wat bewolkt was en de kleuren niet zo tot zijn recht kwamen in de ochtend.

Lüderitz

Nu richting Lüderitz met zijn diamanten verleden. Het mistig weer verstoorde echter de pret niet op de catamaran safari voor de kust van de stad. Pinguïns en zeehonden wachten ons op. De dolfijnen hadden wat minder geduld.

Sossusvlei

Klein Aus was een tussenhalte maar een fantastische Lodge… dromen mag: we zouden het huis(je), de stilte, de verwerkte rotswand in de leefruimte, het uitgestrekte uitzicht, de kok en de Braai zo willen overplaatsen in onze (te kleine) tuin. Sossusvlei was de laatste grote trekpleister. Indrukwekkende duinen met zand in alle schakeringen tussen geel en rood. Death Valley zeker doen. Veel volk wel en dit waren we niet meer gewoon als luxe-toerist (dat is iedereen daar).

Richting terug naar Windhoek, Solitaire niet vergeten aan te doen voor de taartjes.

Windhoek

Wat me zal bijblijven van het zuiden van Namibië is ongetwijfeld de grote verscheidenheid in landschappen met steeds veranderende zichten, met dieren en fauna, de hobbelige zandwegen, de stilte en de verlatenheid (wat je niet direct associeert met Afrika), de sterrenhemel waar we bij afwezigheid van de maan voor het eerst nevels van de Melkweg aanschouwden, de fantastische lodges om te overnachten… en dit allemaal zonder problemen geregeld door Rob van Mambulu! Safaris. Bedankt voor de mooie reis die blijft hangen. We komen nog terug naar Namibië maar dan eens meer voor het noorden … wat langer hopelijk ook want we wilden nu al niet naar huis.