Namibië

“Groots en geslaagd avontuur en we zouden het zo overdoen!”

Rob, voor de tweede maal mochten wij jou deskundige en zeer persoonlijke begeleiding en aanpak ondervinden. Het was alweer een voorrecht met jou te kunnen samenwerken, nogmaals bedankt voor alles. En wat betreft Afrika, ons verhaal is nog niet uitverteld zo vermoeden wij. Dus als het opnieuw begint te kriebelen vinden wij vast en zeker nogmaals de weg naar Bennebroek ! Want daar starten grootse Afrika-avonturen.

Afrika, you love it or you hate it, wordt weleens gezegd. En misschien is dat ook een stukje waar. In ieder geval behoren wij wel zeker tot diegenen waarop het eerste van toepassing is. Na een meer dan geslaagde Uganda-reis (lees hier het verslag van de Uganda-reis van Karine en Marc), vorig jaar in vorm gegoten door Rob, deden wij ook dit jaar voor deze Namibië trip nogmaals beroep op de deskundige begeleiding van Mambulu! Safaris om een op maat gemaakt programma ineen te steken. Dat Rob daarbij steeds rekening houdt met de persoonlijke voorkeuren en specifieke wensen is voor ons zeker één van de vele troeven van Mambulu! Safaris.

Ons self-drive avontuur door Namibië werd een groot succes, mede ook door de keuze van Rob voor zeer degelijke lokale partners. Ons inziens ook een zeer belangrijke schakel die bijdraagt tot het welslagen van een reis.

Van het prille begin tot net voor vertrek staat Rob paraat met raad en daad.  En vooral het laatste mochten wij ondervinden toen wij af te rekenen kregen met een valse start van onze trip. Wegens motorproblemen met het vliegtuig werd onze vlucht onderbroken en moesten wij noodgedwongen terugkeren naar Schiphol waar het 24 uur wachten werd op een volgende vlucht.  Dit had natuurlijk praktische gevolgen voor ons programma.  Een probleem dat direct accuraat door Rob en de plaatselijke partner werd aangepakt en opgelost.

Sossusvlei

Bij het opstellen van ons gevarieerd programma heeft Rob ook zeker rekening gehouden met de afstanden van alle etappes zodat deze op een ontspannen manier konden gereden worden met af en toe een rustigere dag wanneer er 2 opeenvolgende nachten in een accommodatie waren voorzien. Variatie vonden wij terug in de diverse regio’s die werden opgenomen in onze route zoals Sossusvlei, Brandberg, Damaraland; allen met hun specifieke landschappen.

Wij hadden ook de wens geuit liever niet Swakopmund aan te doen. Hiervoor had Rob een zeer bijzonder alternatief voorzien en dit werd meteen het meest bijzondere plekje van de hele trip !Een bezoek aan een Himba-village was nog zo’n specifieke wens van ons die zonder probleem in vervulling kon gaan.

Etosha National Park

Ook qua accommodaties werd het een mooie mix van basic tot zeer luxueus en we logeerden enkele malen op zeer tot de verbeelding sprekende plekjes waar we ons soms alleen op de wereld waanden. Ook bij die keuzes is er goed geluisterd naar onze specifieke wensen en voorkeuren. Rob denkt écht met de klant mee !

Natuurlijk mocht Etosha National Park niet op ons programma ontbreken. Ook daar is Rob erin geslaagd om alleen al voor dit onderdeel enkele dagen te voorzien op 3 verschillende locaties, zodat wij ruimschoots de gelegenheid hadden om het park op een ontspannen manier te doorkruisen en te kunnen genieten van het bijzondere wildlife. Niet alleen door er zelf rond te rijden, ook enkele begeleide gamedrives behoorden tot de mogelijkheden. Momenten waarop het steeds genieten is van alle informatie die je wordt aangereikt door de gidsen.

De kers op de taart was de afsluiter van Etosha National Park, namelijk Onguma Tented Camp. Een kleinschalig, luxueus paradijsje waar we nog 2 nachten verbleven om ontspannen na te genieten van alle indrukken tijdens deze fantastische rondreis.  

Kortom onze self-drive door Namibië werd een groots en geslaagd avontuur en we zouden het zo overdoen !