Linda Adriaenssens, Merksem (België)

Zambia

Ik wilde al lang naar Zambia, maar vermits ik alleen reis was dit niet zo evident, groepsreizen zijn er bijna niet te vinden….Tot ik Rob op het vakantiesalon in Antwerpen tegenkwam, en hij me nog meer zin deed krijgen. Bedankt Rob, om die droom waar te maken!

Heb dan uiteindelijk fotosafari geboekt bij Track & Trail (South Luangwa National Park in Zambia), ben samen met Peter de eigenaar van de lodge  15 dagen op stap geweest…wat een belevenis!! Het kamp Track & Trail is heerlijk, leuke huisjes met alle comfort aan de rivier, superlekker eten, en om te relaxen tussen de safaris een zwembad met zicht op de rivier! Ik voelde me er onmiddellijk thuis! Vooral het bezoek van de olifanten tijdens de lunch was superleuk!

Ben al dikwijls op safari geweest in verschillende Afrikaanse landen, maar dit overtrof alles! Zoveel wildlife, vooral luipaarden!, olifanten, nijlpaarden, …maar ook wilde honden passeerden de revue (met puppy’s!)

Rob had mij aangeraden, vermits ik 2 volle weken ging, om ook een andere regio (Nsefu) van het South Luangwa National Park te bezoeken, wat ik dus 5 dagen gedaan heb….een echte aanrader, niet zo ver weg, en toch gans anders…..het kamp Zikomo was ook een aanrader, basic maar heel mooi gelegen, met leuke huisjes en lekker eten.

Vooral de aanwezigheid van de vele groepen wilde honden was speciaal, heb er ook kill gezien van  een impala door de honden en ook de groep van 1200 buffels zal mij altijd bijblijven!

Rob had alles perfect geregeld, ook de vluchten, waarvoor dank! Er is dus weer een droom uitgekomen voor mij, en de kans is groot dat ik volgend jaar weer terugga, want Zambia heeft mijn hart gestolen! Bedankt Rob, om die droom waar te maken!