In oktober 2021 hebben we een prachtige roadtrip gemaakt door Namibië en die eindigde in Botswana. Als oud-collega’s spraken Rob Sijm en ik ruim 15 jaar geleden al regelmatig over onze reizen naar Afrika. Op het moment dat Rob “Mambulu! Safaris” startte in 2010 heb ik hem direct beloofd een safari bij Mambulu! Safaris te boeken.

Samen plannen maken

Belofte maakt schuld en dus nam ik in december 2019 telefonisch contact op met Rob om een reis naar Namibië te plannen. Hij nodigde ons uit in Bennebroek en daar begon al meteen de voorpret met kaarten en mooie verhalen van Rob om onze reis naar Namibië, Victoria Falls en Botswana conform onze wensen op de kaart te zetten.

Een paar dagen later ontvingen wij van Rob een e-mail met een prachtig en volledig digitaal safariontwerp met beschrijvingen, foto’s, mooie lodges, autohuur, routekaart en de kosten. Allemaal heel duidelijk en we waren onder de indruk hiervan. Dus betalen maar en dan in september 2020 lekker op safari!

Kosteloze omboeking door Corona

Helaas, Corona strooide roet in het eten. Rob heeft toen direct in juni 2020  alles, zonder extra kosten, kunnen verzetten naar 2021. Dan maar wachten… Tot in augustus 2021 de voorpret weer begon en we samen met Rob enkele wijzingen in onze oorspronkelijke reis hebben doorgevoerd zoals het skippen van de Victoria Falls om zo een landgrens minder te hebben i.v.m. de Covid issues. Alles werd door Rob snel en keurig geregeld, weer met een nieuwe e-mail en digitaal ontwerp. Een maand voordat we zouden vertrekken kwam hij ook nog bij ons thuis om alles nog eens door te spreken.

Vertrek naar Windhoek

En eindelijk, eindelijk zaten we dinsdag 2 oktober 2021 met mondkapjes op in het KLM vliegtuig naar Johannesburg, onze reis was begonnen, het was nu helemaal ECHT!

De volgende dag de briljante comfortabele en compleet uitgevoerde auto opgehaald: een Toyota Land Cruiser 4 WD met 4,2 liter diesel motor. Bij de autoverhuur ontmoetten we Rob’s agent in Namibië, zij gaf nog extra informatie, een kaart en de vouchers voor de lodges, prima geregeld!

Sossusvlei

Na een lekker diner met prachtig uitzicht over Windhoek de eerste nacht goed geslapen in hotel Thule. Boodschappen deden we na het ontbijt, onze roadtrip kon van start met als eerste doel de geweldige Desert Homestead lodge dichtbij de Sossusvlei. De volgende ochtend naar de prachtig hoge zandduinen met die mooie contrasten door het vroege lage zonlicht. Hilarisch was de rit met de Toyota in ‘low gear’ stand door het hele diepe mulle zand, gaaf, een feest!

Etosha National Park

Dit was nog maar het begin, er kwam nog veel meer moois zoals het rijden door de woestijn naar Swakopmund aan de kust, de prachtige uitzichten vanaf de Ugab Terrace Lodge in Damaraland. Daarna begonnen met de zelf gereden safari’s in Etosha met de indrukwekkende zoutpan en de vele spectaculaire dieren: leeuwen, giraffen, olifanten, zebra’s, neushoorns enz. enz!

Caprivi strip

Vervolgens richting Caprivi Strip met een duidelijk groener landschap door de rivieren Okavango, Kwando, Chobe en Zambezi. Ook hier weer prachtige landschappen, vergezichten en safari’s met veel vogels en andere dieren. De laatste dagen van deze prachtige reis waren we in het Chobe National Park in Botswana. In de tuin van de Kubu lodge liepen warthog’s, één met vier kleintjes, impala’s en ’s nachts krokodillen en hippo’s.

Chobe National Park

In Chobe hebben we vier safari’s gedaan met steeds dezelfde gids, twee met de auto en twee over de Chobe rivier met de boot. Onze gids, Gaba, was aardig, wist veel en was geïnteresseerd in ons. Hij stelde vele vragen over Nederland en Europa, dat was een leuke ervaring. Tijdens deze safari’s weer veel gezien, leeuwen, honderden olifanten, grote kuddes buffels, hippo’s en veel soorten vogels. Ook prachtig te zien vanaf het water. Maar helaas onze reis zat erop. We stapten in Kasane in het vliegtuig naar Johannesburg en werden getrakteerd op een prachtig gezicht over de Chobe rivier waar we onze safari’s hadden gedaan. Een mooie en bijzondere afsluiting.

Succes voor herhaling vatbaar

Kortom een prachtige en indrukwekkende reis door Namibië en een beetje Botswana waarbij we ons veilig voelden voor Corona en het gemakkelijk was de twee noodzakelijk PCR testen te laten uitvoeren. Zeker dankzij Rob’s Mambulu! Safaris, de duidelijke communicatie en onze prettige samenwerking is deze reis een echt succes geworden. Voor herhaling vatbaar!

Groeten,
Marcel en Liesbeth Schaap

Desert Homestead Lodge Namibië
Desert Homestead Lodge Namibië
Waterhole Okaukuejo Etosha National Park Namibië
Waterhole Okaukuejo Etosha National Park Namibië
Leeuw Chobe National Park Botswana
Leeuw Chobe National Park Botswana