Marja en Joop van Geel, Made

Malawi en Zambia

Lieve mensen, lees je ons verhaal en heb je net als wij een drukke baan en een hectisch leven laat het regelen van je vakantie gerust over aan Rob. Dan komt het allemaal dik voor elkaar. Wij hebben een geweldige reis gemaakt naar Malawi en Zambia.

Sinds 2011 zitten mijn man en ik in een achtbaan op het gebied van ziekenhuis opnames, controles en onzekerheden. Toen in december 2012 hier nog een schepje bovenop werd gedaan was de gedachten aan het boeken van een vakantie ver weg. Het enige uitje waar we naar uitkeken was een bezoekje aan de vakantiebeurs in Utrecht. Mijn hoofd zat vol met bezorgdheid over mijn heel erg zieke vader dat er geen ruimte was om na te denken over : waar gaan we in de zomer van 2013 naar toe? Dit veranderde toen we kennis maakten met Rob. Wat mijn man en ik heel goed van elkaar weten is dat hij van natuur en ik van cultuur houd.

Zorgeloze reis

Met die informatie is Rob, na een huis bezoek, aan de slag gegaan en heeft samen met mijn man een reis samengesteld die echt aan al onze wensen zou voldoen. Want wensen waren er wel alleen van mijn kant ontbrak de fut om deze tot uitvoering te brengen. Het enige wat er daarna nog van ons gevraagd werd was er voor te zorgen dat we onze inentingen op tijd gingen halen en op de tijd op het vliegveld te zijn. Ja ongelooflijk zelf de vliegreis werd geregeld.

De weken voor de reis waren nog steeds in de stress pose. Op het laatste moment moest er toch nog van alles geregeld worden, voor ons gevoel dan, om de ouders goed verzorgd achter te laten zodat ook wij van een zorgeloze vakantie konden gaan genieten.

Ondanks dat ik niet met dit zorgeloze gevoel ben weggegaan kan ik iedereen verzekeren dat dit zeker is gelukt. De ontspanning kwam al toen we door onze dochter en haar vriend op het vliegveld in Brussel waren afgezet. Na een indrukwekkende lange reis kwamen we aan in Malawi. Het land dat na ons bezoek onze harten heeft gestolen. Op de luchthaven werden we hartelijk ontvangen door een zeer warme persoonlijkheid onze gids Saidi. We voelden ons direct welkom door dit warme onthaal.

Lieve Afrikaan

Deze lieve Afrikaan heeft zich over ons ontfermt voor de rest van ons verblijf in Afrika. Zonder zorgen en in de relaxed stand hebben we het natuurpark in Zambia bezocht. Voor ons was dit het eerst bezoek aan Afrika dus u kunt zich wel voorstellen dat er een heel andere wereld voor ons open ging. Na het bezoek aan Zambia zijn we meegenomen naar Mtsongololo, Dzalanyama, Dedza pottery, Thyolo theeplantages, Blantyre, gewandeld op de flanken van Mount Mulanje, Cape Maclear en Mua Mission.

In één woord adembenemend en wat een warme lieve spontane mensen. Eerlijkheidshalve moet wel worden vermeld dat de wandeling op de Mount Mulanje het uiterste van ons heeft gevraagd maar de voldoening was daarna zeker zo groot.

Tijdens ons meerdaagse verblijf aan het Lake Malawi hebben we, als duikers, van de onderwaterwereld mogen genieten. Ook hier was het motto: rustig aan. En dat was nu net wat we nodig hadden.

Dus lieve mensen lees je ons verhaal en heb je net als wij een drukke baan en een hectisch leven laat het regelen van je vakantie gerust over aan Rob. Dan komt het allemaal dik voor elkaar.

Groetjes,
Familie van Geel

Instappen bij Saidi in Malawi
Instappen bij Saidi in Malawi
Luipaard in South Luangwa National Park Zambia
Luipaard in South Luangwa National Park Zambia
Mua Mission Malawi
Mua Mission Malawi
Cape Maclear Lake Malawi