Kilimanjaro en Tanzania

“Het persoonlijke contact en de adviezen hebben wij als erg prettig ervaren.”

Rob heeft ons uitstekend geholpen met onze reis naar Tanzania. Hij doet zijn uiterste best je wensen in een totaal pakket samen te laten komen en past het aan tot je tevreden bent. Wij hebben de eerste week de Kilimanjaro beklommen. Gevolgd door een week safari door Tarangire, Ngorongoro, Serengeti en Lake Manyara. Het persoonlijke contact met Rob en de adviezen voor onze reis hebben wij als erg prettig ervaren.

Rob nogmaals bedankt voor het samenstellen van onze mooie reis!

Al enige tijd was er bij ons de wens om in Tanzania de Kilimanjaro te beklimmen met daarna een safari door de wildparken. Onze zoektocht naar de juiste reisorganisatie is bij Mambulu! gestopt. Na een toevallige ontmoeting met Rob hebben we contact gezocht met hem en onze ideeën kenbaar gemaakt.

Kilimanjaro beklimming

Na aankomst op Kilimanjaro Airport werden we per taxi naar ons hotel in Moshi gebracht vanaf waar de volgende dag onze beklimming over de Kilimanjaro zou starten.

Via de Lemosho route hebben we 6 dagen over de berg gelopen, waarbij we veel steun hebben gehad aan het team van gidsen, kok, ober en dragers die voor ons klaar stonden. Iedere dag begon met een teiltje warm water om je te wassen, waarna het ontbijt al snel volgde. Bij aankomst in het volgende kamp kregen we eerst weer een teiltje water om je op te frissen, gevolgd door een thermoskan thee en een schaal verse popcorn werd er een uurtje later het diner neergezet. Iedere avond hebben we ons verbaasd over de geweldige maaltijd die ons werd voorgeschoteld. Dit hadden wij zeker niet verwacht.

De route leidt je via het woud langs bergheide en andere diversiteit aan landschappen. De beklimming van ‘The roof of Africa’ was voor ons een mooie ervaring welke we nooit zullen vergeten. Na terugkomst in het hotel hebben we een certificaat overhandigd gekregen en werden we opgehaald voor de volgende week van onze reis.

Safari

Vanuit ons hotel in Moshi zijn we vertrokken naar Kilimanjaro airport alwaar een transfer plaatsvond voor onze safari. We werden naar het prachtige Arusha Planet Lodge gebracht. ’s Avonds bij het eten werden we verrast met een dessert taart welke feestelijk aan tafel word gebracht, omdat we de Kilimanjaro hebben beklommen. De volgende dag werden we opgehaald door onze gids Augustin en zijn we gestart met de safari naar Tarangire National Park. Aangezien het voor ons de eerste safari is waren we benieuwd hoe alles zou verlopen, maar de eerste dag was al een geweldige ervaring.

Verder stonden de Ngorongoro Crater, Serengeti National Park en Lake Manyara National Park op ons programma, welke alle vier mooie parken zijn en waar er genoeg te zien is. We hebben genoten van de prachtige natuur en de big-five mogen spotten, waarvan de neushoorn helaas erg ver weg. Moe maar voldaan, de hele dag over hobbelige wegen in een auto zitten is best vermoeiend, zijn we na twee weken vertrokken uit Tanzania.

Ruben op top van Kilimanjaro Tanzania
Ruben op top van Kilimanjaro Tanzania
Mathilde en Ruben aan voet Kilimanjaro Tanzania
Mathilde en Ruben aan voet Kilimanjaro Tanzania
Zebra's in Serengeti National Park Tanzania
Zebra's in Serengeti National Park Tanzania