Merina en Peter Polling, Heusden (NB)

Zambia en Malawi

We gaan dit jaar naar Afrika. De voorbereidingen begonnen al in 2015. We kwamen terecht bij een kleine gespecialiseerde organisatie met veel lokaal contact: Mambulu! Safaris. We willen langs deze weg Rob Sijm van Mambulu! Safaris heel erg bedanken voor het luisteren naar onze wensen. Hij heeft het heel goed begrepen, en de reis precies zo aangepast als wij hadden aangegeven.

Na de eerste kennismaking hebben we met Mambulu! Safaris gemaild, gebeld, de eigenaar op de koffie gehad en via veel contacten een eerste opzet. Na een paar aanpassingen getekend: een combinatie van Zambia en MalawiHet was een prachtige reis, waarbij natuur en cultuur elkaar goed afwisselden.

Bij South Luangwa National Park in Zambia hebben we onze volledig uitgeruste 4wd safarivoertuig in ontvangst genomen. Die was vanuit Malawi speciaal voor ons naar Zambia gebracht. In South Luangwa National Park hebben we tijdens game drives en wandel safari’s veel wildlife en vogels gezien.

Malawi is inderdaad een land waar toeristen nog niet veel komen (uitgezonderd de grote Nationale parken) en nog worden bekeken als buitenaardse wezens. Daar moesten we wel aan wennen. Zo ook aan het feit dat we eigenlijk nergens even langs de weg konden stoppen om te lunchen: meteen hele groepen kinderen om ons heen. De stadjes waren een cultuurshock, maar wel erg leuk om op de marktjes en in de winkeltjes rond te struinen.

Het pinnen van lokaal geld en het tanken was geen enkel probleem. Veel pinautomaten en tankstations. Het was wel goed dat we voldoende dollars mee hadden genomen, in de Nationale parken wilden ze die veel liever dan kwatcha’s, en betalen met visa was eigenlijk nergens gemakkelijk.

Een uitgebreid verslag met foto’s en dagboek vindt u hier:
https://www.pindat.com/reis/dagboek/pm3-reisdagboek/4390/2016-05-12/2016-06-05/rondreis-zambia-en-malawi.

Wij zijn heel tevreden over de reis. Rob heeft heel goed geluisterd naar onze wensen en daar rekening mee gehouden.
Merina en Peter Polling
Heusden

Game drive in South Luangwa National Park Zambia
Game drive in South Luangwa National Park Zambia

Onderweg shoppen in Malawi
Onderweg shoppen in Malawi

Zonsondergang boven Lake Malawi
Zonsondergang boven Lake Malawi