Mieke en Matthieu, Bergeijk

Zambia

Op de Vakantiesalon viel Rob ons op vanwege zijn rustige en vooral niet opdringere service en klantgerichtheid. Dit gaf ons direct een goed gevoel. Na vele contacten én een bezoek bij ons thuis heeft Rob uiteindelijk de voor ons perfecte safarireis georganiseerd. Werkelijk alles klopte aan deze reis. Zowel de safari ervaringen en- beleving als de verblijven en mensen die ons professioneel hebben begeleid en verzorgd, hebben onze verwachtingen echt overtroffen. Het statement “With A Difference” absoluut wordt waargemaakt.

Mambulu! Safaris inderdaad “With A Difference”, want……

…na 5 eerdere safarireizen naar Afrika, met steeds verschillende touroperators, kwamen we eind januari 2015 min of meer toevallig in contact met Rob van Mambulu! Safaris op de vakantiesalon in Antwerpen. Hij was hier een van de vele safari aanbieders, maar viel ons op vanwege zijn rustige en vooral niet opdringere service en klantgerichtheid. Met een tas vol met Afrika-informatie zijn we destijds huiswaarts gegaan en pas een paar maanden later hebben we opnieuw contact opgenomen met Rob. Vooral, omdat we beiden een goed gevoel hadden overgehouden aan die eerste kennismaking in Antwerpen.

Na een werkelijk fantastische reis in Zambia kunnen we achteraf vaststellen dat dat eerste gevoel een voltreffer is geweest. Vanwege een aantal treurige gebeurtenissen in onze familie bleef de gewenste reis naar Zambia lange tijd erg onzeker. Dat heeft Rob er echter niet van weerhouden om steeds, op een zeer medelevende wijze, contact met ons te houden en de reis inderdaad “op maat” te maken. Dat is een van de zaken die Mambulu! Safaris absoluut onderscheidend maakt van andere organisaties waarmee wij ervaring hadden, waardoor het statement “with a difference” absoluut wordt waargemaakt.

Na vele contacten én een bezoek bij ons thuis heeft Rob uiteindelijk de voor ons perfecte safarireis georganiseerd. Werkelijk alles klopte aan deze reis. Zowel de safari ervaringen en- beleving als de verblijven en mensen die ons professioneel hebben begeleid en verzorgd, hebben onze verwachtingen echt overtroffen.

Kafue National Park

Ons eerste verblijf was in het Kafue National Park. We waren hier 5 nachten te gast in de Kaingu lodge. Bijzonderheden over dit fantastische verblijf zijn te vinden op Tripadvisor, waar wij ook onze ervaringen hebben achter gelaten. Het speciale aan dit park voor ons was de enorme uitgestrektheid en variatie in landschappen. De kleuren van de natuur hier zijn echt overweldigend. Ook de rivier de Kafue is oogverblindend, vooral vanwege de vele rotsformaties en de dieren en vogels die er leven. Omdat we iedere dag de reis van onze lodge per boot naar het park maakten, hebben we vele malen van prachtige boottochten kunnen genieten. Vaak waanden we onszelf de enige bezoekers in dit park. Het wild moet hier nog echt gezocht worden wat onze natuurbeleving alleen maar versterkte. De dieren zijn hier over het algemeen erg schichtig. De verklaring zou gelegen zijn in de vele stroperij die hier heeft plaatsgevonden. Desondanks hebben we vele dieren uitgebreid kunnen zien en nadat we zelfs de sabelantilopen hadden gespot was ons verblijf hier zeer geslaagd.

South Luangwa National Park

Na een binnenlandse vlucht vanaf Lusaka naar Mfuwe, waarmee veel reistijd werd gewonnen, waren we 4 nachten in Thornicroft Lodge in het South Luangwa National Park. Een lodge met andere allure maar eveneens prachtig en uitermate gastvrij. Dit park staat uiteraard bekend om zijn rijke wildlife en dat klopt ook volledig. We hebben hier zeer veel dieren gezien, vaak van erg dichtbij. De vele luipaarden hier vormden voor ons het hoogtepunt, maar ook minder bekende dieren zoals de honingdas en het stekelvarken hebben we hier kunnen zien.

Om het park nog beter te kunnen bezoeken had Rob voorgesteld om een verplaatsing naar een andere lodge te doen. Ook dit was een fantastische ervaring. In een heel ander gebied, de Nsefu sector, verbleven we nog 4 nachten in een wederom schitterende lodge, het Zikomo safari Camp. In dit, minder toeristische maar zeker zo mooie, deel van South Luangwa hebben we wederom erg veel wild gezien, maar ook genoten van sterk wisselende landschappen. Een trip naar de hotsprings en de Chichere pan was ronduit verrassend en bijzonder in deze mooie omgeving.

Een uitvoerige evaluatie van deze reis die we kort na afloop wederom bij ons thuis hadden met Rob, was de afronding van onze eerste ervaring met Mambulu! Safaris. Het zal zeker niet de laatste zijn en wij verheugen ons nu al op een volgende trip met Mambulu!, inderdaad “Safaris With A Difference”!!

Hartelijk dank Rob voor je fantastische service en begeleiding en veel plezier met je verblijf (deze maand) in Zambia. Hopelijk levert die veel inspiratie op voor onze volgende reis…

Mieke en Matthieu
Bergeijk

Game drive in Kafue National Park Zambia
Game drive in Kafue National Park Zambia
Olifanten in Kafue National Park Zambia
Olifanten in Kafue National Park Zambia
Jonge zebra in South Luangwa National Park Zambia
Jonge zebra in South Luangwa National Park Zambia
Hyena in Nsefu sector South Luangwa National Park
Hyena in Nsefu sector South Luangwa National Park