Mildred en Marian, Amsterdam

Zambia en Malawi

Machtig mooi Malawi”, dat was de kop van een krantenartikel op 11 januari 2014. Mambulu! Safaris bleek de organisator te zijn van deze reis. We namen contact op en Rob kwam op huisbezoek (wat een service!) en wij legden al onze (luxe)wensen aan hem voor en hij gaf ons ideeën over welke route en hoelang en waar. Rob bleek heel goed te hebben geluisterd en heeft prima aangevoeld wat onze ideeën waren over deze safarireis. Het was een ONVERGETELIJK MOOIE safari. Voor een volgende safari kloppen we natuurlijk weer bij Rob aan. Door al zijn uitstekende adviezen, kennis van zaken en uitgebreide service hebben wij onbezorgd van een fantastische vakantie kunnen genieten.

Zambia en Malawi, mei 2015 “Machtig mooi Malawi”, dat was de kop van een krantenartikel op 11 januari 2014. Na het lezen van dit artikel was het duidelijk dat, na al behoorlijk wat andere Afrikaanse landen te hebben bezocht,  dit onze volgende bestemming zou moeten worden, ook al hadden we nog geen concrete plannen, maar het liet ons niet los……en terecht, naar later bleek.

Mambulu! Safaris bleek de organisator te zijn van deze reis en zo’n 10 maanden na het krantenartikel, hebben we contact opgenomen met deze voor ons onbekende organisatie, in de persoon van Rob Sijm en toen ging het balletje rollen en was niet meer te stoppen.

Rob kwam op huisbezoek (wat een service!) en wij legden al onze (luxe)wensen aan hem voor en hij gaf ons ideeën over welke route en hoelang en waar etc.  Op basis van dit overleg heeft hij uit onze voorkeuren een concept routevoorstel samengesteld, te beginnen in Zambia, South Luangwa National Park, daarna het Majete Wildlife Reserve in Malawi,  vervolgens  via het Zomba Plateau naar het Liwonde National Park en eindigend met “stranddagen” aan Lake Malawi. Rob bleek heel goed te hebben geluisterd en prima aangevoeld wat onze ideeën over deze safarireis in dit voor ons onbekende land waren en na enige kleine aanpassingen hadden we al heel snel een definitief plan, waar we heel enthousiast over waren.

Begin mei is het regenseizoen net afgelopen en het land is dan heel fris en groen  en nog niet zo heet. Voor ons een perfecte tijd. Uiteraard zie je meer wild in een dorre en kale(re) omgeving (heeft ook zijn charme), maar de schoonheid van het groene landschap in de wildparken is betoverend mooi en evengoed viel er meer dan voldoende wild te spotten, ook heel vaak langs de oevers van de rivier, geen enkel probleem dus. De zeer uitgebreide safari’s, zowel ’s ochtends vroeg met koffiebreak, als  ’s middags/’s avonds met sundowner, waren ongekend subliem qua tijdsduur, service en kwaliteit.  Dit waren voor ons tot nu toe verreweg de beste safari’s op al onze Afrikaanse reizen.

Wat betreft de luxe lodges die in ons reisplan waren opgenomen; deze overtroffen zelfs onze hooggespannen verwachting. Met name de lodges  Mfuwe in South Luangwa, Mkulumadzi  in Majete Wildlife Reserve en Pumulani aan het meer van Malawi waren super de luxe qua grootte, ligging in het park, inrichting, de vriendelijke service en het heerlijke eten; je voelde je daar werkelijk in de watten gelegd.

We hebben bijna al het wild gezien dat je maar kunt bedenken, behalve de rhino. Uiteraard veel  hippo’s in de rivieren en af en toe een krokodil en heel veel (roof)vogels, maar ook leeuwen, zowel overdag als ‘s nachts (o.a. een groep van 9), luipaarden, veel olifanten, giraffes, zebra’s, buffels, veel soorten antilopen, wrattenzwijnen, hyena’s en zelfs, voor het eerst:  een civet , een genet, een stekelvarken, een bushbaby  en  zelfs wilde honden! Teveel om op te noemen dus.

Het was ONVERGETELIJK MOOI.

Een deel van deze reis zouden wij t.z.t. beslist heel graag overdoen, bijvoorbeeld  South Luangwa en Majete Wildlife, aangevuld met een nieuwe ons onbekende route.

Daarvoor kloppen wij natuurlijk weer bij Rob aan.  Door al zijn uitstekende adviezen, kennis van zaken en uitgebreide service hebben wij onbezorgd van een fantastische vakantie kunnen genieten.

Mildred en Marian, Amsterdam