Familie Oostwal, Purmerend

Tanzania

Niet zomaar een belofte, een onvergetelijke ervaring, die een ieder is aan te raden.Tijdens onze gesprekken met Rob werd ons verzekerd dat wij vanaf dag 1 ons nergens zorgen over hoefden te maken en alleen maar genieten. Dit is dan ook voor 200% uitgekomen.

De accommodaties, het eten, de mensen en onze gids Frank van de lokale organisatie waren buitengewoon en wij hebben werkelijk niets kunnen vinden waar ook maar iets over te klagen valt. Met dank aan en bewondering voor een super geoliede organisatie door Mambulu! Safaris in samenwerking met de lokale partner.

Arusha

De eerste 2 nachten in Tanzania in de Karama Lodge te Arusha was al meteen een goed begin. Geweldig onderkomen en direct het safari gevoel. Dagje Arusha was al meteen een ervaring.

Lake Manyara National Park

Na 2 nachten Arusha op naar Lake Manyara National Park voor de eerste echte kennismaking met het Tanzaniaanse wildlife. Gelijk bleek dat Frank zeer goed voor zijn gasten wist te zorgen en regelde elke dag een geweldige picknick op de mooiste plekjes.

Isoitok Maasai Camp

De volgende 2 overnachtingen in het Isoitok Maasai Camp, waar wij de volgende dag kennis maakten met de Maasai bevolking. Na een geweldig ontvangst en rondleiding door een Maasai gids, werden wij nog getrakteerd op een originele dans.

Ngorongoro Crater

Vanuit de Maasai Boma werd de reis vervolgd naar de Ngorongoro Crater. Hier is een grote hoeveelheid dieren te bewonderen en zoals wij inmiddels gewend waren verzorgde Frank ook hier weer een lunch ervaring op zich.

Lamai Wedge Serengeti National Park

Na deze ervaring moesten wij vroeg opstaan om een afstand van 400 km te overbruggen naar het noorden van Serengeti National Park om daar de Grote Migratie van dichtbij te kunnen meemaken. Hier hebben wij ons 2 dagen kunnen verbazen inzake de overweldigende hoeveelheid dieren, waarna onze reis werd voorgezet weer terug naar het midden van de Serengeti, het zogeheten Seronera Area. Inmiddels heeft onze gids de bijnaam gekregen Frank “Eagle Eye”. Het is ongelofelijk hoe deze mensen op grote afstand dieren kunnen spotten. Frank wist ons ook van elke vogel en/of ander dier de naam en gewoontes te vertellen.

Ballonvaart boven Serengeti National Park

De ballonvaart boven de Seronera was ook weer een goed georganiseerde belevenis en na afloop werden wij getrakteerd op een Engels ontbijt in “the middle of nowhere”.

Seronera Area van Serengeti National Park

Uiteindelijk komt aan alles een eind en werden wij door Frank de volgende ochtend afgezet bij de “airstrip”om met een lokaal vliegtuig terug te keren naar het beginpunt aan de voet van de Kilimanjaro, waar wij nog even konden bijkomen alvorens naar huis terug te gaan. Arme Frank daarentegen moest zo’n 8 uur naar huis rijden. Mijn pijn in ons hart hebben wij dan ook afscheid van elkaar genomen.

Meest indrukwekkende vakantie

Al na de eerste 3 dagen moesten wij nadenken welke dag van de week het was en welke datum. Dit geeft aan hoe ontspannen iemand kan worden in de natuur, met dank aan en bewondering voor een super geoliede organisatie door Mambulu! Safaris in samenwerking met de lokale partner.

En zoals iedereen kan beamen: onze gids Frank was de beste!