Familie van Dishoeck, Praag

Zambia en Malawi

Ter afwisseling van stedenreizen, maakten we begin dit jaar een, samen met Rob van Mambulu! Safaris gedetailleerd voorbereide, reis door Zambia en Malawi. En jouw enige fout, Rob? Je hebt ons een retourtje geadviseerd!

Victoria watervallen

De stad is een soort Disneyland for kids, maar een Safari is een heuse studietrip! Niet alleen voor een jochie van 7 maar zeker ook voor zijn ouders!

South Luangwa National Park

Je juiste boeken mee en dan maakt het toch weer een hele grote indruk als je het beestje in het ECHT ziet en niet in boek of dierentuin. De sport blijft ze “allemaal” te zien, maar juist door de grote bewegingsvrijheid van de dieren in een park van ca 10.000 km² heb je het meeste respect voor het dier dat je juist niet gezien hebt. Is-ie slimmer dan jij of heb jij gewoon pech gehad en hij geluk?

De meeste indruk maakte de landschappen op ons. En wel de onmetelijke variatie van rivieren met afkalvende oevers, meedrijvende bomen en wadende olifanten, grote stoom afblazende watervallen, waar de muziek nooit en te nimmer stopt, bossen met gele zandverstuivingen, hoge en ondoordringbare bomen, met groen overwoekerde meertjes, waarin ruggen van hippo’s als een soort zebrapad het meer doorkruisen (de Hippo Highway), bomen die met alle kracht proberen te overleven en die prachtige silhouetten tegen het avondlicht van de bomen die het net niet haalden. De bijna prehistorisch uitziende dikstammige Baobab of Apenbroodbomen leken als door Goden neergegooide pijlen in een soms kaal en verlaten landschap.

Geen asfalt-wel zand, geen witte strepen-wel zwarte mensen, geen stoplichten-wel mensen die je aanhouden, geen geluidswallen-maar wel veel bloemen, geen matrixborden-maar wel kokosnoten, geen flats-maar wel gezellige hutjes, geen businessparken-maar vriendelijke landbouw gebiedjes, geen benzinepompen-maar waterpompen, geen bekeuringen maar-bewonderingen, geen beperkingen van een paar honderd euro bij de ATM-maar gewoon 100.000 Kwacha’s, geen haast-wel alle tijd….

Lake Malawi

Tussen deze rijke en voor ons zeldzame fauna en flora bewegen zich allerlei vriendelijke mensen. Uiterst vriendelijke mensen. Zij zijn verbaasd als ze ons zien of spreken en wij vragen ons ook af hoe je na een vlucht van een paar uur niet alleen over de aardkloot verplaatst bent maar ook wel 2.000 jaar terug in de tijd gereisd hebt. Dat was er best eentje om heel lang mee bezig te zijn en dat werkt nog diep door….En dat stond niet in de brochure!

En jouw enige fout, Rob? Je hebt ons een retourtje geadviseerd……….!smile

Victoria watervallen vanuit helikopter Zambia
Victoria watervallen vanuit helikopter Zambia

Vissen uit Lake Malawi
Vissen uit Lake Malawi