Evelien en Joke, Aalsmeer

Tanzania

Onze reis door noord Tanzania was tot in de puntjes geregeld via Rob. We zijn in ons hoofd al een volgende trip naar Afrika aan het maken. Natuurlijk was Rob de eerste die ik benaderde of hij onze reis kan verzorgen, het was allemaal top wat er geregeld is en ik kan Mambulu! Safaris zeker aan iedereen aanbevelen.

We zijn begonnen in Arusha waar we even 2 dagen acclimatiseerden. Daar werden we in ons hotel opgehaald door onze gids/chauffeur en de eigenaresse van de lokale reisorganisatie waar Mambulu! Safaris mee samenwerkt. Wij vonden het erg prettig om even in het Nederlands te kunnen schakelen voor het begin van onze tocht. Zij heeft nog wat zaken aan onze gids toegelicht voordat we afscheid van haar namen.

Ndarakwai

Onze eerste stop was een particulier kamp aan de westzijde van Kilimanjaro. Ndarakwai is een relatief klein kamp en daarmee perfect om een safari te beginnen. De staff is erg vriendelijk en had duidelijk plezier om met gasten om te gaan. Het kamp was “all inclusive” wat betekende dat we aan alle activiteiten mee konden doen. De safari, de nachtsafari en de wandelsafari waren allemaal bijzonder. Veel zebra’s, giraffes, wildebeest, bush bucks, en elanden. Tijdens de nachtsafari ook een kudu en een springhaas. Leuk om te zien.

De tenten van het kamp waren groot met een goede douche met heet water (verwarmd op zonne energie). We moesten natuurlijk wel even aan de geluiden van de nacht wennen, we werden de eerste nacht om 4.30 wakker geschreeuwd door de bavianen.

Karatu Highlands

Na 2 dagen in Ndarakwai zijn we richting de Karatu Highlands gereden. We verbleven in de Kudu Lodge. Het was een prima locatie met ruime kamers. We misten hier alleen de persoonlijke aandacht voor details die we in Ndarakwai zo fijn hadden gevonden. De lodge had een heerlijk zwembad en na een trip van 6 uur konden we daar prima bijkomen. Na een korte nacht zijn we nog in het donker vertrokken naar de Ngorongoro krater. We hadden al veel gehoord over de krater. Wij vonden het fantastisch. We hebben veel verschillende soorten dieren gezien. De highlights waren de leeuwenfamilie (vader, moeder en 2 welpjes) die bezig waren een buffel te eten met daaromheen de hyena’s, de jakhalzen, de gieren en alle andere dieren die hoopte nog een stukje mee te kunnen pikken. Daarnaast was ook het nijlpaard jong (volgens de gids nog geen maand oud) die met zijn moeder aan het spelen was gaaf om te zien.

Lake Manyara National Park

De volgende dag stond een lange rit over een slechte weg op het programma. Na al wat door elkaar gehobbeld te zijn geweest in de krater, hebben we met de gids gekeken of er ook nog andere opties waren. Onze gids kon goed improviseren want we hebben de volgende dag een topdag gehad met een wandel toer door Mosquito River en daarna een wandeltocht naar Lake Manyara.

Tarangire National Park

Ons volgende kamp was dichtbij Tarangire National Park. Bij aankomst kregen we een sleutel van onze hut alsmede een fluitje. Bij navraag bleek dat het fluitje was in het geval er ‘gevaarlijke’ dieren in de buurt van de tent zouden zijn. Een Masai bewaker zou ons dan te hulp schieten. We hebben het fluitje niet nodig gehad maar de bewakers wel. Meerdere keren stonden er grote groepen olifanten van nog geen 10 meter van de tent. ’s Nachts waren de hyena’s te horen en er liepen zebra’s door het kamp. Kortom een zeer unieke ervaring in Burunge Tented kamp.

In Tarangire National Park hebben we honderden olifanten gezien, overal waar je keek was wel een groep te zien. Onze gids bleef ons verbazen door ons elke keer weer op speciale dieren te wijzen. Prachtige vogels, de python in de boom alsmede de kleine Rock Hyrax waarbij hij wist te vermelden dat de olifant de zeekoe familie waren. We dachten dat hij een grap maakte maar nee, we hebben het opgezocht en inderdaad zijn ze (heel) ver verwant.

Kilimanjaro

De laatste 2 nachten hebben we doorgebracht aan de voet van de Kilimanjaro in Moshi. We hadden geluk dat de Kilimanjaro zich in volle glorie liet zien. We hebben aan de rand van het zwembad terug gekeken op een prachtige safari.

We zijn in ons hoofd al een volgende trip naar Afrika aan het maken. Natuurlijk was Rob de eerste die ik benaderde of hij onze reis kan verzorgen, het was allemaal top wat er geregeld is en ik kan Mambulu! Safaris zeker aan iedereen aanbevelen.

Groetjes Evelien en Joke
Aalsmeer