Een onvergetelijke reis door Namibië, Botswana en Zimbabwe.

In 2019 hebben we Rob ontmoet op de Beurs Bijzondere Reizen. Een afspraak was zo gemaakt en bij ons thuis hebben we een route uitgestippeld. Rob heeft goed naar onze wensen geluisterd. We zouden zelf gaan rijden, voldoende tijd om alles te zien, combinatie van campings en lodges.

De planning was om in september 2020 deze reis te gaan maken. Helaas ging dat niet lukken. Maar in maart 2023 konden we eindelijk vertrekken.

In Windhoek kregen we een uitgebreide uitleg over de auto met de tent op het dak. Het was wel even wennen om met een 4×4 te rijden maar al gauw went het.

Onze eerste kennismaking met de mooie natuur van Namibië was de Sossusvlei. Dat was erg indrukwekkend! Wat groots en mooi, zeker die rode duinen met de blauwe lucht op de achtergrond.

Aan de kust in Swakopmund hebben we de Living Desert tour gemaakt. Geen grote dieren maar hele kleine. Dat was ook bijzonder om mee te maken, dat er nog zo veel diertjes in die droge natuur leven.

In het Etosha park mochten we eindelijk de grote dieren gaan spotten. Dat is niet te beschrijven als je dan voor de eerste keer oog in oog staat met een olifant of giraffe. We hebben zo ontzettend genoten om verschillende dieren te zien. We hebben ook het geluk gehad om leeuwen te zien.

Daarna ging de reis verder richting het noorden, naar Botswana.  Daar hebben we ook een game-drives gedaan over land en over de rivier. Ook hier weer veel dieren gezien. En dat gaat je nooit vervelen, het is iedere keer weer anders.

Dat dieren dichtbij kunnen komen hebben we ervaren op de camping Camp Kwando. We kregen midden in de nacht bezoek van een olifant. Deze liep, op een meter afstand van ons tentje, op zijn gemak langs. Dat was wel erg bijzonder.

Onze laatste bestemming was Victoria Falls in Zimbabwe. Daar wilden we een beetje tot rust komen maar ook de beroemde watervallen zien. Onze eerste blik op de watervallen was vanuit een helikopter. Dit was zo gaaf!! Dan zie je pas hoe groot het is en de hoeveelheid water dat er naar beneden valt. Twee dagen later hebben we de waterval via de grond bekeken. Omdat er veel water in de rivier stond was het zicht soms minder door de nevel die van de waterval af kwam. Maar ondanks dat zag het er erg imposant uit. We hebben de hele route gelopen met als gevolg dat je tot je hemd toe nat was. Maar het was zeker de moeite waard.

De laatste avond hebben we een diner cruise gedaan over de Zambezi rivier. Met een mooie zonsondergang hebben we afscheid genomen van de mooie landen die we mochten bezoeken.

We hebben echt een onvergetelijke vakantie gehad. Rob heeft een mooie route uitgestippeld en mooie accommodaties gereserveerd. Het was van een basic camping tot een luxere lodge. De afwisseling was perfect. We hebben ons geen moment onveilig gevoeld, de mensen zijn erg vriendelijk en behulpzaam, het eten was heerlijk, de natuur en weidsheid van het land is geweldig. We konden alles op ons eigen tempo bekijken, dat is het voordeel van zelf rijden. 

Dit alles kon je niet altijd in een foto vastleggen, zo groots was het af en toe, maar we hebben de mooie herinneringen waar we op terug kunnen kijken.

Mocht je ooit naar Afrika willen, dan moet je zeker bij Rob een reis boeken. Het is persoonlijk en hij luistert goed naar je wensen. Dus zeker doen.

Rob, bedankt dat we deze mooie reis mochten maken.

Groetjes,
Kees en Karin

Sossusvlei tijdens safari Karin en Kees
Sossusvlei tijdens safari Karin en Kees
Namaqua Kameleon tijdens safari Karin en Kees
Namaqua Kameleon tijdens safari Karin en Kees
Little Bee-eaters tijdens safari Karin en Kees
Little Bee-eaters tijdens safari Karin en Kees