Een safari georganiseerd door Mambulu! Safaris is een fantastische ervaring.

In overleg met Rob is een prachtige safarireis samengesteld. Tijdens de reis klopte echt alles. We werden overal keurig op tijd opgehaald. De gidsen in de drie parken waren fantastisch. Het personeel in de lodges was ontzettend vriendelijk en behulpzaam.

We hadden al meerdere groepsreizen naar Afrika gemaakt, maar nu wilden we graag met 4 personen een privé safarireis maken. Via een tip kwamen we in contact met Mambulu! Safaris. We maakten onze wensen kenbaar en na een paar maal telefonisch contact en email lag er een mooi plan klaar. We spraken alles nog eens door bij Rob thuis en toen was het wachten tot corona het toeliet om te vertrekken. Begin juni was het zover, na enig oponthoud op Schiphol (!) kon de reis beginnen. In Dar es Salaam werden we opgehaald en naar een prima hotel gebracht. De volgende ochtend vlogen we met een klein vliegtuigje naar Selous.

Nyerere National Park

Hier werden we enthousiast welkom geheten door een gids en chauffeur en naar de lodge gebracht. Selous Wilderness Camp lag aan de andere kant van de Rufiji rivier en we moesten met een (beetje gammel) bootje naar de overkant. De lodge was pas twee weken weer open na de coronatijd en had bovendien onder water gestaan door een overstroming in 2020. Er was dus wat achterstallig onderhoud, maar onze tenten waren prima in orde en het personeel deed ontzettend z’n best om het ons naar de zin te maken. De volgende dagen maakten we prachtige game drives. De gids was echt de leukste en beste die wij ooit hadden meegemaakt. We hoorden mooie verhalen en leuke wetenswaardigheden. We zagen olifanten, wildebeesten, leeuwen, impala’s en enorm veel giraffes. Ook stuiten we plotseling op een groep wilde honden, fantastisch. Na 4 dagen moesten wij afscheid nemen van de lodge en gids (het kostte ons echt moeite) en vlogen we naar Ruaha.

Ruaha National Park

Wat een prachtige locatie (Ruaha River Lodge) en wat een schitterend landschap troffen we daar. Ook hier weer een fijne gids en vriendelijke mensen. We logeerden in een prachtig huisje, keken vanaf ons balkon over de Ruaha rivier, zagen de olifanten drinken, er waren waterbokken, heel veel vogels en natuurlijk veel nijlpaarden voor ons huisje en ‘s nachts ook rond ons huisje. We mochten alleen onder begeleiding van een Masai ons huisje verlaten en dat dat niet overdreven was, bleek toen op een middag een enorme olifant ons paadje kruiste. We moesten snel terug naar het restaurant en konden pas weer verder toen onze Masai met veel stampvoeten en gezwaai met zijn zweep de olifant had verjaagd. Wat een belevenis. Ook hier maakten we prachtige game drives, we picknickten aan de rivier met grote groepen olifanten in de nabijheid. We verbaasden ons erover hoe de gids eerst een vleermuis en later een heel klein uiltje in de bomen wist te ontdekken. We zagen hier wat minder wild dan we gehoopt hadden, maar het landschap was echt schitterend, heuvelachtig met veel baobabs. Na 4 dagen gingen we ook hier weer verder, we vlogen naar Katavi.

Katavi National Park

Vanaf de airstrip hadden we meteen een prachtige tocht langs de rivier, met veel vogels, impala’s, olifanten en buffels. Een heel ander landschap hier; vanaf onze tent, gelegen op Katavi Wildlife Camp, keken we uit over een enorme vlakte. Daar zagen we nijlpaarden, grote groepen olifanten, buffels, zebra’s en topi’s. Op onze game drive kwamen we een leeuwin met welp tegen. Het jong was ongeveer 2 weken oud. We hadden  hier veel last van tse tse vliegen. De gidsen brandden olifantenpoep achter op de jeep om ze te verjagen, maar ondanks de DEET en kleding met lange mouwen, werden we toch veelvuldig gestoken. Ook hier weer vriendelijk personeel en uitstekende verzorging. De tenten hadden wel wat onderhoud nodig, en zouden o.i. wel een opknapbeurt mogen hebben.

Indische Oceaan – Amani Beach

Oorspronkelijk zouden we hier ook na 4 nachten vertrekken, maar door een wijziging in het vluchtschema konden we hier maar 3 nachten zijn. Rob adviseerde ons nog 1 nacht in Amani Beach Hotel  in de omgeving van Dar-es-Salaam te verblijven. En wat een heerlijk advies was dat: een pracht locatie met een zwembad direct aan de Indische Oceaan. Zo konden we nog 1½ dag bijkomen van alle vermoeienissen en warmte en napraten over een fantastische reis.

Ada, Cees, Sylvia en Wieger,
Pijnacker/Alkmaar

African Wild Dog in Nyerere National Park Tanzania
African Wild Dog in Nyerere National Park Tanzania
Olifant op bezoek in Ruaha National Park Tanzania
Olifant op bezoek in Ruaha National Park Tanzania
Giraffen in Katavi National Park
Giraffen in Katavi National Park
Krokodil in Katavi National Park Tanzania
Krokodil in Katavi National Park Tanzania