Kubu Island is een van de meest populaire bestemmingen tijdens een maatwerk selfdrive safari in Botswana. Het is een rotsformatie op de Makgadikgadi Salt Pans in de buurt van de zuid-westelijke Sowa pan. U rijdt in uw eigen 4WD, samen met minimaal 1 andere auto, over de onmetelijke zoutvlaktes van Makgadikgadi.

Kubu Island karakteristieke Baobabs

Het halvemaanvormige Kubu Island is ongeveer een kilometer lang. De randen zijn bezaaid met fossiele afgeronde kiezels, een indicatie van een voormalig prehistorische meer. Veel rotsen op het eiland zijn bedekt met versteende uitwerpselen van de watervogels die hier ooit zijn neergestreken. Er staan prachtige Baobabs op het eiland. Het eiland dat is omringd het witte zout oppervlak van de pan, wat zorgt voor een unieke buitenaardse sfeer.

Archeologische vindplaats

Kubu Island rijk aan archeologische en historische overblijfselen. Deze herinneren aan zowel vroege menselijke bewoning als aan de meer recente geschiedenis. Langs de randen van dit kleine eiland vindt men nog steeds gereedschappen uit de steentijd, waaronder pijlpunten. Een ronde stenen muur en stenen overblijfselen suggereren dat Kubu Island ooit deel was van de buitenste regionen van het grote Zimbabwaanse rijk dat bij Masvingo was gecentreerd in het hedendaagse Zimbabwe.

Kubu Island op Makgadikgadi Salt Pans Botswana
Kubu Island op Makgadikgadi Salt Pans Botswana
Makgadikgadi Salt Pans Kubu Island Botswana
Makgadikgadi Salt Pans Kubu Island Botswana
Kubu Island Botswana
Kubu Island Botswana
Kubu Island Botswana bij zonsondergang
Kubu Island Botswana bij zonsondergang