Als u tijdens uw reis in Botswana in de buurt van Gaborone bent is een bezoek aan Mokolodi Nature Reserve aan te raden. Vanuit Gaborone is het park de dichtstbijzijnde optie voor natuurliefhebbers. 

10 km van Gaborone

Ongeveer 10 kilometer ten zuiden van Gaborone bevindt zich het 5 km² Mokolodi Nature Reserve. Het park bestaat uit een afwisselend terrein met rotsachtige heuvels. Het natuurpark biedt onder andere game drives, begeleide wandelingen, paardrijd safari’s, neushoorn trackings. Regelmatig worden er lezingen gehouden en zijn er evenementen met Pasen en Kerstmis.

Wildlife

In het Mokolodi Nature Reserve ziet u de volgende dieren: kudu, wrattenzwijn, duiker, giraffe, steenbok, zebra, gnoe, gemsbokken, struisvogels, impala, springbok, waterbokken, baboons, vervet apen, berg rietbok, eland, bushbuck en luipaard. Een succesvol programma voor de herintroductie van witte neushoorns heeft een populatie van 8 dieren in het reserve opgeleverd.

In Mokolodi is een reptielen park. Hier worden gehandicapte of verweesde dieren opgevangen die niet meer kunnen worden terug geplaatst in het wild. Er is ook een dierenkliniek waar zieke of gewonde dieren worden behandeld.

Accommodatie in Mokolodi Nature Reserve

In en om Mokolodi Nature Reserve zijn een camping, chalets, picknickplaatsen, een educatief centrum, museum en de bibliotheek en een conferentie ruimte. Het Alexander McCall Smith Traditional Rest Camp biedt, evenals een bijbehorende restaurant, een prachtig uitzicht op de omliggende bush.

Geschiedenis

Mokolodi wordt gerund door een non-profit organisatie. Deze organisatie is actief sinds 1994 en heet de ‘Trust for the children of Botswana’. Zij zorgen ervoor dat het natuurgebied een soort leergebied wordt waar de Botswaanse kinderen kunnen leren over de natuur, de bescherming van dieren en het klimaat. Samen met lokale communities is er een Education Centre opgebouwd waar meer dan 9.000 schoolkinderen per jaar verschillende programma’s volgen. Per jaar komen er zo’n 60.000 bezoekers naar het park.

Wandel safari in Mokolodi Nature Reserve Botswana
Wandel safari in Mokolodi Nature Reserve Botswana
Kudu in Mokolodi Nature Reserve Botswana
Pumba in Mokolodi Nature Reserve Botswana
Pumba in Mokolodi Nature Reserve Botswana
Neushoorn in Mokolodi Nature Reserve Botswana
Neushoorn in Mokolodi Nature Reserve Botswana