Mount Mulanje

Mount Mulanje is een bijna 3.000 meter hoog granieten bergmassief in het uiterste zuiden van Malawi. Mount Mulanje ligt in het Mulanje Mountain Forest Reserve ten oosten van Blantyre en is gemakkelijk bereikbaar. De berg is begroeid met dichte groene bebossing met schitterende watervallen. Neem contact met ons op om Mt Mulanje op te nemen in uw individuele maatwerk safari.

Mount Mulanje – ‘eiland in de lucht’

De lokale bevolking noemt Mount Mulanje het ‘eiland in de lucht‘ en op mistige dagen (en er zijn veel) is duidelijk waarom ze Mount Mulanje zo noemen: het massief is dan gehuld in een wollige wolk waar de hoogste pieken bovenuit steken.

Bezoekers kunnen in 1 dag rond de voet van het massief rijden. Het is ook mogelijk om, met een berggids, van berghut naar berghut te trekken en/of te kamperen op de berg. Er zijn verschillende routes, van lichte wandelingen tot het echte klimwerk. U kunt een wandeling boeken waarbij voor uw campinguitrusting wordt gezorgt en een gids u begeleidt.

Mount Mulanje – flora en fauna

Eenmaal op de berg verandert de vegetatie hoe hoger u komt en er is veel wild van de klipspringer, een kleine antilope, tot diverse andere kleine zoogdieren en natuurlijk een verscheidenheid aan vogels. Onder andere de buzzard, the black eagle en de countless white-necked ravens. Vissen op forel is mogelijk in de Lichenya rivier, die over de zuidwestelijke hellingen stroomt.

De Mountain Club van Mulanje produceerde een prachtige, uitgebreide wandelgids in 2017. De gids bevat nuttige informatie om een wandeling te plannen en verrschillende routes, foto’s en kaarten. Er zijn 18 wandelroutes op de berg, van korte wandelingen rond de basis tot meer daagse wandelingen naar de hoogste punten. De routes nemen wandelaars mee naar plateaus, pieken, meren en watervallen.

In het gebied van Mount Mulanje kunt u onder andere de volgende activiteiten ondernemen:

  • Bird watching
  • Wandeltochten op de berg
  • Vissen
Malawi reissuggesties Vraag gratis offerte op maat aan