Damaraland

Damaraland is een van de mooiste natuurgebieden van Namibië. In het noordwesten van Namibië ligt dit enorme, ongetemde, ruige en mooie gebied dat voor vele reizigers een avontuurlijkere uitdaging biedt. Prehistorische waterwegen met open vlaktes, graslanden, massief granieten koppies en diepe kloven u zult het hier tegenkomen. Meer naar het westen, verandert het landschap drastisch naar eindeloze zandvlaktes. U rijdt over niets meer dan paden en rotsen over uitgestrekte vlaktes, langs bergen en rotsen en door oude rivierbeddingen. Kortom, een onvergetelijke ervaring

Damaraland – flora en fauna

Damaraland is geen makkelijke leefomgeving voor veel dieren. Ondanks de woestijnachtige omstandigheden hebben een aantal dieren zich hieraan aangepast. Zo komen er onder andere woestijn olifanten voor, net als de zwarte neushoorn, giraffen, struisvogels en gemsbokken. Deze dieren hebben hun levensstijl zo aangepast dat ze de hardheid van de zon en het weinige water kunnen overleven.

Zo legt de woestijn olifant op sommige dagen wel meer dan 70 kilometer af op zoek naar water en voedsel, onvoorstelbaar! Daarnaast leven er verschillende soorten reptielen, zoals de kameleon en slang en insecten.

Damaraland – hoogtepunten

Damaraland ligt ten hoogte van de beroemde Skeleton Coast. Het landschap komt overeen met de rest van Damaraland, maar het klimaat is er totaal anders. Hier hangt een dichte mist en blaast een koude zeewind. Het gebied wordt gekenmerkt door een aantal aangespoelde scheepswrakken.

Een ander hoogtepunt is de Brandberg, de hoogste berg van Namibië bedekt met beroemde muurschilderingen. Twyfelfontein, een fantastische rotspunt met duizenden oude gravures.

Een bezoek aan het Petrified Forest, dat miljoenen jaar oud is, mag u ook zeker niet missen. In een oude rivierbedding liggen eeuwenoude bomen.

Daarnaast is Vingerklip een highlight die u ook niet kan missen op een tocht door dit prachtige landschap. Een torenhoge ‘vinger’ van kalksteen die 35 meter boven de grond uitsteekt.

Namibië reissuggesties vraag gratis offerte op maat aan