Het Mudumu National Park in de Zambezi Regio van Namibië ligt tegenover de Okavango Delta in Botswana en wordt vaak opgenomen in een safari reis op maat in het noorden van Botswana en Namibië. 

Het Mudumu National Park ligt in de Zambezi regio in het noorden van Namibië en wordt in het westen begrensd door de Kwando rivier. Het beslaat een oppervlakte van ongeveer 1.000 km² en heeft een, voor Namibië, ongewoon landschap: rivieren, riet eilanden en vlakke gebieden zonder natuurlijke hoogte.

Vanwege de ruwe zandwegen mag u alleen met een 4×4 het park in of per boot.

Veel wilde dieren in Mudumu National Park

Het park heeft een overvloed aan wilde dieren. Vanwege ligging en het tropische klimaat wordt het park zelden door toeristen bezocht. Daarnaast ligt het park in malariagebied. Het zuidelijke deel van het park heeft veel water. Hier leven olifanten, zebra’s, antilopen, buffels en nijlpaarden en krokodillen en meer dan 400 verschillende soorten vogels.

Mudumu National Park is de thuisbasis van een grote olifantenpopulatie. Het park fungeert als corridor voor deze dikhuiden terwijl ze migreren tussen Botswana, Zambia, Angola en Zimbabwe.

Geschiedenis

Mudumu National Park, een van de minst bekende parken van Namibië en is een grote beloning voor avontuurlijke bezoekers. De belangrijkste attractie is de rivierhabitat van de Kwando rivier. Het park heeft geen formele toegangspoort of parkomheining. Het wordt gescheiden van aangrenzende gemeentelijke landbouwgrond door een gemarkeerde grenslijn.

Het park is de afgelopen jaren het model geworden voor samenwerking tussen natuurparken en hun buren. De parken, natuurgebieden, gemeenschapsbossen en traditionele leiders werken samen op het gebied van wetshandhaving, brandbestrijding (vroeg branden), wildmonitoring en translocaties. Dit komt voort uit de noodzaak om gemeenschappelijke bronnen te beheren over niet-omheinde park- en natuurbeschermingsgrenzen.

Campsite in Mudumu National Park Namibië
Campsite in Mudumu National Park Namibië
Olifanten in Mudumu National Park Namibië
Olifanten in Mudumu National Park Namibië
Luipaard in Mudumu National Park Namibië
Luipaard in Mudumu National Park Namibië
Lianshulu Lodge in Mudumu National Park Namibië
Lianshulu Lodge in Mudumu National Park Namibië