Omaheke

Tijdens een safari op maat naar Omaheke komt u waarschijnlijk niet veel andere toeristen tegen. Het gebied is bij uitstek geschikt om kennis te maken met de authentieke cultuur van de San bosjesmannen.

Omaheke omvat uitgestrekte delen van Oost-Namibië, van de stad Gobabis in het zuiden tot aan het Khaudum National Park in het noorden. De regio wordt bewoond door vele verschillende taalgroepen. Historisch gezien is het de thuisbasis van de San (Bosjesmannen), de inheemse bevolking van Namibië, en de Herero, die vanuit het Kaokoveld kwamen en rond de 18de eeuw in dit gebied neerstreek.

Omaheke – klimaat

In de zomer kunnen temperaturen van 40 ° C gemakkelijk voorkomen, terwijl het in de winter ’s nachts kan vriezen. Regenval tussen de 300 mm – 500 mm per jaar en dat is heel veel in vergelijking met de westelijke delen van Namibië.

Omaheke gebied – flora en fauna

Het Omaheke gebied wordt gekenmerkt door een savanne landschap, een mix van bush land (droog en doornstruik savanne) en dichte bossen. In het Khaudum gebied zijn meer dan 230 soorten vogels gevonden en ongeveer 90 soorten zoogdieren. Waaronder olifanten, Afrikaanse wilde honden, leeuwen, luipaarden, roan antilopen en giraffe – om er maar een paar te noemen.

Namibië reissuggesties Vraag gratis offerte op maat aan