Waterberg

De Waterberg is prima op te nemen in uw maatwerk safari reis naar het noorden van Namibië. Of u nu naar het Etosha National Park of de Kavango regio reist, de Waterberg is een prima stop. Neem tijdens u safari reis op maat de tijd om de mooie Waterberg te verkennen, te voet of met uw eigen auto.

De regio rond de Waterberg, met inbegrip van de stad Otjiwarongo en het Hochfeld gebied zijn ideaal gelegen voor reizigers die op de weg zijn van Windhoek naar het noorden en naar het Etosha National Park. Het Waterberg plateau vormt het centrum van de regio en is een van de belangrijkste attracties van Namibië. Het is een indrukwekkende Tafelberg, geologisch en historisch van groot belang. Een deel van het Waterberg plateau wordt bedekt door het Waterberg Plateau National Park, een belangrijk natuurgebied. De aangrenzende bedrijven leven van de commerciële veehouderij.

Waterberg – klimaat

Voor Namibische begrippen krijgt de Waterberg heel veel regen – ongeveer 400 mm per jaar. De regen sijpelt in het poreuze zandsteen tot het de ondoordringbare kleilagen bereikt. Op deze lagen komt het water uit de bergen samen en vormt de natuurlijke bronnen.

Waterberg – flora en fauna

De overvloed aan water leidt tot een weelderige vegetatie rond de Waterberg. Hierdoor leeft er ook een grote diversiteit aan wilde dieren rond de berg, zoals onder andere neushoorns, buffels, roan antilopen, giraffen, bavianen, Damara dikdiks en gemsbokken.

Waterberg Plateau National Park

De Waterberg, een karakteristieke Tafelberg, ligt 230 km ten noorden van Windhoek en 50 km ten oosten van Otjiwarongo: de Waterberg heeft een oppervlakte van 50 bij 15 km met een oppervlakte van 400 km². Het plateau van de Waterberg stijgt ongeveer 200 meter boven het omliggende gebied uit.De bovenste lagen bestaan uit poreus gesteente. De regen die onder de rostsen achterblijft zorgt voor een weelderige vegetatie aan de voet van de berg.

Het gebied rond de berg werd in 1972 uitgeroepen tot een natuurgebied. Sommige wildsoorten zijn opnieuw geintroduceert, bijvoorbeeld de zwarte en witte neushoorn. Buffalo, vele soorten antilopen, luipaarden en cheeta’s zijn ook te vinden op de berg. Meer dan 90 soorten zoogdieren en 200 vogelsoorten zijn waargenomen, alsmede diverse reptielen.

Waterberg – conservancy

De regio herbergt talrijke private game reserves inclusief luxe game lodges. Sommige van deze bedrijven zetten zich in voor de bescherming van Afrika’s grote katten. Dit is één van de redenen voor de vorming van de ‘Waterberg Conservancy “, een alliantie van verschillende boerderijen om één groot wild en natuurgebied te vormen, met een oppervlakte van meer dan 20.000 hectare. Een deel van dit gebied is de Cheetah Conservation Fund (CCF) gewijd aan de bescherming van de cheetah.

Namibië reissuggesties Vraag gratis offerte op maat aan